Erdal İzgi

Erdal İzgi

erdalizgi@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Personel maaşları arttı.
Tüpgaz pahalandı.
Elektrik üç kez fiyatlandı.
Bakliyat, yağ, şeker, sebze mevsimine göre tırmandı.
Sonuçta, zam kaçınılmaz oldu.
TBMM Başkanlık Divanı, bu gündemle toplandı.
Sürekli artan maliyetler karşısında meclis lokantasının yeni tarifesi belirlendi.

Çorba ve salatalara 50 kuruş...
Etli yemeklere 1 TL zam yapıldı.
Bolonez soslu makarnaya uzun tartışma sonrası yüzde 50 artış öngörüldü, 1,50 TL olması karara bağlandı.

Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin uygulandığı...
Besinlerle ilgili alerji, dolaşım, sindirim bozukluğu veya başka sorunlar varsa salon şeflerine bildirildiği...
Erkek ve kadın misafirin alacağı kalori miktarının özellikle belirtildiği TBMM lokantasında, fiyat artışının kaçırılmaz olduğuna dikkat çekildi, ilgilisi kim varsa tüketici hakkına saygı gereği duyuruldu.

Ana ve yavru muhalefet partileri “olmaz” demedi, itiraz hakkını kullanmadı.
İktidar, meclisteki fikir birliğinden memnuniyetini dile getirdi.
Her gün binlerce kişinin yemek yediği, fark masrafların meclis kasasından karşılandığı TBMM lokantasının eski/ yeni fiyatları:
Çorba, salata 50 kuruştan 1 TL’ye.
Tereyağlı pilav 1 TL’den 1,50’ye
Mantarlı kâğıt kolbastı 4 TL’den 5 TL’ye
Püreli rosto kebap 3 TL’den 4 TL’ye
Sebzeli fırın tavuk 2,5 TL’den 3 TL’ye
Kuzu şiş 4 TL’den 5 TL’ye
Izgara köfte (pilavı yanında) 3,5 TL’den 4 TL’ye
Izgara piliç but 2 TL’den 3 TL’ye.
Biber dolma 1,5 TL’den 2 TL’ye
Nohut 1 TL’den 1,5 TL’ye
Kuru fasulye 1,5 TL’den 2 TL’ye.
Pirinçli pazı 1,5 TL’den 2 TL’ye.

Tatlılardan künefe 2 TL’den 2,5 TL’ye
Tulumba tatlısı 1 TL’den 1,5 TL’ye
Şekerpare 1,5 TL’den 2 TL’ye
Dondurma 1 TL’den 1,5 TL’ye
Organik meyve suları 3 TL’ye yükseldi.
Lokantanın yemekleri böyle etik’etlendi.

Bunlar ortak tencerede pişirilenler.
Gelen ziyaretçi, öğrenci ve personele önceden hazırlanıyor, siparişe göre servisi yapılıyor.
Bir de özel pişenler var.
“A La Carte” olanlar...
Sadece bakan ve vekillerimiz ile ailelerine mahsus.
HHH
Müsaadenizle...
Onların tanıtım ve servisini yarın yapalım.
Tabakları karıştırmayalım!