Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de yürütülen en büyük ihya projelerinden “Darü’l-Mülk” kapsamında; Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesi tarafından yürütülen Büyük Larende Dönüşümü Projesi’nde işe başlangıç programı gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, herkesin hayatının bir döneminde geçtiği, alışveriş ettiği bir alan olan Larende Caddesi’nde büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle inşaat malzemecilerinin yoğunlaştığı, fiziki mekân olarak hem şehir sakinlerine hizmet etmekten uzak hem de şehre yakışmayan bir görüntü oluştuğuna dikkati çeken Başkan Altay, “Ayrıca burada ciddi bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Yine Şükran Mahallesi’nde yapmış olduğumuz kentsel dönüşümün önünde de âdeta bir ur gibi burada bir rahatsızlık oluşturuyordu. Meram Belediye’mizle yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda iyi bir noktaya geldik. Meydanlarda söylediğimiz bir şey var. ‘Üçlü olalım, güçlü olalım’ diye. Bunun en güzel örneklerinden biri de Büyük Larende Dönüşümü. İlçe belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte çok hızlı bir şekilde yürütüldü ve bu tarihi dönüşümde artık ikinci etabı tamamlamak üzeriyiz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Konya tarihine ışık tutacak

Üç etaptan oluşuyor

Büyük Larende Dönüşümü’nde üç etaplı bir iş yürütüldüğünü paylaşan Başkan Altay şöyle konuştu: “Birincisi, mevcut dükkânların taşınma süreci. Eski Hayvan Pazarı’nın bulunduğu yerde yapmış olduğumuz dükkânlarımıza esnafımızı taşıdık. Esnafımız şimdi yeni yerlerine taşındı, orada ticaretlerine devam ediyor. Esnafımız burada mülk sahibi ya da kiracı olmasına bakılmaksızın uzun vadeli imkânlarla mülk sahibi oldular. İkinci etapta da kamulaştırma çalışmaları tamamlandı ve bugün yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. İnşallah yıkım işlemini bir an önce tamamlayarak caddeyi trafiğe açmayı arzu ediyoruz. Şimdi üçüncü etabın da başlangıcını bugün itibariyle yapmış oluyoruz. Burada en temel amacımız olan Konya’nın dış surlarının ortaya çıkarılması süreciyle ilgili start verilmiş oldu. Şimdi yüzey temizleme çalışmalarından sonra arkeolojik kazı çalışmaları devam edecek. Sonra konstrüksiyon ve rekonstrüksiyon projeleriyle ne yapabileceğimizi bir kez daha görmüş olacağız.”

Haberin Devamı

Konya tarihine ışık tutacak

Gün yüzüne çıkıyor

Dönüşüm projesinde Konya tarihine ışık tutacak verilerin çıkmasına yönelik beklentisini dile getiren Başkan Altay, “Konya kadim bir şehir. 200 yıl başkentlik etmiş bir şehir ve bu şehrin dış surlarının kalıntılarını birçok yerde görüyoruz. İnşallah burada sur duvarlarının yeniden ihyasıyla birlikte Konya’da yeniden sur içini konuştuğumuz bir dönemin başlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca Konya’da iki önemli eser olan Sahip Ata ve Sırçalı Medreseleri arasında yapmış olduğumuz kamulaştırmalar neticesinde de iki nadide eser gün yüzüne çıkmış oldu. İnşallah Şükran Kentsel dönüşümünün tamamlanması ve Darü’l-Mülk kapsamındaki bu işimizle birlikte o büyük yapbozun parçalarını tek tek yerine koymaya devam ediyoruz” dedi.

Her gün iftar verecek

Her ramazan ayında binlerce vatandaşı aynı iftar sofrasında buluşturan Beyoğlu Belediyesi, iftar sofrası geleneğini sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca Hasköy Sahil’de her gün iftar verecek olan Beyoğlu Belediyesi, aynı zamanda ilçenin meydanlarında ve sokaklarında kuracağı iftar sofraları ile de binlerce kişiyi aynı sofralarda buluşturacak. Beyoğlu Belediyesi, ramazan etkinlikleriyle de vatandaşlara unutulmaz bir ramazan coşkusu yaşatacak.

