Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir önceki dönemde İBB tarafından yapımına başlanan ve İstanbul trafiğine soluk aldırması planlanan Dolmabahçe-Levazım arasını 5 dakikaya düşürecek tünelin çalışmalarının üç yıldır tamamlanmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

2018 yılında, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için Maçka Parkı’nın Beşiktaş Vodafone Park Stadyumu’na bakan girişi panellerle araç ve yaya trafiğine kapatılan Bayıldım yokuşunun hâlâ kapalı olması ve tünellerin hâlâ açılmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Haberin Devamı

Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi

Ağaçlar taşınmıştı

Toplam büyüklüğü 140 bin metrekare olan Maçka Parkı’nın 3 bin 500 metrekarelik bölümünde yürütülen çalışmalar kapsamında, alanda bulunan 176 ağaç, Sarıyer Bahçeköy Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na taşınmıştı. Çalışmalar bittiğinde, 3 bin 500 metrekarelik alan yeniden yeşillendirilerek eski haline döndürülecekti.

Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçlar Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabileceklerdi. Böylece, Dolmabahçe-Levazım arasında 70 dakikayı bulan yolculuk süresi 5 dakikaya inecekti. Tünel, Piyalepaşa-Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayıp, Ortaköy Vadisi’nde son bulacaktı. Trafiği önemli ölçüde rahatlaması amaçlanıyordu. Ancak üç yıldır bitmeyen tünel inşaatından dolayı Beşiktaş’ı Nişantaşı ile bağlayan tüm yolların kitlenmesine sebep oluyor.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi

Yapımına 2018 yılında başlandı

İBB yönetimi 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya düşürecek 7.8 kilometrelik Levazım-Dolmabahçe Tüneli çalışmasını devam ettiriyor mu? Yoksa kaderine mi terk ediyor merak konusu. Yeni İBB yönetiminden ise tünelin akıbetine ilişkin olarak iki yıldır herhangi bir açıklama yapılmadı. Vatandaşlar bu tünelin akıbetini merak ediyor ve İBB’den bir açıklama bekliyor.

Akdeniz’de büyük dönüşüm başladı

Barış Mahallesi sakinleri, yıllardır yaşadıkları mahalleyi tamamen değiştirip, kent yaşamının sağladığı konfora, huzur ve düzene kavuşmalarını sağlayacak devrim niteliğindeki kentsel dönüşüm projesinden duydukları sevinç ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Barış Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına dün itibarıyla başlandı. Toplam 415 konutluk projede mahalle sakini vatandaşların yüzde 87’siyle arsa bazında anlaşma sağlandı, TOKİ’ye tapu devir işlemlerinde de yüzde 62’ye ulaşıldı. Takas veya nakit anlaşma sağlanıp evlerini boşaltan Barış Mahallesi sakinlerine kira yardımları yatırıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen projeyle ayrıca 45 dükkân, cami, kreş ve kültür merkezi gibi yaşam alanları yükselecek. Çay Mahallesi’nin ardından, Mersin kent merkezinde yer alan ve kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Barış Mahallesi’nde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Mersin değişecek. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına başlanan Barış Mahallesi’ni ziyaret ederek hem çalışmaları inceledi hem de mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi

Türkiye’nin kukla tiyatrosu merkezine dönüşecek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ortakları arasında olduğu Avrupa Birliği hibe programı kapsamında yürütülen “Eski Şehrin Kuklaları” projesi yapılan tanıtım kokteyliyle basına tanıtıldı. Avrupa Birliği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ortak kültürel mirası koruma ve diyalog geliştirme”  amacıyla yürüttüğü “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı”na Eskişehir’de uzun yıllardır kültürel ve sanatsal çalışmalar yürüten Eskişehir Sanat Derneği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Bulgaristan’dan Golden Key Vakfı “Eski şehrin kuklaları” isimli projeyle başvuruda bulundu ve hibe almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi

Sokakta oyun bir başka güzel

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını tekrar gündeme getirmek ve yaşatmak, çocuklar arasındaki sosyal iletişimi artırmak amacıyla düzenlediği ve geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan Sokak Oyunları Şenliği’nin 14’üncüsü Hüdavendigar Kent Parkı’nda yapıldı. Alana kurulan istasyon oyunlarında çocuklar, istop, saklambaç, dokuztaş, yakan top, balık ağı, don ateş, körebe, cilli, mendil kapmaca ve ip atlama gibi oyunları hem öğrendi hem oynadı. Çocuklar arasında düzenlenen ahşap araba sürme yarışması da oldukça çekişmeli anlara sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da sahnelediği çocuk oyunlarıyla etkinliğe renk kattı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çocuklarla birlikte oyun istasyonlarını tek tek gezip, ip atladı, külah attı ve tahta araba yarışına katıldı.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi

Halk oyunlarında şampiyon

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması’nda, Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde şampiyon oldu. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz yarışmada gençleri yalnız bırakmadı, destek verdi. Tüm eğitmenlere, teknik ekibe ve hakemlere teşekkür eden Başkan Yılmaz, yarışmanın sonunda tüm sporculara Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı eşsiz eseri Nutuk’u hediye etti.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi

Bağcılar’ın okuyucu profili çıkarıldı

Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi 33 bin 812 kişilik üye sayısıyla İstanbul’da 3. sırada yer alıyor. 1-75 yaş arasındaki üyelerden 19 bin 703’ü kadın, 14 bin 109’u ise erkekten oluşuyor. Alanında öncü ödülü almış olan kütüphanede ders çalışma alanı, etüt salonu, genel koleksiyon bölümü, süreli yayın bölümü, çocuk kütüphanesi, bilgi erişim merkezi bulunuyor. Kütüphanede Bilge Kadın Platformu, Kitapla Buluşma Yaşamla Tanışma Kulübü de etkin olarak faaliyet gösteriyor. Annelerin çocuklarıyla kitap okuyabildiği çocuk kütüphanesinde 3-10 yaş grubu minikler, masal saatleri başta olmak üzere birçok aktiviteye katılabiliyor.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi

İlginç sonuçlara ulaşıldı

Günün her saati dolu olan kütüphaneye kimi kitap okumak için kimi sınava hazırlanmak kimi de gazete okumak için geliyor. 41 bin 68 kitabın bulunduğu kütüphaneden ödünç kitap alan kişilerin kayıtları üzerinden yapılan bir araştırmada hangi türde kitap okunduğu bilgisine ulaşıldı. Yaş ve eğitim kategorilerine göre yapılan incelemede ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Elde edilen verilere göre, ilkokul ve ortaokul öğrencileri macera ve bilim kurgu kitaplarını tercih ediyor. Liseliler ve üniversiteye hazırlanan gençler, Türk ve dünya Klasikleri, kişisel gelişim, tarih ve macera temalı kitaplara ilgi duyuyor. Yetişkinler ise Türk ve dünya klasiklerinin yanında öykü, tarih, biyografi içerikli kitapları seçiyor. Minikler de ise resimli ilk okuma kitapları revaçta.

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...