Ahmet Talimciler

Ahmet Talimciler

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

11-21 Ağustos 2005 tarihleri arasında İzmir’de başarıyla gerçekleştirilen Universiade oyunları ile kentimize çok sayıda spor tesisi kazandırılmıştı. Üzerinden yaklaşık dört yıllık bir zaman dilimi geçmesine karşın bu spor tesisleri işlevsel olarak kullanılamamıştır. Bu tesislerle tüm kenti kucaklayacak spor politikalarının oluşturulamamış olduğunu üzülerek izliyorum.
İzmir kenti için spor tesisleri ve böylesi bir organizasyonu yaşamak açısından Universiade organizasyonlarının büyük bir katkısı olmuştur. Organizasyon sırasında yaşanan tüm eksikliklere rağmen oyunlar başarıyla tamamlanmış ve ne yazık ki sonrasında tüm alanlarda nokta konmuştur. Yapılan tesislerin büyük bir kısmının atıl durumda kaderlerine terk edilmiş olması, kentimiz ve ülke sporu açısından büyük bir eksikliktir.

Öğrenci kazandırılacak

Önümüzde yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkan adaylarına önerim bu tesisleri bir an önce atıl kapasiteden kurtarmaları olacaktır. Aslında bunun yolu geçtiğimiz haftalarda yazmış olduğum spor kültürü meselesi üzerinde biraz kafa yormaktan geçecektir. Valilik koordinasyonuyla, milli eğitim ve belediyeler arasında yapılacak bir protokol sonrasında tüm okullarda yapılacak taramalarla, tesislere yakın bölgelerdeki okullardaki öğrencilerin spor yapmaları sağlanabilir. Bu organizasyonun gerçekleştirilebilmesi için üniversitelerimizin beden eğitimi spor yüksek okullarında okuyan öğrencilerden ve eğitmenlerden de yararlanılabilir.
Bu düşüncenin gerçekleştirilebilmesi için öyle çok büyük bir harcama falan da gerekmiyor. Biraz yöneticilik becerisi ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak yeterli olacaktır.
Böylece kent bünyesinde küçük yaşlardan itibaren sporla tanışacak ve onunla yetişecek jenerasyonlar yaratmamız mümkün olacaktır. Bu anlayış bize ilerleyen yıllarda yüzmeden tenise; basketboldan voleybola; atletizmden artistik jimnastiğe kadar pek çok alanda çok sayıda sporcu olarak geri dönecektir.
Sporcu fabrikası oluruz
Sporu ve kenti bir arada düşünen ve bu uğurda organizasyonunu şekillendiren yerel yönetim anlayışına ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu düşünceyi hayata geçirecek olan yerel yöneticilerin hemşerilerinin gönlünde unutulmayacak izler bırakacaklarını söyleyebilirim.
Tüm kenti içine alacak sportif hamle için elimizde yeterince tesisimiz bulunuyor, eğer bu tesisler içerisinde yetişecek sporcuları da hızla yaratırsak önümüzdeki on yıl içerisinde tüm ülkenin sporcu fabrikası olan kent konumuna erişebiliriz.