Teknoloji Xiaomi, Apple’dan hızlı çıktı! Smart Glasses ve öne çıkan bütün özellikleri

Xiaomi, Apple’dan hızlı çıktı! Smart Glasses ve öne çıkan bütün özellikleri

14.09.2021 - 10:28 | Son Güncellenme:

İnovasyon adımlarıyla dikkat çeken Xiaomi, pek çok farklı alanda kendini gösteriyor. Şirket bu sefer bir süredir konuşulan akıllı gözlük hamlesiyle karşımızda. Xiaomi Smart Glasses olarak adlandırılan bu ürün, Facebook ve Ray-Ben iş birliğinin duyurulmasının hemen ardından geldi. Ayrıca Apple’dan hızlı davranan Xiaomi’nin bu cihazının bilinen bütün özellikleri:

Xiaomi, Apple’dan hızlı çıktı Smart Glasses ve öne çıkan bütün özellikleri

Çin merkezli Xiaomi yarın(15 Eylül Çarşamba) bir etkinlik düzenleyeceği biliniyor ve bu etkinlikten önce sürpriz bir ürünle bizleri karşıladı. Şu anda konsept aşamasında olan akıllı gözlük modeli, temelde Facebook’un geliştirdiği cihaza rakip olarak tanıtıldı.

Haberin Devamı

AKILLI GÖZLÜK OLDUKÇA ŞIK VE İŞLEVSEL DURUYOR

Google Glasses ile başlayan süreç farklı oyuncuların alana dahil olmasıyla bambaşka bir alana evrildi ancak hiçbir zaman ‘çok popüler’ olamadı. Haliyle bir bir piyasadan silindiler. Riskli bir alan olarak görülen akıllı gözlük sektörüne en son Xiaomi de dahil oldu. Giyilebilir cihaz konsepti için geliştirilen bu akıllı gözlük, 51 gram ağırlığa sahip.  

Xiaomi, Apple’dan hızlı çıktı Smart Glasses ve öne çıkan bütün özellikleri

MicroLED ekranıyla dikkat çeken cihazda ekran çipi bir pirinç tanesi boyutunda ve 2 milyon nit parlaklğa kadar ulaşabiliyor. Ekranın ışığı 180 derece kırabilen akıllı gözlük, optik dalga kılavuzu teknolojisine de sahip. Cihazda aynı zamanda kamera, çift mikrofon ve çift hoparlör kurulumu bulunuyor ve ses gerçek zamanlı olarak metne çevrilebiliyor.

Haberin Devamı

Xiaomi, Apple’dan hızlı çıktı Smart Glasses ve öne çıkan bütün özellikleri

Gözlük şık tasarımıyla dikkat çekiyor ancak son kullanıcıya ulaşıp ulaşmayacağı henüz bilinmiyor. Satış tarihi ve fiyat bilgisi de henüz paylaşılmayan ürün için testlerin başarılı bir şekilde tamamlandığı aktarıldı.