Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya liderleri BM toplantısı için New York’ta buluştu. Bu nedenle Manhattan caddelerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı ve bir çok ara sokak ve ana caddeler zaman zaman hiç giriş ve çıkışa izin verilmeyerek trafiğe kapatıldı.

15 Temmuz kamyonları ve Manhattan

Bu önlemlerden en dikkat çekeni ise Türkiye’de 15 Temmuz gecesi kışlaların önüne çıkışları önlemek için konulan kamyonların gökdelenlerin arasına konulması oldu.

Manhattan caddelerinde liderlerin kaldığı otellerin yanında 6-7 adet büyük kamyonlar güvenlik için park edildi. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı The Peninsula Otel ve Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın görüşme yaptığı Lotte New York Palace Otel oldu.

Haberin Devamı

Türk polisle sohbet

15 Temmuz kamyonları ve Manhattan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 günlük ABD gezisine eşlik etti.

Mayıs ayındaki ABD gezisinde heyete yönelik bazı protestolar olmuş ve Türk korumalarla ABD’li polisler arasında tartışmalar ve sıkıntılar da yaşanmıştı.

Erdoğan’ın bu gezisinde ABD polisi güvenlik için özel önlemler almış. Bunlardan biri de ABD polisi içinde görev yapan bazı Türk polisler Erdoğan’ın koruma ekibi içine konulmuş.

ABD’de görev yapan, Türk heyeti koruyan Türk polislerden biriyle karşılaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir süre sohbet etti.

Kitap almayı da unutmadı

15 Temmuz kamyonları ve Manhattan

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde makam odasının yanında özel büyük bir kütüphanesi var.

Burada yüzlerce kitabı olan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisine eşlik etti. Günde 10’a yakın programda Erdoğan’ın yanında olan Kalın, küçük bir ara bulunca da kütüphanesine yeni kitaplar eklemek için Manhattan sokaklarında hızlı kitapçı turu yaptı.

Kalın 20’nin üzerinde yeni kitap aldı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu sabah 6’da toplanmış

Ekonomi yönetimi ekonomideki rakamları iyileştirmek için gece gündüz çalışıyor.
Büyüme rakamlarının olumlu çıkmasının ardından işsizlik ve enflasyon başta olmak üzere yeni önlemleri değerlendiren Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) geçtiğimiz günlerde sabah 06.00’da toplanmış.

Kafkas burunlu yeni engerek yılan türü tespit edildi

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi çalışmaları çerçevesinde yeni türler bulmaya başladı. Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatıyla gerçekleşen proje çerçevesinde yeni bir yılan türü bulundu.

DKMP 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Küre Dağları Milli Parkı’nda Kafkas burunlu engerek yılanı ilk kez tespit edildi. Küre Dağları Milli Parkı’nda 2015 yılında yapılan arazi çalışmalarında da yine bir engerek türü olan burunlu engerek kaydı yapılmıştı.