Adil Yıldırım

Adil Yıldırım

yazaradilyildirim@gmail.com

Tüm Yazıları

Çok sık duyduğunuz alfa, beta veya sigma erkeklerin özelliklerini öğrenmek istiyorsanız bu tüyolar işinize yarayabilir

Bugün sizlere kadın erkek ilişkilerinde öne çıkan üç erkek modelini detaylarıyla anlatmak istiyorum. Bu yazıyı okuduktan sonra şu anda iletişimde olduğunuz veya ilişki yaşadığınız kişinin hangi erkek modeline girdiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Öncelikle alfa erkeklerle başlayalım:

1) İyi adam olmaya çalışmaz

Bu özelliği, muazzam derecede ayırt edici olduğu için ilk sıraya koydum. Daha ilk görüşmede, işiyle ya da genel tarzıyla ilgili eleştiri veya laf sokmalara maruz kaldığında hemen yanıt verecek ve sessiz kalmayacaktır. Kendini savunma ve dolaylı saldırılara yanıt verme konusunda tereddüt etmez; iyi adam görüntüsü vermek onlar için pek önemli değildir. Öte yandan beta erkekler laf yediklerinde sessiz ve anlayışlı olmayı tercih eder; flört ettikleri kadında iyi adam izlenimi yaratmak onlar için önemlidir.

Haberin Devamı

2) Diğer insanların yorumlarına önem vermez

Alfa erkeğinin beta sınıfına giren erkekle kıyaslanmayacak ölçüde yüksek özgüveni vardır. Çevresindeki insanlara iyi görünmek için parmağını bile oynatmayan bu tip adamlar aynı zamanda yorumlara da hiç önem vermez. Böyle bir adamı en lüks restoranda basit bir kot ve tişört kombiniyle görebilirsiniz. Toplumsal kabul almak adına çerçeve içine girmez, kurallara pek önem vermez; kendi kurallarını yaratıp uygularken diğer insanların ne düşündüğü konusunda umursamaz bir hali vardır.

3) Narsist değil kararlıdır

Alfa erkek kolaylıkla narsist bir erkekle karıştırılabilir oysa karşınızda nasıl bir adam olduğunu anlamanız son derece kolaydır. Bir örnekle açıklayalım: Gayet iyi davranmanıza rağmen size karşı agresif tavır takınanlar narsist sınıfa girer; öte yandan sadece kendisine yönelik bir saldırı olduğunda kararlı ve net bir duruş sergileyen adamlar alfa sınıfına girer.

Biraz da beta erkeklere göz atalım:

Bu adamların alfa olmalarını engelleyen unsurların başında gözle görünür şekilde özgüven eksikliği gelir. Sürekli dışarıdan onay beklerler; örneğin ilişkide olduğu kadının sevgisinden emin olmaya çalışır ve bunu kıskanç davranışlarıyla dışa vurur. Aşırı kıskanç davranış sergileyen bir adamla birlikteyseniz onun bir alfa olmadığını ve kendine hiç güvenmediğini bilmelisiniz. Bir diğer özellikleri ise dışarıdan etkiye açık olmalarıdır. Çünkü başka insanların yorumlarına aşırı derecede önem verirler. Sık karşıma çıkan “Ana kuzusu” erkek modellerinde, kırk yaşında bile annesinin sözünden çıkmayan adamlar beta sınıfına girer; karar alma cesareti onlarda gelişmemiştir.

Haberin Devamı

En nadir rastlanan sigma erkekleri tanıyalım:

Nadir de olsa hiçbir sosyal medya hesabı kullanmayan adamlarla karşılaşırsınız. Tamamen kendilerine ait bir dünyada ve diğer insanlarla çok mesafeli şekilde yaşamlarını sürdürürler. Genel olarak geçmiş deneyimleri nedeniyle kimseye pek güvendikleri söylenemez, bu sebeple onların özel alanlarına girmeniz zordur. Sigma erkekler her zaman mesafelidir. Öte yandan alfa erkek ile sigma erkek kavramları genelde karıştırılır. Aradaki farkı bir örnekle açıklıyorum: Kalabalık bir arkadaş grubunda en yüksek sesle konuşan, dikkatleri çeken ve baskın karakterini ortaya koyan erkek alfadır. Öte yandan aynı grup içinde kendisine laf atıldığında bile arkasına yaslanıp gülümseyen, esprilere uzaktan gülen, ancak dikkat çekmemek için her şeyi yapan erkek sigma özellikleri taşır. Kısacası sigma erkek sadece duruşuyla ve yarattığı gizemle alfa erkekten daha fazla dikkat çekmeyi başarır. Bu adamlar şov yapmadan sahneye hâkim olur.

Haberin Devamı

Alfa, beta ve sigma erkekler