Teknoloji Türklerin geliştirdiği mobil uygulama Google Play Store'dan kaldırıldı

Türklerin geliştirdiği mobil uygulama Google Play Store'dan kaldırıldı

27.12.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen Papillon adlı uygulama Google Play Store'dan kaldırıldı. Google, daha sonra uygulamanın çalışma mantığını neredeyse birebir yansıtan Selfie-style Answers uygulamasını duyurdu.

Türklerin geliştirdiği mobil uygulama Google Play Storedan kaldırıldı

Başta Yalçın Özdemir olmak üzere bazı Türk mühendisler tarafından geliştirilen Papillon adlı uygulama, Google Play Store'dan kaldırıldı. Kasım ayında yayınlanan uygulamadan bir ay sonra Google, Papillon’a benzeyen Selfie-style Answers uygulamasını duyurdu.

Haberin Devamı

Türklerin geliştirdiği mobil uygulama Google Play Storedan kaldırıldı

Google’ın uygulaması Papillon’a ile neredeyse aynı konsepti kullanıyor. Papillon uygulamasında “alanında bilgili kişilere soru sorabilir ve videolu şekilde cevap alabilirsiniz” ifadesi yer alırken, Google da benzer olarak "you can find answers to questions about notable people" yani "tanınmış ve saygın kişiler hakkında soruların cevaplarını bulabilirsiniz" ifadesini kullanıyor.

Yalçın Özdemir konu hakkında bir açıklama yayınladı ve "Teknoloji devlerine yenik düşmek zorundasınız" adlı makalede, Google‘ın konsept çaldığına dair ifadelere yer verdi.

Papillon'un sadece Google Play Store'dan kaldırıldığını ve App Store’da hala yayında olduğunu belirtelim.

Google konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.