Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de yaşayan Suriyelilere yönelik “Aile Planlaması” Projesi hayata geçirecek.
AB destekli proje ile 600 bin Suriyeli erkek ve doğurganlık çağındaki (15-49 yaş) 750 bin Suriyeli kadın için üreme sağlığı ve aile planlaması hizmetlerinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.
Bu kapsamda yıllık 17 milyon 280 bin kondom, 5 bin 625 adet spiral, 630 bin ünite oral kontraseptif (doğum kontrol ilacı), 742 bin 200 ünite enjekte edilebilir kontraseptif (doğum kontrol iğnesi), 600 bin kutu D vitamini ve 600 bin kutu demir dağıtılacak.
İç savaş sonrası Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin toplam 200 bin çocuğu Türkiye’de dünyaya gelmişti.

Bakan Özlü yerli telefon kullanıyor

Suriyelilere ‘aile planlaması’ desteği


Sanayiyi yerli ve milli hale getirmek için çalışan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli cep telefonu kullanıyor.
Bakan Özlü’nün iki cep telefonu var. Bunlardan biri Venüs diğeri de Turkcell’in telefonu.
Katıldığı toplantılarda ithalatın azaltılıp ihracatın artmasına yönelik çalışılmasını isteyen Bakan Özlü, yerli telefonlar kullanarak “yerli malı kullanalım” mesajı veriyor.

Pamuk kedi bürokrasiye veda etti

Nabi Avcı’nın önce Milli Eğitim Bakanlığı sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı sırasında makam odasında yanından hiç ayırmadığı ve telefonlarla oynaması nedeniyle bürokratları da alarma geçiren Pamuk isimli kedi Ankara’ya veda etti.
Avcı’nın bakanlık görevinden ayrılmasından sonra Pamuk’u İstanbul’daki evine götürdüğü öğrenildi.
Avcı’nın bakanlığı döneminde makam katında yaşayan Pamuk isimli Van kendisi, üst düzey bürokratlara yanlışlıkla telefon açması, faks çekmesi gibi meziyetleriyle ünlenmişti.
Bakan Avcı’nın direkt hattından kendisini arayan bürokratlar Pamuk’un ‘Miyav miyav’ sesleriyle önce şaşırıyor sonra da gülüyorlardı.
Resmi görüşmelere bile katılan Pamuk, özellikle sunumlarda bilgisayarların üzerine oturarak bürokratlara zor anlar yaşatıyordu.

TOKİ’ye 80 ülkeden “Nasıl yapıyorsunuz?” ziyareti

Türkiye’de dar gelirlilerin ev alabilmesi için yeni şehirler yaratmasıyla başarılı rekorlara imza atan TOKİ’ye yurtdışından “Nasıl yapıyorsunuz?” ziyaretleri gelmeye başladı.
TOKİ yönetimine, 80 ülkenin eşteş kurumlarından ve bazı bakanlıklardan yetkililer TOKİ modelini anlamak için geldi.
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ’nin tecrübelerini öğrenmek için 80’nin üzerinde ülkeden ziyaretçi aldıklarını belirterek, “TOKİ’nin ne batıda örneği var ne de doğuda örneği. Bizim yaptıklarımızı anlamaya çalışıyorlar. İşbirliği önerileri var. Tecrübelerimiz için geliyorlar” dedi.