Ahmet Talimciler

Ahmet Talimciler

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Son üç hafta içinde Türk futbolunda önde gelen dört takımın maçlarını izleme fırsatını buldum. Önce İzmir’de kupa finalini, ardından İstanbul’da Beşiktaş-Galatasaray ve son olarak da Trabzon’da Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmalarını takip ettim. Geçen hafta proje ekibindeki arkadaşlarımla birlikte son derece canlı ve bir o kadar da keyifli bir tribün şovunun içerisinde yer aldıktan sonra hafta sonunda Trabzon’da gördüklerimiz bizi hayal kırıklığına uğrattı. Trabzonspor’un ateşli tribünlerinin yerinde adeta tiyatro, sinema seyretmeye gelen izleyici topluluğunun bulunmasına şaşırdık.
Maçın ertesi günü Trabzonspor taraftar derneği yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler sonrasında bunun nedeni belirginleşmeye başladı.
Öncelikle Trabzonspor kulübü, tribüne gelen taraftarlarına yönelik olarak çıkarttığı bordo-mavi kart projesiyle pazarladığı kombine bilet satışında büyük bir başarıya ulaşmış. Yirmi üç bin kişilik stadyumun on sekiz bini kombine kart sahibi ve bu kartların sahiplerinin oturacakları yerler numaralı!

Tribünde yerler numaralı

Her gelen taraftar kendi numarasının bulunduğu yere oturuyor, eğer bir yanlışlık varsa tribünlerdeki yönlendiricilerden yardım istiyor. Sık sık yapılan anonslarda numaralara oturma konusu tekrarlanıyor. Bizim İzmir ve İstanbul’da numaralı biletimiz olmasına rağmen yaşadığımız sıkıntıları Trabzonlular kombine kart uygulamasını yaygınlaştırmak suretiyle çözmüşler. Umarım bu durum öncelikle İzmir’e ve ülkemizin diğer kentlerindeki stadyumlara da örnek teşkil eder.
Trabzon’da bizi şaşırtan bir diğer durum ise yönetimlerin isteği ve zorlamaları sonrasında kale arkalarına toplanan grupların yaptığı küfürlü tezahürat ve sahaya atılan yabancı cisimlere, maraton tribünü içindekilerden tepki gösterilmesiydi.
İzmir’de alışık olmadığımız bu manzaranın da yaygınlaşmasını dilerim.
Trabzon ve futbola dair söylenecek ilginç anekdotlara önümüzdeki hafta devam edeceğim.