Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, haftanın beş günü kent merkezinde, etkinlikten etkinliğe, toplantıdan toplantıya, açılıştan açılışa koşuyor.

Hemen hemen her hafta sonu da bir ilçede kırsal kalkınmaya destek için çaba gösteriyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü, Bergama’da 10 milyon liraya mal olan, Avrupa standartlarındaki modern mezbaha tesisini açtı.

Kocaoğlu, bu kez törene gecikmedi, tam saatinde Bergama’da oldu.

Biraz yorgun görünüyordu ama bunu umursamadığını, görev aşkıyla yanıp tutuştuğunu gördüm.

Haberin Devamı

Her zamanki gibi etrafını saran vatandaşların dert ve sıkıntılarını dinledi, kurmaylarına not aldırdı Kocaoğlu.

Yapacaklarının daha bitmediğini, ilçelere birçok eser kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu arada, Bakırçaylı şair Bahri Ar’ın, “Bir baba gibi arkamızda duran, sinemizin başköşesinde oturan, her sorunumuza çare bulan Kocaoğlu, Bergama’ya hoş geldiniz” dizeleriyle başlayan şiiri, törene katılanlar ve Kocaoğlu tarafından alkışlandı.

Ardından kürsüye çıkan Kocaoğlu, kent genelinde şimdiye kadar yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İZBAN hattının Aliağa-Bergama arasındaki 52 kilometrelik kısmıyla, Kınık uzantısına ilişkin projelerin bittiğini söyleyen Büyükşehir Başkanı, “TCDD’nin hat için ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Geri kalan işi biz üstleneceğiz ve de hazırız” dedi.

Hızlı trenin Bergama’ya, daha sonra da Kınık’a uzayacak olması, yöre halkını mutlu etti.

Törende konuştuğum Bergamalılar, “İZBAN treni, bir an evvel ilçemize gelmeli. Mesela, Bergama’dan hiç ayrılmamış arkadaşlarımız var. Bu proje tamamlanırsa, İzmir’in birçok ilçesini, daha yakından tanıma imkânına kavuşacağız. Bu önemli” dedi.

Daha sonra kürsüye Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç çıktı.

Gönenç, kırsalda yapılan yatırımların önemine dikkat çekti, Kocaoğlu’na minnettar olduklarını belirtti. Ben de Bergamalılar gibi, İZBAN’ın Aliağa’dan Bergama’ya, sonra da Kınık’a kadar uzatılmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Belki ileride, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile yapılacak görüşmelerin ardından, İZBAN hattı Soma’ya, Kırkağaç’a, Akhisar’a ve Manisa’ya kadar uzatılır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

10 yıl sonra girişimci okulu kurmak istiyor

MEDICAL PARK İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi ve Meclis üyelerinin belirleneceği, 9 Nisan’da yapılacak olan seçimde, Sağlık Komitesi adayı olduğunu açıkladı.

Kubba, cuma günü Milliyet’e geldi. Uzun uzun konuştuk.

Neden aday olduğunu sorduğumda şu yanıtı verdi Kubba:

“Sağlık sektörü olarak İTO’da yeterince iyi temsil edilemediğimizi tespit ettim. Sektörümüzün değişim ve gelişimine bir tuğla koymak üzere yola çıktık.”.

Kubba, adaylığıyla ilgili süreci anlatırken heyecanlıydı.

50 yaşındaki Kubba, 10 yıl sonra bir girişimci okulu kurup, insan yetiştirmek istediğini kaydetti, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“50 yaşındaki bir adam, bu hayalle yaşıyorsa, 75 yaşındaki adamın bir şey yapmamasını garipsiyorum. 1.5 milyon gencimiz işsiz. Bu kardeşlerimize iş lazım, aş lazım. Ama bunun için girişimci lazım. Girişimin de olabilmesi için üretim lazım. İzmir bazı konularda geri kaldı. Bakın, Gaziantep’in tüm dinamikleri birleşmiş, 12. organize sanayilerini kurdular. Ürettikleri malın hemen hemen hepsini ihraç ediyorlar. Mesela. bizim de Torbalı ilçemiz var. Birlik beraberlik içinde. egoyu bir tarafa bırakıp kentin değerlerinin yükselmesi üzerine çalışıyorlar. İzmir’in de bunu yapmaması için hiçbir sebep yok. Şahsi işlerimi bir kenara bıraktım. Belki milyonlar kaybediyorum. Ama hiç umurumda değil. İzmir’e feda olsun. ‘Sen İzmir için ne yaptın?’ diye sorduklarında verecek yanıtım olsun istiyorum. Bazıları, attıkları zaman mangalda kül bırakmıyor. Ama bakıyorsun, İzmir için bir yatırım yapmamış, bırakın yatırımı, bir çivi dahi çakmamış.”

Haberin Devamı

Anlattıklarından, Kubba’nın bir hayli iddialı olduğunu gördüm.

Ne diyelim, şunun şurasında seçimlere 21 gün kaldı.

Bekleyip sonucunu hep birlikte göreceğiz...