Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ege’de kıyım yaşanıyor... Teknik adam kıyımı... Denizlispor’da Erhan Altın... Bucaspor’da Kemal Kılıç... İzmirspor’da Altan Çetindağ... Muğlaspor’da Kemal Dirikan... Göztepe’de Akif Başaran... Nazilli’de Yüksel Can... Egeli teknik adamlar, 2009-2010 sezonunun ilk çeyreğini bile göremedi. Bu arada Altay’da Fuat Yaman, Karşıyaka’da Reha Kapsal, Dardanelspor A.Ş’de Mustafa Meteertem ve Akhisar’da Atilla Özcan, direniyor...
Kelebeklerin yaşam süreleri, türüne göre değişiklik gösteriyor. Kelebekler için, avcılar gibi etkenler yüzünden maksimum yaşam süresinden daha kısa olan ‘beklenen yaşam süresi’ 2-14 gün arasında değişiyor. Maksimum yaşam süresi ise 11 ay. Hiçbir yetişkin kelebek bir yıldan fazla yaşayamıyor. Tabi bu rakamlar, canlının tırtıl ve pupa evrelerinde geçirdiği süreleri kapsamıyor.
Teknik adamlarımızın yaşam süreleri de kelebeklerinkiyle aynı. Elbette bu yaşam süresinden ne anladığımız da önemli. Yaşamayı; doğmak, büyümek, yaşlanmak ve ölmek şeklinde tarif edersek, kelebekler aylarca yaşarlar. Kırlarda ve bahçelerde uçuşarak, ince, zarif ve güzel renklerle bezenmiş kanatlarıyla yapraklara konan, bizim kelebek olarak tanıdığımız hali, ömrünün son aşamasıdır. Bu şekliyle yaşadığı hayat gerçekten çok kısadır, ancak ömrünün en güzel kısmıdır.
Yönetici düşmanı değilim... Fakat onlara gelirsek, şekil değişiyor. Hayvan türünden bir canlıya benzetsem yanlış algılanır, belki kavga çıkar. Genelde yaşam süreleri dahil, birçok şeyin belirleyicisidirler. Denizli’de, İzmir’de, Muğla’da hocalar giderken kimse sormadı takımları kim oluşturdu? Yönetimlerde kararlar nasıl ve neye göre alındı?
İçlerinden bir örnek... Göztepe’de istifa etmek zorunda kalan teknik direktör Akif Başaran, kadroyu istediği oyunculardan mı kurdu?
Amatör kümeden sarı-kırmızılı takımı çıkaramayan o dönemin başarısız başkanvekili, şimdinin profesyonel şube yöneticisi İsmail Hakkı Gül, bu işlerin neresinde? Yoksa Başkan İnan Altınbaş, “İmam(!) benim” diyerek, namazı bildiği gibi mi kıldırıyor? Hiç soruldu mu?
Egeliler de her sene olduğu gibi bu yıl da moda aynı... ‘Hoca istifa...’ Ancak kış kreasyonların tanıtımını bu yıl erken yaptınız. Teknik adamları bırakıp, kulüplerin nasıl yönetildiğini iyice incelemek aklınızdan hiç geçmiyor? Tribünlere gelip, göz önünde olanlara istifa diye bağırıyorsunuz. Bu balığın kuyruğu var da başı yok mu..?