Ahmet Talimciler

Ahmet Talimciler

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Engin Önen ve Bekir Balkız‘la birlikte yürüttüğümüz proje çerçevesinde geçtiğimiz hafta Kadifekale sokaklarında gözlem yapma imkânı buldum. Bir sosyal bilimci için Kadifekale gerçekten de müthiş bir zenginliği bünyesinde barındırmakta.
Kentin merkezinde olup kentin böylesine dışında bulunan bir yeri yakalamak sosyal bilimciler için her zaman mümkün olmasa gerek.
Kadifekale sokaklarında yürürken gözümün önünde kendi çocukluğum ve mahalle aralarında yaşadıklarım geliverdi.
Tek katlı, iki katlı evlerin ağırlıkta olduğu, kapı önü sohbetlerinin varlığını sürdürdüğü bir mekanda çocuk olmanın kendine has güzellikleri vardır.
Sokaklar sizin kendi çocukluğunuzu doya doya yaşama imkânını size vermeye devam etmektedir.
Buraya kadar olan benzerlik muhtarla yaptığımız görüşme sonrasında bir anda ortadan kayboluverdi.
Okulun olmadığı, sağlık ocağının bulunmadığı, postanenin kapatıldığı, bankaların şubelerini kapattığı kentin merkezine beş dakikalık bir yer bir anda bambaşka bir mekana dönüşüverdi.
*   *   *
Kalenin içine doğru yürüdüğümüzde ise top oynayan çocuklarla karşılaştık. Çocukların top oynayacakları tek mekanın kalenin içindeki alan olması gerçekten düşündürücü.
Kentin merkezine böylesine yakın olan bir yerde yaşayan binlerce çocuğun kendilerine ait herhangi bir oyun alanı yok!
Böylesi bir kentleşme modelinin sağlıklı bireyler yetiştirebilmesinin mümkün olmayacağı ortada.
Geleceğimizin teminatı olduğunu her fırsatta dile getirdiğimiz çocuklarımıza oyun oynayabilecekleri, enerjilerini dışa vurabilecekleri bir alan verememenin bedelini ödüyoruz.
Yerel yönetimlerin özellikle okulların kapandığı dönemde çocuklara, gençlere yönelik sportif yönelimler içerisinde bulunması büyük önem taşıyor. Ancak yerel yöneticilerin merkezin içinde olup top oynayabilmek için kalenin surlarının hemen altını seçmek zorunda olan bu çocuklar için de çözümler üretmeleri gerekiyor.
*   *   *
Değerli yöneticilerimiz lütfen sporu günü birlik bir etkinlik olarak görmekten kaçınarak, ona gerçekten hak ettiği değeri verin.
Bu alana verdiğiniz her tür yatırımın karşılığını fazlasıyla almakta gecikmeyeceğinizi göreceksiniz.