Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Biri 18, diğeri 51 yıldır Süper Lig’e hasret.
Altay ve Altınordu’nun play-off karşılaşmalarının ardından rakiplerini eleyip finale kalması, İzmir açısından önemliydi.
Şimdi, İzmir’in tek ses tek yürek olarak iki güzide kulübümüzün yanında olmasını diliyorum. Çok önemli bir iş çıkardı siyah-beyazlılar ve kırmızı-lacivertliler. A’dan Z’ye tüm yöneticileri, futbolcuları, malzemecileri, aklınıza kim gelirse, kimin emeği geçtiyse alınlarından öpüyorum...

Özellikle Altınordu’nun gencecik çocuklarıyla finale çıkması yıllarca konuşulacak bir olay.
18-20 yaş arası pırlanta gibi futbolcular, kendilerinden yaşça büyük ağabeylerini alt ederek bu noktaya ulaştı.
Yürekten kutluyorum, geleceğin Cengiz’lerini, Çağlar’larını, Mert’lerini.

Ya Altay...
Bu külüpte büyümüş, kendini göstermiş, yıllarca futbolculuğuyla, hocalığıyla herkesin dilinden düşmemiş bir Mustafa Denizli faktörü var.
Alacağı transfer parasını bağışlayan, takımı ateşleyen Büyük Mustafa’nın da başarıdaki katkısını unutmamak lazım...

Ancak karşılaşmaların ardından kentin duayenlerinin farklı bir bakış açısıyla takımların yanlarında olduklarını söylemesini beklerdim.
Hemen hemen hepsinin ortak demeci aynıydı, iş dünyası temsilcilerinin.
“Başarılar dileriz.”
“Çok iyi iş çıkardılar.”
“Göztepe’yi yalnız bırakmadılar.”
“Mutluyuz, gururluyuz”
“Kent ekonomisine değer katacaklar” gibi gibi gibi açıklamalar...
En azından birkaç iş dünyası temsilcisinden şunu beklerdim. Konuştuklarım da oldu, onları tenzih ediyorum.
Çünkü, pandemi döneminde çok sayıda destekte bulunduklarını biliyorum. Her ne olursa olsun, “Arkadaşlar, iki takımımız finalde karşılaşacak. Yani Süper Lig’de artık iki takımımız var. Gelin, ortak bir havuz oluşturalım tüm kurumlar, kuruluşlar. İki takımımızın transferine, borcuna katkıda bulunalım” sözünü beklerdim... Ancak beklediğim yanıtı alamadım kimseden. Vee çok ama çok üzüldüm... Şimdi Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çağrıda bulunacağım.
Başta tüm belediye başkanları olmak üzere, kentin tüm kanaat önderlerini bir araya getirin, iki kulübümüze nasıl destekte bulunuruz konusunu ele alın. Bir elin nesi var, iki elin sesi var demiş büyüklerimiz. Şimdi tam zamanı, sıcağı sıcağına bu oluşumu hayata geçirin, Altayımıza ve Altınordumuza can suyu olun.