Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’da geçen hafta başlayan, bu hafta son hızla devam eden birçok sevindirici kültür-sanat etkinliği var.

İşte kaçırılmaması gerekenlerden küçük bir seçki...

* ArtSümer 20. yılını kutladı: Aslı Sümer, hiç çizgisini bozmadan, duruşundan taviz vermeden emin adımlarla ilerledi. Dün akşam Momo Bebeköy’de ArtSümer’in 20. yılını sanatçılarından ve koleksiyonerlerinden oluşan bir grup ile kutladı. Nice nice yıllara!

Güncel sanat dünyasında öne çıkanlar

Canan Tolon

* The Pill’de Elif Erkan sergisi: Suela J. Cennet’in galerisi The Pill’de Elif Erkan’ın ‘In Bloom’ sergisi perşembe akşamı açılıyor, 21 Ocak’a kadar devam edecek. “Yaz tatili ve yazlık ev kavramlarını, Türkiye’nin modernleşme sürecinde belirli bir döneme özgü kültürel bir aygıt olarak ele alarak, iş-yaşam dengesi, üretkenlik, performans ve sosyal sınıf gibi değişen olgular ile arazi kullanımı ve konut gelişimi gibi kolonileştirici eylemler üzerine düşünce alanı açıyor.” diye özetliyorlar sergiyi.

Haberin Devamı

* Dirimart’ta Canan Tolon sergisi: Canan Tolon’un Dirimart Dolapdere’deki ‘Havadan Sudan’ başlıklı sergisi sanatçının son dönemde ürettiği aynı başlıklı serisini merkezine alıyor. Sergi, 24 Aralık’a kadar devam edecek.

* Pilot Galeri’de Halil Altındere sergisi: Halil Altındere’nin popüler kültürü muzip bir üslupla eleştirdiği “A Brief History of My Last Three Years” sergisi 13 Ocak’a kadar Pilot Galeri’de devam ediyor. Sergi açılışı Okra’da bir yemekle kutlandı. Müze yöneticilerinden koleksiyonerlere birçok kişi Halil Altındere ve Azra Tüzünoğlu’nu yalnız bırakmadı.

* Mardin Bienali tarihleri açıklandı: Uluslararası Bienal Derneği’ne üye olan Mardin Bienali bu yıl 10-11 Mayıs tarihlerinde 6’ncı kez düzenleniyor ve aynı zamanda 14’üncü yaşını kutluyor. Direktörlüğünü Döne Otyam ve Hakan Irmak’ın yaptığı bienalin bu yıl küratörlüğünü Ali Akay üstleniyor.

* Clubhouse Bebek’te ‘We Belong’ sergisi: İstanbul 74’ün düzenlediği, açılışı bu akşam gerçekleşecek olan grup sergisinde hangi sanatçılar yer alıyor? Erol Akyavaş, Alper Aydın, Burçak Bingöl, Mike Berg, Belkıs Balpınar, Cody Choi, Nejat Devrim, Osman Dinç, Burcu Erden, Ahmet Doğu İpek, Işıl Kapu, Sinan Logie, Robert Montgomery, Argun Okumuşoğlu, Anselm Reyle, Sarkis, Kemal Seyhan, Mehmet Ali Uysal, Bosco Sodi, Jorinde Voigt, Nohlab ve Mentalklinik.

Haberin Devamı

Güncel sanat dünyasında öne çıkanlar

Oya Eczacıbaşı

Gelecek program: Gala Modern

2009’dan beri her yıl aralık ayının en heyecanla beklenen gecelerinden biri, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ev sahipliğindeki Gala Modern.

Sadece katılan 500 kişi için ya da çağdaş sanat piyasası için değil, hepimiz için.

Çünkü amaç, Renzo Piano imzalı yeni binasına taşınan İstanbul Modern’in yaşamına ve tabii eğitim programlarına katkıda bulunmak.

Gala Modern sayesinde bugüne kadar 600 bin çocuk ve genç sanat eğitiminden yararlandı. Bu yıl Gala Modern, pandemi ve taşınma nedeniyle verilen 4 yıl aradan sonra, 16 Aralık’ta gerçekleşecek ve her zamanki gibi çocuk ve gençlere sanat eğitimi desteği sağlayacak.