Teknoloji Twitter'dan Sonra Facebook da Hacklendi

Twitter'dan Sonra Facebook da Hacklendi

22.02.2013 - 12:45 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem ile haftanın en popüler haberlerini yakından takip edebilirsiniz.

Twitterdan Sonra Facebook da Hacklendi

Haftalık Teknoloji Haberleri - 22.02.2013

Haberin Devamı

1-Skype, Trafiğini Yüzde 44 Oranında Artırarak Rekor Kırdı

Telekom pazarı araştırma şirketi TeleGeography'den gelen yeni verilere göre, 2012'de Skype, trafiğini yüzde 44 oranında büyüterek, tüm uluslararası telefon firmalarının toplam trafiğinin iki katına çıkarmış oldu. Böylece dünyadaki telefon trafiğinin üçte birine ev sahipliği yapmış olmasıyla rekor kırdı.

2- Opera Skyfire'ı Satın Aldı

Mobil tarayıcı geliştiricisi ve aynı zamanda video optimizasyon servis sağlayıcısı Skyfire, Opera tarafından satın alındı. Satın alma işleminin toplam maliyetii önümüzdeki üç yıl içerisinde toplam 155 milyon doları bulabilir.

3- Windows Blue Doğrulandı

Microsoft şimdiye kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış olsa da geçtiğimiz günlerde Windows Blue projesi için çalışacak yeni yazılım geliştiriciyle ilgili kendi sitesinde yayınlamış olduğu iş ilanı Windows Blue'yu dolaylı yoldan doğrulamış oldu.

Haberin Devamı

4- HTC One Tanıtıldı

HTC'nin New York'ta ve Londra'da yaptığı etkinliklerle tanıttığı yeni akıllı telefon HTC One, özellikleriyle kullanıcılara yepyeni deneyimler yaşatacak. Çift stereo hoparlörleri ve süper hassas kamerası bulunan yeni cihazın 32 GB ve 64 GB versiyonlarla Mart ayında piyasada olması bekleniyor.

5- Windows 7 Dünya Çapındaki Tüm Bilgisayarların Yarısından Fazlasında Kullanılıyor

StatCounter tarafından yayınlanan yeni verilere göre dünya üzerindeki bilgisayarların yarısından fazlasında işletim sistemi olarak Windows 7'yi kullanılıyor. Dünya genelinde %52'lik pazar payıyla ilk sırada yer alan Windows 7'nin ardından sırasıyla %23.76'lık oranla Windows XP ve %7.54'lük oranla Mac OS X geliyor.

6-Pirate Bay Anti-Korsan Grubu Dava Etmeye Hazırlanıyor

Pirate Bay sahipleri sitelerinin kodlarını çalan Finlandiyalı anti-korsan timi CIAPC'yi dava etmeye hazırlanıyor. Kimliklerinin gizliliğine önem veren Pirate Bay ekibi davayı 3. şahıs veya kurumlar aracılığıyla açabilir.

7-Mobil Dünya Kongresi 2013

25-28 Şubat 2013 tarihleri arasında İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi 2013'e dair tüm haberleri kongre boyunca Tamindir'den takip edebilir ve mobil dünyanın en son gelişmelerinden haberdar olabilirsiniz.

Haberin Devamı

8- Outlook.com Beta Sürecinden Çıktı

Microsoft'un e-posta servisi Outlook.com uzun süren beta sürecinden nihayet çıktı ve dünya genelinde tüm insanların kullanımına sunuldu. Şu an için 60 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Outlook.com'un beta sürecinden çıkmasıyla birlikte kullanıcı sayısının katlanarak artması bekleniyor.

9- Google'ın Dokunmatik Ekranlı Laptop'ı Bu Yıl Çıkacak

İnternet devi Google, Microsoft'un dokunmatik ekranlı bilgisayar sahasına girmeye hazırlanıyor. Chrome işletim sistemli ve dokunmatik ekranlı ilk dizüstü bilgisayarı bu yıl satışa sunacağını belirten Google'ın hangi donanım üreticisi ile ortak olacağı ise henüz belli değil.

10- Vine Uygulaması Çok Yakında Android İçin Yayınlanacak

iPhone ve iPad'ler için çıkan 6 saniyelik video paylaşım uygulaması Vine'ın çok yakında Android akıllı telefon ve tabletler için de çıkacağı neredeyse kesin. Android geliştirici için iş ilanı veren şirketin özellikle gençlerin rağbet gösterdiği Android'i unutması zaten beklenmiyordu.

Haberin Devamı

11- Twitter'dan Sonra Facebook da Hacklendi

Birkaç Facebook çalışanının bilgisayarına yerleşen kötü amaçlı bir yazılım sayesinde hackerlar Facebook'un iç ağına erişmeyi başardı. Facebook'un iddiasına göre saldırı erkenden tespit edilerek durduruldu ve herhangi bir kullanıcı hesabı etkilenmedi.

12- LG Optimus G Pro Teknik Özellikleri Açıklandı

LG'nin Mobil Dünya Kongresi 2013'te açıklayacağı beklenen Optimus G Pro modelinin teknik detayları sürpriz bir şekilde resmen açıklandı ve 1.7 Ghz hızındaki 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 işlemcisini barındıracak olan telefona dair çok daha fazla detayın kongre sırasında açıklanması bekleniyor.

13- Tüm Nexus'lar İçin Android 4.2.2 Güncellemesi Geldi

Google, Nexus 7, Nexus 4 ve Nexus 10 isimli akıllı telefonlar ve tabletler için Android 4.2.2 Jelly Bean güncellemesini yayınladı. Daha hızlı ve akıcı bir Android deneyimi sunan güncelleme ile birlikte birtakım yenilikler de söz konusu cihazlarda kullanılabilir kılındı.

Haberin Devamı

14-Windows 9 Ufukta Göründü

MicrosoftPortal.net üzerinde paylaşılan bir iletide yer alan bir ekran görüntüsü Windows'un yeni bir sürümüne ait bir ipucunu ortaya çıkardı. Ekran görüntüsünde Windows 8'de kullanılan 6.2 kernel sürümünden daha yüksek olan 6.3 sürümü yer almakta.

15- Google Mağazaları Geliyor

Google, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın dört bir yanında fiziksel Google Mağazaları açmak için girişimlere başladı. 2014 yılından önce dev şirketin Türkiye'de de bir mağaza açması bekleniyor.

16- iOS 6.1.2 Güncellemesi Yayınlandı

Apple, iOS 6.1.1 güncellemesi sonrasında yaşanan ciddi sorunlara hızlı bir çözüm getirerek iOS 6.1.2 güncellemesini yayınladı. Pil kullanımı ve veri eşleme gibi önemli sorunların giderildiği belirtilen güncellemenin ekran kilidinde yaşanan güvenlik açığı konusunda herhangi bir çözüm sunmadığı belirtiliyor.