Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Altay-Kayseri Erciyes maçında, teknik direktör Ercan Ertemçöz’ün sahaya sürdüğü 11’in hatalı olması(Yedek kulübesinden alınıp sahaya sürülen Okay ve Thernand Bakououla’nın oyuna katkıları, bunun ispatıdır), takımın oyuna iyi başlayamaması, 1 dakika içinde 2 gol yenmesi ve Ertemçöz’ün istifaya davet edilmesi, futbolun içinde olan şeyler!..
Taraftarın büyük bölümünün, ikinci yarının hemen başında, protestolarla tribünü terk etmesi... (Ki; Başkan Ahmet Taşpınar’ın, sezon başında, büyük Altay aşkına ve hırsını bir kenara bırakarak, “Bu yıl borç batağındaki kulübümüzü yeniden yapılandırmaya çalışacağız. Şampiyonluk ana hedefimiz değil. Hepimiz realist olalım. Bize destek olun” demesine rağmen.) Atılan 2 gol sonrası, tribündeki bir avuç taraftarın yeniden umutlanması ve takıma tekrar destek vermesi de yine futbolun içinde olan şeylerden!..
Orta hakem Abdullah Yılmaz ve Diyarbakır bölgesinden yan hakem Engin Gökçe’nin formsuzlukları ve kararsızlıkları... Kayseri Erciyes antrenörü Levent Devrim’in 3 farklı üstünlüğü ikinci yarıda kontrol edecek hamleleri yapamayıp, maç bitene dek soğuk terler dökmesi... Bunlar da futbolun içinde olan şeyler!..
Ancak futbolun içinde olmaması gereken, hele Altay etiği ve geleneklerinde hiç olmayan ve olmaması gereken, pek çoklarının göremediği durum ise; Başkan Ahmet Taşpınar tarafından eski yönetici Fikret Kar’ın oğlu Ferhat Kar’a lisans çıkarılması ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla PFDK tarafından “Spora ilişkin hukuksal düzenlemelerin kulüplere ve bireylere tanıdığı lisans, transfer, sözleşme ve benzeri hak ve olanakların, futbol dışı amaçlara yönelik olarak kullanılması/kullandırılması suretiyle gerçekleşen sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti cezası alarak, takımının başında, kendine ait olan şeref tribünü koltuğunda oturamamasıydı!..
İşte sorgulanması gereken ve içleri acıtan durum budur aslında...