Vitrin Entegre sürdürülebilirlik raporunda dikkat çeken hedefler

Entegre sürdürülebilirlik raporunda dikkat çeken hedefler

07.07.2022 - 13:28 | Son Güncellenme:

Market zinciri Migros, yayınladığı entegre raporda, mutlak hedef olarak 2030 yılına kadar karbon salımını yüzde 42 oranında azaltacağını açıkladı.

Entegre sürdürülebilirlik raporunda dikkat çeken hedefler

Raporla ilgili bilgiler veren şirketin İcra Başkanı Özgür Tort, “Her yıl daha zorlayıcı hedeflere koşuyoruz. Bu yıl Sürdürülebilirlik raporumuzu, gıda perakende sektöründe bir ilk olarak “Entegre Rapor” formatında hazırladık. Bu rapor geleceğe yazılmış bir mektuptur” dedi.

Haberin Devamı

Özgür Tort, Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nda öne çıkan somut hedefleri de şöyle sıraladı: “2030 yılına kadar, 2020’ye kıyasla Kapsam 1 (gaz kaçağı kaynaklı) ve Kapsam 2 (elektrik tüketimi kaynaklı) karbon salımımızı mutlak olarak yüzde 42 azaltmayı hedefledik. Karbon net sıfır hedefi yolunda somut adımlarla ilerliyoruz. Bilime dayalı bu hedef için patenti Migros’a ait olan sulu soğutma sistemi ile gaz kullanımının azaltılması ve elektrik tasarrufu sağlayacak uygulamaları yaygınlaştıracağız.”

Sürdürülebilirlik Raporu’nda birçok konuda yeni hedefler belirleyerek çıtayı çok daha yukarı taşıdıklarını vurgulayan Tort, “2030 yılına kadar gıda imha oranımızı yüzde 50 azaltacağız. Son 3 yılda yüzde 22’lik bir azalma sağlayarak hedefimizi neredeyse yarıladık” diyerek şu bilgileri verdi: “Gıda israfıyla mücadele için Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) tarafından yürütülen “10x20x30” girişimine 23 tedarikçimiz ile birlikte dahil olduk. İş Dünyası Plastik Girişimi’ne katılarak 2023’e kadar 493 ton plastik atığı önlemeyi taahhüt ettik ve ilk yılda 247 ton atığı engelledik. Poşetsiz Alışveriş Hareketimizi başlattık. Ayrıca, toplumun her kesiminde olduğu gibi şirketimiz içinde de toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen adımlarımızı sürdürdük. Yöneticilerde kadın oranını artırma hedefimizi yüzde 35 olarak yukarı yönlü güncelledik. Her mağazamızda en az 1 kadın yöneticimizin olmasını amaçlıyoruz.”

Yazarlar