Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Durmak yok, yola devam.
Bu kez de Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MİTSO) yerel yönetimler yazarımız Eren Aka ve Reklam Müdürüm Gülhan Kaya ile ziyaret ettim.
Tesadüf bu ya, tam yönetim kurulu toplantısı öncesine denk geldi.

Oda Başkanı Reşit Özer’in ve yönetiminin, yöresel ürünlere coğrafi işaret alması için canla başla çalıştığını yakından takip ediyorum.
Sürekli koşturan, üreticilerin her an yanında olan Özer ve yönetiminin, ilçeye özgü ürünlerin üretim kalitesini artırmak hedefinde olduğunu, aldıkları ve alacakları coğrafi işaretlerle yurtdışı pazarlarında ve fuarlarında tanınmak istediklerini biliyorum.

Özer, “Milas zeytinyağında bunu başardık. AB coğrafi işareti kazandırdık. Hem yurtiçi hem yurtdışında bilinirliğini artırdık. Bu durum dışsatımımıza olumlu yansıdı. Malezya başta olmak üzere bazı Asya ülkelerine ciddi miktarda satış yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Milas’tan yeni coğrafi işaretler bekliyoruz...



Milaslı bir firmanın da zeytinyağının Almanya’daki süpermarketlerde satışa sunulduğunu belirten Özer, gelişmelerin kendilerini ve yöre üreticilerini mutlu ettiğini belirtti.

Özer ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının yanından ayrılmadan önce TOBB ile işbirliğine gidildiğini, Milas’a bir okul binası kazandırılacağını öğrendim, mutlu oldum.

Yakından tanıdığım Reşit Özer’in boş durmayacağını, yine yörenin çeşitli ürünlerine coğrafi işaret alacağını, ilçe ekonomisine katkısını sürdüreceğinden adım gibi eminim.

Çünkü Özer, tükenmek bilmeyen enerjiye sahip.