Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İzmir Büyükşehir Belediyesi dijitalleşme hamlesini sürdürüyor. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün ulaşım saatleri ve güzergâh bilgileri artık Google Haritalar’da toplu ulaşım sekmesinde görülebiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ, metro ve tramvay ile TCDD ortaklığındaki İZBAN verilerinden sonra ESHOT Genel Müdürlüğü’nün ulaşım saatlerini de Google Haritalar’a ekledi. Google ile uyum sürecini tamamlayan ESHOT, bundan böyle Google Haritalar’ı kullanan yolcuların ulaşım seçenekleri arasında yer alacak. İzmir’de kara ulaşımını tercih eden yolcular, uygulama sayesinde zaman kaybetmeden bir noktadan diğerine en hızlı ulaşım verilerini elde edebilecek. Böylelikle Google Haritalar’ı kullananlar artık İzmir’in tamamında toplu ulaşım ile yol tarifi sorgulaması yapabilecek.

Haberin Devamı

İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar’da

Nasıl kullanılacak?

İzmir’de örneğin Karşıyaka’dan Adnan Menderes Havalimanı’na gitmek isteyen bir kişi, Google Haritalar’da toplu ulaşım seçeneğini seçtikten sonra Karşıyaka İskelesi’nin üzerine tıklayacak. Sefer saatlerini ve güzergâh bilgilerini gösteren ekran açılacak. Aynı hedefe otomobille yaklaşık bir buçuk saatte, vapur ve raylı sistem aktarmasıyla 50 dakikada gidilebildiğini gösteren veriler ekrana yansıyacak.

Dere yataklarında biriken çöpleri temizleyin!

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, Baltalimanı Mahallesi’nde kötüye gidişten yakınıyor. Okurlarımızın şikâyeti özetle şöyle:  “Baltalimanı muhtarlık binasının arkasındaki dereden arıtılan sular direkt denize dökülüyor, bunda bir sıkıntı yok ancak derenin etrafı o kadar pis ki plastik atıklardan tutun da her şey var. Doğal olarak derenin içine uçan bu atıklar direkt denize gidiyor. Bazı atıklar vardır ki doğadan binlerce yılda bile yok olmazlar. Bu tür atıkların verdiği zarar dünyanın ekolojik dengesinde çok büyük tahrifata sebep olmaktadır. Bizler hep bu Marmara neden kirli diye söylenip duruyoruz. Bilinçsiz vatandaşların attığı atıklar yüzünden ama bu atıkları toplamak da yine belediyelere düşüyor. Sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nin mi bilmiyoruz ama ilçe olarak Sarıyer Belediyesi burası. Temizlik görevlileri birkaç saat bu alanda temizlik yapsa bu atıklar denizle buluşamaz” Sarıyer Belediyesi okurlarımızın bu şikâyetinden sonra dere kenarlarında temizlik çalışması yapacak mı, bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar’da

‘Oy yoksa, yol yok!’

Bartın ili, Ulus ilçesi, Eseler köyünden okurumuz Ayhan Güdük, köyün muhtarı ve Bartın İl Özel İdare yetkililerine tepkili. Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen okurumuz, yetkililere şöyle seslendi: “Yollar yapılırken İl Özel İdare yetkilileri muhtarın söylediği, köyün tüm yollarına taş döşedi. Biz muhtara oy vermedik. O yüzden bizim evlerimizin olduğu yollara taş döşenmedi. Bizim evin önündeki yol da devlete ait değil mi? Neden böyle ayrımcılık yapılıyor? Bundan tek bir anlam çıkıyor: Oy yoksa, yol yok. Yetkililerin bir an önce mağduriyetimizi gidermesini ve köydeki bu ikilemi ortadan kaldırmasını istiyoruz.” Okurumuzun bu şikâyetini Bartın Valisi Sinan Güner ve Bartın il Özel İdare yetkililerine iletmiş olalım. Bakalım okurumuzun sorununa nasıl bir çözüm bulacaklar?

Haberin Devamı

İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar’da

Başkan Yılmaz’dan “Masal Evi” sözü

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bir dizi programa katılmak üzere Mersin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, Toroslar’da Masal Evi açacaklarının sözünü verdi. Bakan Selçuk’a günün anısına Orhun Kitabelerinin minyatür örneğini de takdim eden Başkan Yılmaz, çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulanacak projeleri önemsediklerini söyledi.

İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar’da

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

Adana’ya EDS geliyor!

Adana’da yaşayan okurumuz, inşaat mühendisi Kamil Sürenkök, Adana merkez Çukurova ilçesi, Süleyman Demirel Bulvarı, İsmail Kulak Anadolu Lisesi önündeki kavşakta gerekli meyil (dever) yapılmadığı için süratli gelen araçların sürekli kaza yapmasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 26 Temmuz 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Önlem almak için birinin ölmesi mi gerekiyor?” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk.  Haberimizin üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu bir açıklama yaptı: “Bölgede kavşağa yaklaşırken sürücüleri uyarmak üzere yavaşlamayı sağlamak için çift kompenant ve işaret levhaları var. Söz konusu noktada ters eğim yok. Oranın topoğrafik yapısından kaynaklı bir sorun var. Yoksa ters eğimin bulunduğu iddia edilen yeri düzeltmek zor değil fakat bu kez karşı yönün eğimi bozulacak. Aynı bölgede meydana gelen kazalarda hız sınırının sürekli aşıldığı görülüyor. Bu noktada meydana gelen kazalarda alkollü araç kullanımı ve hız sınırının aşılmasına çok sık rastlanıyor. Kent trafiğinin muhatapları, Karayolları, Emniyet ile Büyükşehir ve diğer sorumlu, yetkili kuruluşlar konuyu muhtelif defalar gündeme alıyor. Adana’da kısa süre içinde Elektronik Denetleme Sistemi Kuruluyor. Bu sistem devreye girdikten sonra zaten kimse bölgede hız sınırını geçemeyecek. Bu açıklama, ilgili birimlerle görüşülerek yapılmıştır.” Teşekkürler Adana Büyükşehir Belediyesi.

İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar’da

Şile Belediyesi’nden jet hamle!

İstanbul’un Şile ilçesinde yaşayan okurlarımız, Karamandere ve Korucuköy mahallesi, Sultan Selim Caddesi üzerinde mutlak tarım arazisi olan bu alanı çöp yığınına çeviren kâğıt toplayıcılarından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 26 Temmuz 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Şile’deki ormanlar tehdit altında!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk.  Haberimizin üzerine belediye açıklama yaptı: “Zabıta ekipleri şikâyet edilen noktaya aynı gün giderek gerekli uyarıda bulundu. Uyarı sonrası durum devam ederse kolluk kuvvetleriyle müdahale edilecek.” Teşekkürler Şile Belediyesi.

İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar’da

Teşekkürler Sultangazi Belediyesi

İstanbul’un Sultangazi ilçesi, Yunus Emre Mahallesi’nde oturan okurlarımızdan geçtiğimiz haftalarda birçok çöp ve bozuk yollarla ilgili şikâyetler almıştık. Biz de gazetemizin 23 Temmuz 2021 Cuma günkü nüshasında “Sultangazi’den şikâyet var!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk.  Haberimizin üzerine belediye ekipleri aynı gün içerisinde şikâyet edilen noktalarda bakım çalışması yaptı. Okurlarımızın şikâyetine her zaman anında müdahale eden Sultangazi Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar’da

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya  eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...