The Others 'Talat haritayı nereden biliyor?'

'Talat haritayı nereden biliyor?'

23.01.2017 - 11:23 | Son Güncellenme:

Öztürk Yılmaz, "KKTC'nin resmi görevdeki başbakanı yüzde 29,2'lik haritayı bilmezken, nasıl oluyor da eski Cumhurbaşkanı bunu biliyor?" diye sordu

Talat haritayı nereden biliyor

Talat haritayı nereden biliyor

Haberin Devamı

MERİÇ TAFOLAR Ankara
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulunan eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a tepki gösterdi. Yılmaz, eski siyasetçilerin müzakere sürecine etki etmesinin doğru olmadığına dikkati çekerek, "Mesele, bu haritadır. Bu harita, KKTC'nin topraklarının yüzde 25 oranında daraltılması ve küçültülmesi anlamına gelir, nokta. Bu da yüzde 25'lik toprağın Rum tarafına verilmesidir. Bunu örtmek için etrafından dolanıp sulandırmanın anlamı yoktur" ifadesini kullandı. CHP'li Yılmaz, Milliyet'e yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin olarak eski Cumhurbaşkanı Talat'ın değerlendirmelerine tepki gösterdi. Yılmaz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Sulandırma eleştirisi

"Sayın Mehmet Ali Talat, KKTC'nin eski cumhurbaşkanı. Herhangi bir resmi görevi de yok. Görüşmelerde de yer almadı. Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı sayın Akıncı ve KKTC Başbakanı Özgürgün, görüşmelerde yer aldı. Özgürgün'ün basına yansıyan açıklaması oldu, sitem ediyor. 'Ben KKTC'nin başbakanı olarak içeriye verilen haritayı görmedim' diyor. KKTC'nin resmi görevdeki başbakanı yüzde 29,2'lik haritayı bilmezken, nasıl oluyor da eski Cumhurbaşkanı bunu biliyor. Bunun sorgulanması lazım. Mesele, bu haritadır. Bu harita, KKTC'nin topraklarının yüzde 25 oranında daraltılması ve küçültülmesi anlamına gelir, nokta. Dolayısıyla yüzde 29,2'lik haritanın verildiğini, adanın yüzde 37'sini elinde tutan KKTC'nin toprak büyüklüğünün yüzde 29,2'ye düşürüldüğünü herkes kabul ediyor. Bu da yüzde 25'lik toprağın Rum tarafına verilmesidir. Bunu örtmek için etrafından dolanıp sulandırmanın anlamı yoktur."

Yazarlar