Haberin Devamı

Konya tarihine ışık tutacak

2 bin kişiye iftar

Küçükçekmece Belediyesi, ramazan ayı boyunca Fevzi Çakmak Meydanı ve Atatürk Parkı’nda kurulacak iftar çadırlarında, her gün yaklaşık 2 bin kişi için iftar yemeği verecek. İftar saatinde evine yetişemeyen vatandaşlar için kentin en kalabalık noktalarında iftariyelik dağıtımı da gerçekleştirilecek. Metrobüs, Marmaray durakları, meydanlar, hastane acil servisleri ve AVM önlerinde yapılacak iftariyelik ikramı bir ay boyunca sürecek.

Konya tarihine ışık tutacak

Sütçüler’den destek

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile Isparta Sütçüler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (SÜDER) tarafından organize edilen programa misafir oldu. Sütçüler Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Yurdabak, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ilçeye çok büyük hizmetleri olduğunu belirterek, “Şehir merkezinde 30 bin Sütçülerli olarak Allah’ın izniyle Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e destek vereceğiz ve sandıkları patlatacağız” dedi.

Konya tarihine ışık tutacak

Başkan Aktaş’a coşkulu karşılama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile Vakıf Mahallesi’nde gençler tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Önümüzdeki dönem Yıldırım ve Bursa’daki değişim ve dönüşümü herkesin göreceğini anlatan Başkan Aktaş, “Yeni dönem kentsel dönüşüm, yol ve ulaşım yılı olacak” dedi.

Konya tarihine ışık tutacak

Seminer yoğun ilgi gördü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Sağlıkla Kadın” semineri gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart 2021’de açılan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nin kuruluşunun da kutlandığı seminerde kadınlar; kadın, beden ve ruh sağlıklarını nasıl daha iyi koruyabilecekleri konusunda bilgilendirildi. Seminerde; kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapistler tarafından önemli bilgi paylaşıldı. Seminerin sonunda da fizyoterapist tarafından evde yapılabilecek fiziksel egzersizler gösterildi.

Konya tarihine ışık tutacak

Yaşam Merkezi değer katacak

Ayvalık’ta kent merkezinde kalan, çam ağaçlarıyla kaplı, yeşil dokusuyla cazibe merkezi olmaya aday Yenimahalle’de, uzun yıllardır hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesi, yeni inşa edilen Kademe binasına taşındı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, temizlik işleri şantiyesinin; çöp kamyonlarının park ettiği, çevreye verdiği rahatsızlık ve gürültü kirliliğiyle yıllardır şikâyet konusu olan yerin yıkımını kendi gerçekleştirdi.

Konya tarihine ışık tutacak

Tapuları teslim edilecek

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Mustafa Naim Yağcı, seçmene tapu vaadinde bulundu: “Yıllardır mülkiyetine kavuşmayı bekleyen Yeni Çamlıca, Mevlânâ, Mimar Sinan mahallelerindeki komşularımızın tapularını teslim edeceğiz. Hızlı bir şekilde imar planlarını yapıp riskli yapıların yenilenmesini sağlayacağız” dedi.

Konya tarihine ışık tutacak

Otopark sözü

Cumhur İttifakı Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Avukat Serkan Toper, merkezi idare ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak iş birliğiyle Beşiktaş’a mini otoparklar ve katlı otoparklar kazandıracaklarını, böylece otopark sorununu kökten çözeceklerini söyledi.

Maddi destek verilecek

Konya tarihine ışık tutacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yeni dönem seçim beyannamesinde yer alan “60+ Yaş Sosyal Destekler” projesi ile dar gelirli ailelere maddi destekte bulunulacak. Hâlihazırda yürütülen proje, yeni dönemde de devam edecek. Kocaeli’de yaşayan büyükler, proje kapsamında maddi destekten yararlanabilecek.

Yatırımlar artacak

Konya tarihine ışık tutacak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, pazaryeri ziyaretinde esnaftan alışveriş etti.  Aydın’ın diğer ilçelerine olduğu gibi Karacasu’ya da yatırımların önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini belirten Çerçioğlu’na, pazar esnafı, girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, özellikle akaryakıttaki durmayan artışın kendilerini çok etkilediğini söyledi.

20 ilçeye kurulacak

Konya tarihine ışık tutacak

Edremit’te Mutlu Patiler buluşmasına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan hayvanseverlere müjde: 20 ilçeye Mobil Rehabilitasyon Merkezi ve Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi geliyor. Ayrıca şehirde Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanları oluşturulacak.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...