Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın en hareketli günlerindeyiz. Kutlamalardan kutlamalara koşarken işte arada gözden kaçırmamanız gereken birkaç öneri...

- 2014’te İstanbul gece hayatında en çok konuşulan yer Pizza Emirgan, diğer adıyla Gizli Kalsın’dı. Pizza Emirgan’da bir geceyi sonlandırmadan yılı bitirmeyin.

- Akaretler’deki kitapçı-kafe Minoa’yı hâlâ keşfetmediyseniz bir sabahınızı buraya ayırın, ruhunuza iyi gelecek. Küçük bir hatırlatma, fazlasıyla titiz bir işletme, kahve içerken kitap karıştırabilmek için kitabı satın almanız gerekiyor, kitapların üstüne bir şey dökülürse diye endişeleri var.

Haberin Devamı

- Yine ruhunuza iyi gelecek bir dükkan daha var Bebek’te: Envai. Adından da anlaşıldığı gibi Envai’de envai çeşit ürün var. Kitaplar ve Tulya Madra’nın şahane seramikleri de yeter aslında. Envai’nin sahibi İstanbul gece hayatının yakından tanıdığı bir isim: Aslı Altan. Envai, Bebek’te Cevdetpaşa Caddesi’nde eski Türkü’nün yerinde. Bir an önce görmekte fayda var.

- Dot’un yeni oyunu “İki Kişilik Yaz” bir an önce izlenmeli. Başrollerde Gizem Erdem ile Tuğrul Tülek var. Dot’ta izlemeye alıştığımız sarsıcı oyunlardan farklı bir romantik komedi. 24-27 Aralık biletleri şimdi satışta.

Orhan Pamuk’un son romanına zaman ayırın

Yıl bitmeden neler yapmalı

- Cuma günü başladı Hediye Pazarı Kanyon’da, ayın 23’üne kadar devam edecek. Üstelik Zeytin Ajandası da satılacak ve ajandanın satışından elde edilen tüm gelir Yırca’ya bağışlanacak.

- Spora hâlâ başlamadıysanız daha fazla ertelemeyin. Cem Yılmaz gibi pazartesi sabahı Belgrad Ormanı’nda sevgilinizle el ele romantik bir yürüyüş yapma lüksünüz olmayabilir ama bugün ormana gitmemeniz için hiçbir bahane olamaz.

- Orhan Pamuk’un son romanı “Kafamda bir Tuhaflık”a zaman ayırın. Hatta kitabı okurken boza ile kendinizi şımartabilirsiniz.

- 26 Aralık’ta vizyona girecek iki önemli film var. Russell Crowe’un Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan destekli “Son Umut”u ve Kutluğ Ataman’ın Altın Portakal ödüllü “Kuzu”su. Evet, Russell Crowe’un filmi hakkında o kadar çok şey yazıldı çizildi ki artık izlemiş kadar olduk. Yine de seyredip kendi kararımızı kendimiz vermeliyiz. Kutluğ Ataman’a gelince, fikirlerine katılmak zorunda değiliz filmini izlemek için. Yönetmenin siyasi görüşlerinden bağımsız da filmini değerlendirebilmek mümkün.

Haberin Devamı

Zeki Müren sergisini bir an önce görmekte fayda var

- Uzun zamandır ara veren Galatamoda, bugün Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda. Yerli tasarımcıların koleksiyonlarından parçaları göreceğiz ve uygun fiyatlara satın alabileceğiz.

- Kısa bir Karaköy turu yapıp Dandin Bakery, Gümrük ya da 10 Karaköy adlı butik oteldeki restoran Rudolf gibi Karaköy’ün son zamanlarda öne çıkan mekanlarına da uğrayıp kendi kendinize bir yılbaşı hediyesi vermeniz mümkün.

- Bir yandan kalori hesabı yapıyor, bir yandan da tatlıdan vazgeçemiyorsanız bir müjdem var size. Üstü çikolata kaplı, donmuş gerçek meyveleri dondurma çubuğunda sunan Crush ilaç gibi geliyor.

- David Bowie sergisi dünyada ne kadar ses getirdiyse “İşte Benim Zeki Müren” sergisi de bizde o kadar ses getirdi. Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’ndeki sergi 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Evet, bu kadar iyi bir malzeme kesinlikle daha iyi sergilenebilirdi ama olsun,
yine de bir an önce görmekte fayda var.

Haberin Devamı

Sıra dışı yılbaşı partileri

Perşembe akşamı Kanyon’daki Macrocenter’da Elle dergisinin yılbaşı yemeği vardı. Markette yemek fikri herkesin hoşuna gitti. Dondurma reyonunun tam önüne çok şık süslenmiş uzun bir masa yerleştirilmişti. Feryal Gülman’dan Gül Gölge Saygı’ya, Aslı Filinta’dan Elif Mısırlı’ya modayla yakından ilgili bir kalabalık sıra sıra dizildi. Yılbaşı öncesi dedikodular yapıldı, 31 Aralık programları konuşuldu. Etrafta iştah açıcı bu kadar çok şey bir aradayken Gamze Bursa ve Ayşegül Talu’nun hazırladığı nefis menü de çok sükse yaptı. Yemek sonrası müzik hızlandı, süpermarkette parti devam etti.

Evde İlhan Erşahin konseri

Dün gece Levent Özçelik’in evinde yine farklı bir parti vardı. Levent Özçelik’in evinde o kadar sık parti oluyor ki artık şüpheleniyoruz orada gerçekten yaşadığından. Sanki sadece bir parti mekanı gibi geliyor bütün davetlilere. Nedeni basit, salonda kurulan sahneye ünlü isimler çıkıyor. Daha önce Mehmet Erdem konseri oldu. Dün gece İlhan Erşahin ve arkadaşları çaldı. Arto Tunçboyacıyan da katıldı aralarına.