Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Doktor Mehmet Bektur... Bucaspor’u büyük maddi zorluklara rağmen, kimsenin olmaz dediği zamanda ve daha önemlisi tarihinde ilk kez, İzmir’i ise 7 yıl aradan sonra ona inanan insanlarla omuz omuza vererek Süper Lig’e taşıyan efsane başkan. ‘Efsane’ diye özellikle yazdım. Çünkü kendisi geçen hafta başkanlığı bıraktı ve yakın bir zaman diliminde dönmemekte kararlı. Zaman içinde göreceksiniz ki (Ben arzu etmiyorum, kendisinin de böyle bir temennisi olduğunu sanmıyorum) ama Bucaspor çöküşe geçtiği her dönemde o daha da aranacak ve büyüyerek efsaneleşecek. Kulübü adına karşılık beklemeden yaptıkları ve başarılarıyla omuzlardan hiç indirilmeden taşınması gereken bu adamın ağır küfürlerle Bucaspor başkanlığını bırakırken suçu neydi? Kimse sormadı, sorgulamadı. Bir grup kendini bilmez şahsına ve ailesine ağır küfürler edip tehditler savururken, ‘Ne oluyor beyler, kendinize gelin’ haykırışını neden yok denilecek kadar az sayıda insan yaptı?
Şimdi Buca’da şampiyonluğun ardından hiç vakit kaybetmeden başta kurumsallaşmayı sağlamaya çalışarak, ‘küçük olsun benim olsun’ mantığından uzak, popülizm yapmadan, çıkar gruplarına geçit vermeden, kulübün menfaatleri için çalışan Başkan Mehmet Bektur’u ‘Lanet olsun’ diyerek istifaya götüren şeyler nelerdi ve Bucaspor şimdi nereye gidiyor düşünmek, düşündürmek adına birkaç soruyu camiaya yönelteyim, yanıtlasınlar.
1) Başkan Mehmet Bektur bırakıp giderken, neden kimse gerçekten arkasında durup destek olmadı. Bektur’un kulübü profesyonelce yönetilen, kurumsal bir kimliğe kavuşturarak büyütmek istemesinde mi sakınca vardı yoksa bilinmeyen şeyler mi var?
2) Geçen süreçte Seyit Mehmet Özkan resmi olmadığı sonradan anlaşılan asbaşkanlığın yanı sıra finans ve mali işlerle altyapı sorumluluklarını da üstlendiği görevlerinden istifa ettiği faksını basına gönderirken neyi hesapladı? Bir hesabı yoksa halen aynı görevlerini neden sürdürüyor? Seyit Mehmet Özkan, Selçuk Yaşar’ı rol model mi alıyor? Kulübüne aşırı sevgisi, tek elinde tutma arzusu varsa bu Buca’nın büyümesine ve verdiği onca emeğin yok olmasına neden olursa ne yapacak?
3) Başkan Bektur’a küfür eden bir kısım kendini bilmez bunu beleş bilet bulamadıkları için mi, birileri tarafından küfür etsinler diye mamalandıkları için mi yaptı? Yoksa haklı gerekçeleri vardı da açıklamak mı istemiyorlar?
4) Mehmet Bektur başkanlık görevini bırakarak terk ettiği yönetim kurulu toplantısının ardından, kalan 4 yöneticiden neden Şeref Üstündağ başkan vekili olarak atandı. Yeni Başkan Şeref Üstündağ’ın geçtiğimiz yıl şubat ayında başlayan ve devam eden kamuoyunda ‘Arıkovanı’ davası olarak bilinen mahkemesi sürerken (Kendisinin mahkeme sonunda suçsuzluğu ispatlanacaktır mutlaka) neden başkan yapıldı. Bucaspor başkanı olarak işin daha sansasyonel hale gelebileceği hiç düşünülmedi mi? Bu süreçte hem sayın Üstündağ hem de Bucaspor Kulübü zarar görmez mi?
5) Başkan Mehmet Bektur görevinin son günlerinde büyükşehir belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Buca Arena Stadı’nın iyileştirilme inşaatı için 5 milyon TL alıp takımın maçlarını kendi evinde oynaması adına çaba harcarken, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, stadın tadilatının yapılmasının ardından işletme haklarını tamamen kulübe devredecek mi? Devretmeyecekse ‘Benim kontrolümde kalmasını istiyorum ve ordaki gücümü kaybetmek istemiyorum’ açıklaması yada varolan gerekçelerini Bucalılarla paylaşacak mı?