Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bakan Kasapoğlu ile 15 Temmuz, gençlik ve spor başta olmak üzere birçok konuyu konuştuk. Kasapoğlu, ‘Gençlerin heyecanı, ışığı ve enerjisi Türkiye’nin en büyük gücüdür, umududur’ diyor.

Yozgat - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile geçtiğimiz hafta Yozgat’ta yapılan dünya rafting şampiyonasını izledim. İlk kez düzenlenen uluslararası turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Ermenistan ve Gürcistan’dan toplam 300 sporcu katılmış. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte rafting yaptı.

Haberin Devamı

15 Temmuz sonrası gittiğimiz Yozgat’ta Bakan Kasapoğlu ile gençlik ve spor üzerine sohbet ettik. Gençlerin ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında yer aldıklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak gençlerimizin hiçbir karanlık ağın tuzağına düşmesine geçit vermeyeceğiz. Türkiye’nin akıl, fikir, vicdan ve kalp sahibi; adalet, merhamet ve feraset duygusu yüksek gençleri, ülkesi, milleti ve bayrağı için sadakatle çalışmaya devam edecek. Çünkü bizim gençlerimiz biliyor ki; Türkiye’nin istikbali, gençlerin istikbalidir. Gençlerin heyecanı, ışığı ve enerjisi de Türkiye’nin en büyük gücüdür, umududur” diyor. Kasapoğlu Milliyet’in sorularını şöyle yanıtladı:

Her alanda iddialıyız

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde sporun güzelliğine, aydınlığına bir kez daha şahit olduk. Bu uluslararası turnuva ülkemizin spor alanında da iddiasının olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sporun her alanında, her branşında iddiamızı taçlandırarak devam ettiriyoruz. Kış sporları, su sporları, diğer branşlar hem altyapı hem sporcu envanteri hem lisanslı sporcu sayısı, Türkiye’nin her tarafında büyüyerek, güçlenerek gelişiyor. İnanıyorum ve biliyorum ki bu umudu, bu sevgiyi, spor aşkını hep birlikte büyüteceğiz. Bunun için her türlü imkân, her türlü altyapı ve ilgi var.

Madalya rekoru

İddiamızın bir başka örneğini de geçtiğimiz günlerde Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda yaşadık. Ülkemiz, 24 spor branşının tamamında 321 sporcu ile mücadele etti ve sporcularımız, oyunlarda milletimizi gururlandıracak sonuçlara imza attı. Tüm spor branşlarında temsil ediliyor olmamız, elit sporcu yetiştirme ve bunu tüm branşlara yayma noktasındaki sistemimizin doğru işlediğinin bir kanıtı. Yani, elde edilen bu başarılar şans eseri oluşmadı. Bunun altına çok planlı bir sistem var. Şimdi hem sporcu sayımızla, hem branş çeşitliliğimizle, hem madalya sayımızla
gurur duyulacak bir seviyedeyiz. 1 Ocak 2022 - 18 Temmuz 2022 tarihleri arasında sporcularımız uluslararası organizasyonlarda toplam 2 bin 632 madalya kazandı. 7 aylık sürede. Bu bir rekor.

Haberin Devamı

56 ülkeden, 6000 sporcu

Konya’mız 9-18 Ağustos tarihlerinde İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Bu dev organizasyonumuza 56 ülkeden 6 bine yakın sporcunun katılımını bekliyoruz. Bu bir rekordur. Bu, Türkiye’mizin spor organizasyonları konusundaki maharetini, spor destinasyonu olma yolundaki vizyonunu açık bir şekilde göstermektedir.

Gençlerin emrindeyiz

Gençlik Kampları, Gençlik Merkezleri, yurtlar ve spor tesisleri ile ülkemizi ilmek ilmek saran güçlü imkânlarımız gençlerimiz içindir. Biz, bilim, kültür, sanat ve sporla hemhal olan, yerel ve kültürel değerlerini muhafaza ederek küresel bir zeminde var olan gençlerimizin çok daha güçlü bir iddia ile söz sahibi olacaklarına, ülkelerini gür bir seda ile temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz.

Haberin Devamı

Birlikte üretiyoruz

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak katılımcılık ilkesini önemsiyoruz. Bu kapsamda gençlik merkezlerimiz, yurtlarımız ve bütün gençlik çalışmalarımız aracılığıyla gençleri karar alma süreçlerine dâhil ediyoruz. Eğitimden istihdama, girişimcilikten yabancı dile, kodlamadan müziğe ve sanata kadar her alanda gençlerimizin talep ve ihtiyacına cevap verecek eğitim programları ve faaliyetlerle gençlerimizin ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında yer alıyoruz.

Gençlerin ışığı en büyük gücümüz

Türkiye’nin gücü

Gençlerimizin hiçbir karanlık ağın tuzağına düşmesine geçit vermeyeceğiz. İhanet planları kuranlar, algı oyunlarıyla gençlerimizin aklını karıştırmaya yeltenenler bu emellerine ulaşamayacak. Türkiye’nin akıl, fikir, vicdan ve kalp sahibi; adalet, merhamet ve feraset duygusu yüksek gençleri, ülkesi, milleti ve bayrağı için sadakatle çalışmaya devam edecek. Çünkü bizim gençlerimiz biliyor ki; Türkiye’nin istikbali, gençlerin istikbalidir. Gençlerin heyecanı, ışığı ve enerjisi de Türkiye’nin en büyük gücüdür, umududur.

Tatilde yurtlar ücretsiz

Faaliyetlerimizin rotasını da kültür ve değerlerimiz üzerine oluşturuyoruz. Geliştirdiğimiz yeni bir çalışmayı geçtiğimiz günlerde gençlerimizin hizmetine sunduk. Yaz tatilinde şehirlerarası seyahat etmek, gezmek isteyen bütün gençlerimize hem ücretsiz konaklama imkânı sağlayarak Bakanlık yurtlarımızın kapılarını açıyor; hem de 18-25 yaş arasındaki gençlerimize Müzekart hediye ediyoruz. Gençler yola çıkacak, konaklamalarını 81 ilimizdeki yurtlarda yapacak ve bu seyahatlerinde Bakanlığımızın misafiri olarak, Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Resim Heykel müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma Müzesi gibi 300’den fazla müze ve ören yerini ziyaret edebilecekler. Gençlerimiz Müzekart başvurularını ‘gencnesever.com’ adresi üzerinden yapabilirler.