Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

12. Kocaeli Kitap Fuarı iki yıllık özlemin ardından yarın kapılarını tekrar açıyor. Genel Sekreter Gündoğdu, fuarla ilgili detayları Milliyet’e anlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı iki yıllık hasretin ardından kapılarını açıyor. Kocaelili kitapseverleri tekrar kâğıdın büyülü dünyasıyla buluşturacak 12. Kocaeli Kitap Fuarı 14-22 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde 315 yayınevi, 40 sahaf ve 70 STK’nın yanı sıra toplam 673 etkinlikle kitap tutkunlarına tekrar “Merhaba” diyecek.

Haberin Devamı

Kocaeli kitapla buluşuyor

315 yayınevi katılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, “Kocaeli Kitap Fuarımız bu yıl 12 yaşında. 2019 yılındaki 11. Fuarımızın ardından 2 yıllık pandemi arası vermek zorunda kaldık. Bu arada kitapseverler fuarı çok özledi” ifadesini kullanan Genel Sekreter Gündoğdu, “Geride kalan 11 yılda Kocaelili kitap tutkunlarının yoğun ilgisi fuarımızı etkinlik ve ziyaretçi sayılarında zirveye taşıdı. 2019 yılındaki son fuarımızı 855 bin 815 kişi ziyaret ederek, rekor sayıya ulaştı. 11 yıldaki toplam ziyaretçi sayımız ise 5.5 milyonu buldu. 12. Kitap Fuarımızda bizleri 315 yayınevinin açacağı stantlarda milyonlarca kitap karşılayacak. 40 sahaf bizi geçmişin tozlu raflarında dolaştıracak. Fuara ayrı bir hava katacağına inandığımız çadırlarımızda 70 sivil toplum kuruluşumuz yerini alacak. 380 yazarın katılacağı 123 söyleşi ve 550 imza programının yer aldığı 673 etkinlik düzenlenecek” bilgisini verdi.

Ana tema şiir

Kitap fuarının her yıl farklı bir tema altında düzenlendiğini hatırlatan Genel Sekreter Gündoğdu, “Önceki yıllarda ‘Ortak Geçmiş, Ortak Gelecek’, ’Kitap ve Medeniyet’, ’Çocuk Edebiyatı’, ’Hikâye ve Roman’ gibi temalarla fuarımızı yapmıştık. 12. Kocaeli Kitap Fuarımızın ana temasını ise edebiyatın temel taşlarından biri olan, gönlümüze ve ruhumuza hitap eden “Şiir” olarak belirledik. Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl ağırlıklı olarak şiirin edebiyat hayatımıza katkıları ele alınacak ve tanınmış şairlerimiz yer alacak. 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu ise Nurullah Genç olarak belirlendi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kocaeli kitapla buluşuyor

Fuar için özel çadır

12. Kocaeli Kitap Fuarı’na gelecek misafirler için fuar alanına ulaşımda ve stantlara erişimde çok iyi bir planlamayla Kongre Merkezi’ni en uygun düzeyde kullandıklarını aktaran Gündoğdu, “Ana binadaki fuaye alanını ve koridorları yayınevlerimiz için uygun hale getirdik ve her iki binamızda ve öndeki boş alanda A, B ve C diye adlandırdığımız 3 ayrı bölüm oluşturduk. Kongre merkezimizdeki söyleşiler A bölümünde yer alan Akçakoca, Selim Sırrı Paşa, Karamürsel Alp ve Süleyman Paşa olmak üzere dört ayrı salonda gerçekleşecek.

B bölümünde yayınevlerimizin bulunduğu çadır alanımız yer alıyor. C bölümünde ise yayınevlerimiz ve diğer kullanım alanlarımız bulunuyor.

Kongre Merkezimizin otopark alanını da Kitap Fuarımız için en uygun şekilde dizayn ederek, bu alanda çadırlardan oluşan D, E, F ve G bölümlerini hazırladık. D ve E bölümü diye adlandırdığımız iki büyük çadırımızda yayın evlerimiz yer alacak. F bölümündeki çadırda Kitap Fuarı’nın en ilgi çeken kısımlarından olan sahaflarımız yer alıyor. Birçok kitapsever gibi ben de sahaflarda vakit geçirmeyi çok seviyorum. G bölümündeki çadırımızda ise sivil toplum kuruluşlarımız yer alıyor. Kocaeli genelinde bize başvuran her STK’mıza fuarımızda yer verdik ve stant açtık” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Dokuz gün ücretsiz

Genel Sekreter Gündoğdu, “Tramvay hattının üst kısmında ayrı bir otopark alanı daha oluşturduk. Fuara kendi araçlarıyla Kocaeli’den veya çevre illerden gelecek konuklarımız için parklanma ve aydınlatma çalışmalarını tamamladığımız bu alan 800 araçlık otopark kapasitesine sahip. Aynı zamanda fuara ulaşımın ağırlıklı olarak tramvayla yapılmasını teşvik etmek için Milli İrade Meydanındaki otoparkımız 14-22 Mayıs tarihleri arasında dokuz gün ücretsiz hizmet verecek” dedi.

