Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçmişte kurulan EGS, Kipa ve Güçbirliği’ni iyi hatırlıyorum.
Aradan yıllar geçti İzmir çok ortaklı bir şirkete daha kavuştu.
335 iş insanı bir araya geldi, İzmir Girişim Grubu Gayrimenkul ve Sportif Hizmetler A.Ş’yi kurdu.

Tanıtım toplantısında ilk söz alan İzmir Girişim Grubu Gayrimenkul ve Sportif Hizmetler Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, kente yeni birçok ortaklı şirket kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Oluşturacakları sinerji ile güzel işlere imza atacaklarını belirten Karace, “Küçük giderlerimiz var ancak büyük gelir beklentimiz de var. Komite ve icra kurulu oluşturuldu, 20 kişilik yönetimimiz hazır. Hedefimiz büyük. İzmir Girişim Grubu’nun bazı çevrelerde söylenemeyen konuları söylemeyi, belediyemize doğru bilgi vermeyi, hükümete doğru mesaj iletmeyi araç olarak kabul ediyoruz. 3-4 ayda bir toplanıp gerekli bilgi ve birikimleri açıklayacağız. Ağırlıkla sanayicilerden oluşan bir ekibiz. Güzel günler yakında. Birlikte daha güçlü olmak için bir aradayız. 500 ortağı geçtikten sonra halka arz da gündemimizde” dedi.

Ardından söz alan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Bu girişim balığı verme yerine, balığı tutma fikrine inanan iş insanlarından oluşuyor. Tekeri dönen büyük sportif odaklı şirket oluşturuyoruz. Tüm gücümüzle çalışacağız, hedefimiz için yürüyeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İzmir’de yıllar sonra  hareketlilik başladı
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İGG kurucu ortaklarından Mehmet Ali Kasalı da, İzmir Girişim Grubu’nun kurulmasında Karşıyaka’nın vesile olduğunu kaydetti, “1950’lerde Metaş ve Çimentaş’ın kurulması, o gün varlıklı üç dört ailenin girişimiyle oldu. 1980’lerde yine ülkemizde çok olmayan üç girişim hayata geçti. Kipa, EGS ve Güçbirliği. Kipa’da elde edilen sonuç, Güçbirliği ve EGS’de olmadı. Geldiğimiz noktada İzmir’i tekrar heyecanlandırma adına hareket edeceğiz. Bu oluşumda işbirliği ve güçbirliğinin mayası var” diye konuştu.

İGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı ise, ciddi sorumlulukları bulunduğunu farkında olduklarını ifade etti, “Kendi şirketlerimizden daha fazla sorumluluğun altındayız. Başarılı olmak zorundayız. Ailemizden, sosyal hayatımızından fedakarlık yapacağız. Ortak aklın nasıl yaratıldığını biliyorum. Tüm ortakların ortak aklına ihtiyacımız var. En iyi fikir bize olumlu dönecek” şeklinde konuştu.

Bu oluşumun yaşama geçmesinde katkısı olan fikir babalarından gazeteci kardeşim Hürriyet’in Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi’yi ayrıca kutluyorum.
Temennim, geçmişte Kipa gibi iz bırakan işlere imza atmaları, kente güzel ve kalıcı projeler kazandırmaları.
Toplantıda gördüğüm kadarıyla hepsi kendi branşlarında başarılı olan yönetimdeki iş insanları inançlıydı, bu oluşumda da birlikte güzel işler çıkaracaklarından eminim.

Haberin Devamı

Yolunuz açık olsun, güzel İzmirimiz için bir çivi çakanın kulu kölesi olurum...