Doğan Heper

Doğan Heper

dheper@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Bilgiye varmak en güncel konu.
TV'ler, radyolar, gazeteler, dergiler, internet bilgi dağıtıyor.
Bir klasik bilgi kaynağı da ansiklopediler. Aslında onlara işlenmiş bilgi deposu demek belki daha doğru.
Türk halkı ansiklopediye çok önem veriyor.
Milliyet olarak yalnız son sekiz yılda dağıttığımız 44 milyon cilt ansiklopedi ve kitap ile bunun tanığıyız.
Çocuğunu, torununu, hatta doğmamış çocuğunu ve doğmamış torununu düşünen sorumluluk sahibi anneler, babalar, aile reisleri iyi bir ansiklopedinin de sahibi olmak istiyor.
Haklılar.
Çünkü bilgi değişiyor...
Türk eğitiminin durumu, kalabalık sınıflarda "ğretmenlerin çocuklarla yeterince meşgul olabilme imkanının zorluğu, sıkışınca başvurulabilecek en yeni bilgileri kapsayan kaynakların el altında olmasını kaçınılmaz kılıyor.
Bu ihtiyacı bilen Milliyet, kültür hizmetlerindeki öncülüğünü şimdi "AXIS 2000" ansiklopedisi ile sürdürüyor.
En yeni bilgileri, dünyadaki ve Türkiye'deki en son siyasi, ekonomik, sosyal, bilimsel, kültürel gelişmeleri ve değişimleri kapsayan "AXIS 2000" Milliyet'in 50. yıl armağanı olarak bir "Hachette - Milliyet" işbirliği sonucu elinize ulaşacak.
* * *
AXIS 2000'in hazırlanması için dünyaca meşhur yayın kuruluşu Hachette'in 700 kişilik bir ekip çalıştırdığını biliyoruz.
Ve bu çalışma sonunda 12 cilt büyük boy ansiklopedi, 6 cilt yine büyük boy ansiklopedik sözlük olmak üzere toplam 18 ciltlik dünya çapında bir başyapıt ortaya çıkıyor. İşte buna "AXIS 2000" adı veriliyor.
"AXIS 2000"in 12 ciltlik bölümü tam 4992 sayfa. Bu sayfalarda 1199 konu, tamamı renkli 9000 resim ve harita var.
6 ciltlik ansiklopedik sözlük bölümü ise 3300 sayfa, bu sayfalarda 102000 madde başı, 5000 tamamı renkli resim ve 600 çerçeve yazı ve tablo bulunuyor.
* * *
PİYASA fiyatı 500 milyon lira olan yüzyılımızın bu son dev eserinin Milliyet'in 50. yıl armağanı olduğunu tekrar vurgulayalım.
Amaç; 50. yıl nedeniyle okuyucuya armağan olmasıydı. Bu maliyette bir eseri herkese hem de bedava vermek mümkün olamazdı.
Şimdi okuyucularımız, bu ansiklopedi şaheserinin her ay iki cildine, hiç ek bir ücret ödemeden sahip olabilecekler.
Üçüncü binyılın bu önemli eserini evinizde bulundurmamanız büyük eksiklik olacak.

"Tüp geçit depremde yılan gibi davranır"

Ulaştırma Bakanlığı Boğaz tüp geçidi konusunda bir açıklama yolladı.
Açıklamada özetle şu bilgilere yer veriliyor:
"Ülkemizde şimdiye kadar İstanbul için yapılmış en ayrıntılı ve en kapsamlı ulaşım etüdü ve raylı sistem mühendislik projesi olan ve pek çok uzmanlık konusunda eşgüdüm içinde sürdürülen bu çalışma sırasında 168 cilt rapor ve 371 pafta proje üretilmiştir.
Gebze - Halkalı arasındaki bütün istasyonlarda, diğer sistemlere aktarma imkanı sağlanmıştır ve 41 istasyonun 37'sinde otoparklar düzenlenerek, özel otomobil sahiplerinin araçlarını park ederek sistemi kullanmaları cazip hale getirilmiştir. Yenikapı istasyonu inşaatı devam eden İstanbul Metrosu ve hafif raylı sistemi ile aktarma yapabilecek şekilde projelendirilmiştir.
Demiryolu Boğaz tüp tünelinin dizaynında servis dizayn depremi 8 magnitüd (herhangi bir tahribe uğramayacak), maksimum dizayn depremi ise 9.3 magnitüd (yapının tahrip olabileceği ancak can ve çok büyük ölçüde mal kaybına yol açmayacağı) kabul edilmiştir.
Deprem sırasında, tüp tüneller yılanın hareketi gibi davranmakta ve çelik yapılara has tabiatındaki kolay şekil alma (ductility) özelliğinden dolayı etrafındaki malzemeye, yerüstü ve diğer yeraltı yapılara kıyasla çok daha iyi uyum sağlamaktadır.
Göztepe - Levent arasındaki yolculuk süresi 1.5 saat değil, 30 dakika olacaktır.
Mühendislik ekonomisinde ilk yatırım maliyeti kadar, yatırımın geri dönüşü de önemlidir. Koridor seçiminde teknik nedenlerin yanı sıra, ulaşım etüdü sonuçları da rol oynamıştır. 2015 yılı yolculuk talebi saatte tek yönde 65 bin kişidir. 1995 yılında Büyükşehir Belediyesi'nce İstanbul Teknik Üniversitesi'ne yaptırılan ulaşım etüdüne göre, bu değer daha da yüksektir."



Yazara E-Posta: dheper@milliyet.com.tr