Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Varoluşumdan ve duruşumdan dolayı sahnelerimin iptal edildiğini, bazı yerlerden banlandığımı zaten biliyorsunuz.

Bir de beni çocukluğumdan beri canım pahasına vicdansızca çalıştıran insanlar, bugün daha fazla para kazanmak için beni ait olduğum sahnelerden alıkoymaya çalışıyor. Ve beni çalıştıranların yanındaki sektörü domine eden sanatçılar da, bu durumu en çok destekleyenler. Hem de çok iyi bildiğiniz isimler bunlar. Hayatımda sizin hayalinizdeki paradan çok daha büyük bir konforum var, o da ait olduğum yerde şarkı söylemek! Şarkı söylemeyi çok özledim ve seyircim bu yılbaşında benden konser bekliyor! Bu olayı sadece beni dinlemek isteyenler çözebilir... Gerisini de canım Allah’ıma şikayet ediyorum.”

Haberin Devamı

Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları

Aleyna Tilki’nin isyanını bir videoyla dile getirip sosyal medyasında yayınladığı tarih 7 Aralık 2023’tü.

Bayramda KKTC’de sahne alan şarkıcılardan olan Tilki’nin bu konudaki son açıklaması ise şu:

“Laflarım gerekli kişilere ulaştı. Ekibimle beraber bu engellerin üstesinden geldik. Bu sektörde birinin bunları anlatmaya ve cesaret etmeye ihtiyacı varmış. Sektör bir sallandı, kendine geldi. Benim gibi engellenmeye çalışan, sahneleri özleyen bazı sanatçılar içinde bazı şeyler değişti. Kimileri menajer değiştirdi. Savaşımızı verdik, kazandık.”

Nasıl oldu da onca sorun birkaç ay içinde yok oldu?

Aralık 2023’e kadar şarkıcının sahneye çıkmasını engelleyenler beş ayda eğlence sektöründe ‘etkisiz eleman’ mı oldu, yoksa o ‘kötüler’ birden ‘iyilik meleği’ne mi döndü?

Şarkıcının açıklamasında bunların cevabı yok, failler yine ‘Sarı çizmeli Mehmet Ağa’...

X hesabında, “Ben bazen çok akıllıca bazen de beynim yanmış gibi tweetler atarım”ı sabitleyen birinden de başka bir şey beklememek lazım.

“Sahneye çıkmamı engellediler, ekmeğimle oynadılar, ölmemi istediler, beni taciz ettiler” derken hiç isim vermeyen şarkıcı, bu sefer “Savaşımızı verdik, kazandık” dedi.

Şarkıcı kimle ya da kimlerle savaştı da kazandı, belli değil...

Aleyna Tilki, aylardır adeta gölge boksu yapıyor ve “Hepsini yendim” diyor, ama karşısındakinin gerçek rakip değil, kendi gölgesi olduğunu unutuyor.

Haberin Devamı

Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları

Eski popçuları 360’ta izlerken

360 TV’deki ‘Aileler Yarışıyor’un bayram programlarının birinde 90’ların 10 popçusu vardı. Asuman Krause’nin başarılı sunumuyla renk kattığı yarışmaya katılan 90’ların pop şarkıcılarını izlerken iki şey dikkatimi çekti.

Birincisi 10 popçudan çoğu yıllardır yok piyasada ve ekranlarda... 90’lı yıllarda hepsini iyi tanımama ve bazılarının haberini yapmama rağmen tanımakta zorluk çektim onları...

İkinci dikkatimi çeken de 90’ların kadın popçularındaki fiziki değişimdi.

‘Aileler Yarışıyor’un bayram konuklarından biri de Mehmet Çimen ve Sıra Arkadaşları’ydı.

Krause, Çimen’e, “Okuldan beri mi birliktesiniz?” deyince, türkücüyü aldı bir gülme.

Çimen, “Okul sırası değil ama” deyince Krause, şaka yaptığını söyledi ve ekledi:

“O da olabilir yani.”

GÜNÜN SÖZÜ

“İntikamda ve aşkta, kadın erkekten barbardır.” (Nietzsche)