Teknoloji Turkcell’den %100 Yerli Akıllı Telefon:“T40”!

Turkcell’den %100 Yerli Akıllı Telefon:“T40”!

20.08.2013 - 15:36 | Son Güncellenme:

Ülkemizin lider operatör şirketi Turkcell, %100 yerli akıllı telefon projeleriyle de yatırımlarını büyütüyor! İşte Turkcell’in beklenen ilk yerli telefonu T40 ve tüm detayları!

Turkcell’den %100 Yerli Akıllı Telefon:“T40”

dünyasının büyük operatör şirketleri, kendi müşterilerine sunduğu akıllı telefonlarıyla daha iyi bir hizmet anlayışı getirmeyi hedefliyorlar. Ülkemizde iletişim hizmeti sunan dev in kendi isimleriyle ürettikleri , belirli anlaşmalarla müşterilere sunuluyor. Bugün Türkcell’in gerçekleştirdiği tanıtım ise, akıllı telefon anlayışına yön vereceğe benziyor.

Haberin Devamı

Gün içinde gerçekleştirilen etkinliğinde, en yeni akıllı telefonu Turkcell T40’ın tanıtımı gerçekleştirildi. %100 yerli bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan T40’ın tüm detayları, sıfırdan başlanarak tarafından geliştirildi. Orta seviye donanım özellikleriyle dikkat çeken Turkcell T40, bir akıllı telefon üzerinde bulunması gereken tüm özellikleri bulunduruyor ve yeterlilik barağını aşıyor.

Qualcomm’un 1.2 GHz hızında çalışan ve çift çekirdekli bir performans sunan işlemci kullanan T40, geçici bellek hafızası olarak 1 GB Ram’den destek görüyor. 4 inç büyüklüğünde ve 480 x 800 WVGA LCD IPS ekran teknolojisine sahip yerli akıllı cihaz, Android’in 4.1 sürümünü kullanıyor olacak.

Orta seviye kelimesinin 4 GB dahili hafıza’dan dolayı çıktığı düşünülse de donanımları arasındaki NFC teknolojisi bu eksikliği gideriyor. 136 gram ağırlığa ve 10.85 mm kalınlığa sahip Turkcell T40, donanım özelliklerinden öte Türk mühendisleri tarafından geliştirildiğinin farkını çok rahat anlaşılabileceğinden bahsedildi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye ve Anadolu’ya ait motiflerin telefon kapaklarına, resim galerisine ve zil seslerine (kanun, darbuka, bağlama v.s.) yansımış olması, tercih listesindeki konumunu yukarı taşıyacak gibi görünüyor. Ara-Kapat ve Çaldır-Kapat özelliklerini kendi üzerinde bulunduran T40, ülkemiz kullanıcılarının ilgisini çekecek özellikleri fazlasıyla barındırıyor.

240 saat bekleme ve 480 dakika konuşma süresiyle görünen akıllı model, Eylül ayı itibariyle tüm TIM’lerin raflarındaki yerini alacak.