Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sosyal medyada ve YouTube’da ünlüler hakkında yüzlerce yalan videosu var! Hazırladıkları A’dan Z’ye yalan videolarla insanları kandırıp, para kazananlar böyle yaparak günaha girdiklerini ve haram yediklerini bilmelerine rağmen bu işten vazgeçmiyor.

Zara yalanına bu ilgi niye

Bazıları videoların altına “Baştan sona yalan bu” diye yorum yazdıklarına göre tık’layanlar da işin farkında.

Instagram’da sörf yaparken Zara ile şöyle bir haber (!) videosu çıktı karşıma:

“Zara, nereden giyiniyor? Türkücü Zara’nın Zara markasından sınırsız alışveriş hakkı olduğunu biliyor muydunuz?”

Haberin Devamı

Ünlü giyim markasının İspanya’daki merkezini ziyaret etmiş ve Zara’yı kimin ne zaman kurduğuna dair yöneticilerinden bilgi almış biri olarak asla böyle bir şey yapmayacaklarından emindim. Buna rağmen videoyu Zara’ya atıp, “Bu doğru mu?” diye sordum.

Zara’dan gelen yanıt tahmin ettiğim gibiydi:

“Yok abicim. Hiç öyle bir şey olmadı.”

Bu yalanla videoyu hazırlayan hesap 193 bin görüntülenme ve bin 200 beğeni aldı!

Ben uluslararası arenada ülkemize madalya getiren sporcularla veya bilim insanlarının başarılarıyla ilgili paylaşım yaptığımda her Türk’ü gururlandırması gereken bu haberleri 152 bin takipçimden taş çatlasın 100–150 kişi beğeniyor.

Çünkü sanal alemde yalanın alıcısı çok, gerçeğin müşterisi yok...

Zara yalanına bu ilgi niye

Kate alarmı!

Ocak ayındaki karın bölgesi operasyonundan sonra ortalıkta görünmeyen Galler Prensesi Kate Middleton’ın, hakkındaki söylentileri bitirmek için paylaştığı aile fotoğrafı fake çıktı.

İngiliz basını Prens William ile Kate Middleton’un market alışverişinden kaldıkları malikâneye dönerken videosunu çekip, “Galler Prensesi 83 gün sonra ortaya çıktı” diye yayınladı. Ancak bu da insanları tatmin etmedi. Kimi, “Çok eski bir video bu”, kimi “Videodakiler William ve Kate değil, dublörleri” dedi.

İnternet ve sosyal medyada, bu konu tartışılırken, Galler Prensesi’nin operasyon geçirdiği klinikte adeta seferberlik ilan edildiğine dair haberler çıktı.

Yapılan haberlerden anladığım şu:

Üç aya yakın bir süredir kimsenin görmediği, üzerinde oynanmış bir fotoğraf ve inandırıcılığı olmayan bir videoyla insanların kandırıldığı Kate Middleton’un geçtiğimiz ocakta ne operasyonu geçirdiği merak edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Resmi açıklamada Prensesin karın bölgesinden operasyon geçirdiği belirtildi ama rahatsızlığı ve hastalığının ne olduğuna dair tek satır bilgi yoktu.

Daily Mail’in haberine göre, klinik personelinden biri, Kate’in tıbbi dosyasına erişmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine klinik yönetimi alarma geçti ve Prensesin dosyasına erişmeye çalışan personelin tespiti için soruşturma başlattı. Hastane yönetimi durumu Kensington Sarayı’na iletip, bunu yapanı ortaya çıkaracaklarına dair güvence verdi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Kalp ne ile doluysa, dudaklardan o dökülür gider.” (Goethe)