Kocaeli kitapla buluşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Eren Aka’ya açıklamalarda bulundu.

Son engel de ortadan kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi alanında kalan son bina olan alışveriş merkezine ait binanın yıkımına da başlandı. Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuyla gelişimini tamamlayan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni eski ihtişamına kavuşturacak projede önemli bir mesafe alındı. Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da desteklenen projesi, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Kızılay binasının yıkılmasıyla başlamıştı. Çalışmalar kapsamında ilk etapta normal kamulaştırmalarla 15 parseldeki binalarda yıkım yapılırken, kamulaştırma süreçlerinin uzaması üzerine geçen yıl nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bölge için ‘acele kamulaştırma kararı’ alınmıştı. Bu kararın ardından da hem kamulaştırma hem de yıkım çalışmaları hız kazanmıştı. Proje kapsamında 15’i normal, 33’ü ise acele kamulaştırma kararıyla toplam 48 parselde 37 binanın yıkımı tamamlanmıştı. Proje alanında kalan alışveriş merkezine ait binanın yıkımı için başlatılan süreç de nihayet tamamlandı.

Kocaeli kitapla buluşuyor

Üç yılda 98 proje

Millet kıraathanelerinden uyanık kütüphanelere, aile bilim merkezlerinden gençlik merkezlerine, lavanta bahçesinden yüzme havuzlarına, mahalle konaklarına kadar, üç yıl içinde yapılan 98 projeyi anlatan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Mamaklıların yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Maharet, sadece şehir kurmakta değil, o şehrin insanlarının kendini mensup hissedecekleri, aidiyet rengini almış bir anlayış oluşturmaktadır. Mamaklıların vergileriyle oluşturduğumuz belediye kaynaklarını Mamaklıların yaşam kalitesini artırmak için kullanıyoruz. Yani vatandaştan toplanan vergiler hizmet olarak yine vatandaşa geri dönüyor. Tüm hizmetlerinde birinci sınıf olma gayreti taşıyan, ‘ben’ yerine ‘biz’ diyen, şahsi değil, ortak akılla çalışan, hak, hukuk ve adalete inanan, doğruluk ve tarafsızlık için mücadele eden, ilkeli ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla Mamak’ı daha ileri götürmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kocaeli kitapla buluşuyor

‘Alanya’da engelleri kaldırdık’

Alanya Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mayıs ayına ilişkin önemli gün ve haftalara değindi. Alanya Belediyesi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda düzenlenecek bir festivalle renklendireceklerini belirterek, “Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin Alanya’da hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla, mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir” dedi.

Kocaeli kitapla buluşuyor

‘Hareketin Merkezinde Ol’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Konya Yarı Maratonu, 10 kilometre koşusu ve Halk Koşusu öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. 2022 yılının Konya açısından sporda ilklerin yaşanacağı bir yıl olacağına dikkat çeken Başkan Altay, “ ‘Hareketin Merkezinde Ol’ sloganıyla düzenlediğimiz Konya Yarı Maratonu hem bölgesel hem ulusal düzeyde oldukça ilgi görüyor. Konya’mızın ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilecek dev organizasyon üç kategoride halka açık olacak. Maratonumuzda ilk 10’a giren yarışmacılarımız ödüllendirilecek” dedi.

Kocaeli kitapla buluşuyor

Adana’da anlamlı festivali

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahibi olarak paydaşlığını yaptığı ve geliri SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılacak olan Adana Çocuk Festivali 6-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında Mimar Sinan Parkı’nda düzenlendi. Konser, tiyatro, söyleşi, müzik, dans, atölyeler ve birbirinden eğlenceli çocuk oyunlarının yer aldığı festivalde Adanalılar çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirdi. “Dayanışma Başlıyor” temasıyla gerçekleşen festivale birçok sunucu, oyuncu , tiyatro oyuncuları ve gazeteciler destek oldu. Festivalin stant ve sponsor gelirleri SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılacak.

Kocaeli kitapla buluşuyor

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...