The Others TİKKO’nun İstanbul sorumlusu gözaltında

TİKKO’nun İstanbul sorumlusu gözaltında

26.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

TİKKO’nun İstanbul sorumlusu gözaltında

TİKKO’nun İstanbul sorumlusu gözaltında


NİHAT ALTINTAŞ İstanbul


       İstanbul’da yasadışı TİKKO örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, örgütün İstanbul sorumlusu ile bir fen bilgisi öğretmeninin de aralarında bulunduğu yedi militan yakalandı.
       İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın geçtiğimiz hafta Tokat’ta Karadeniz bölge komutanları, valiler ve emniyet yetkilileriyle yaptığı toplantıda, bölgede faaliyet gösteren yasadışı örgütlere yönelik operasyon kararı alındı. Bunun üzerine operasyonlar başlatıldı. 18 Eylül 2000’de Şirinevler’deki bir kafeteryada gerçekleştirilen operasyon sonucu, örgütün İstanbul Bölge Sorumlusu Cemal Keser ile Beylerbeyi Küplüce İlköğretim Okulu’nda fen bilgisi öğretmeni olan üyesi Yemiş Ayrıç gözlem altına alındı.
       Bu kişilerin sorgulanması sonucu İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak genişletilen operasyonlarda, İstanbul’da örgütün yurtdışı bağlantılarını sağlayan Aydın Eker ile yine örgüt içinde faaliyet gösteren Ayhan Güngör, Ali Emir Özkan, Hülya Başar ve Cemal Soğukpınar da yakalandı. Bu kişilerle birlikte, dört adet fitil ateşlemeli el yapımı bomba, bir adet tabanca ve ele geçirildi. Yedi sanık İstanbul DGM’ye sevk edildi.