Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasında yer alan tarım ve hayvancılık çalışmaları kapsamında verilen desteklerle üretilen organik yumurtalar Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaşıyor.

2021 yılında 35 milyon üretim yapılan Ordu’da hedef 50 milyon yumurtaya ulaşmak olarak belirlendi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık alanında üreticilere ek gelir getirecek olan projeler meyvelerini vermeye başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tanınan zincir marketlerden Migros, Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Beni Hafife Alma Projesi’nin (BHA) katkılarıyla Ordu Yumurta Üreticilerini Birliği tarafından üretilen organik yumurtaları ülkenin her köşesindeki tüketicilere ulaştırıyor.

35 milyon yumurta üretildi

2021 yılında 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştirilen proje kapsamında, tüketicilerin ilgisinin artmasıyla yıllık 50 milyon adet organik yumurtanın tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor.

Migros Ticaret AŞ Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, Türkiye’nin en büyük taze gıda alımı yapan perakende şirketi olduklarını belirtti.

Yürütülen çalışmayla 81 ilde Ordu yumurtasını üreticilerle buluşturduklarını dile getiren Sözen, “Kurulduğumuz günden bu yana yerel üreticilerle omuz omuza çalışıyoruz. Gerek kooperatiflerle iş birliklerimiz gerekse yaptığımız doğrudan alımlarla yerel üretici ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızdaki raflarda yer bulmasını sağlıyor, müşterilerimizi en taze ve kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Beni Hafife Alma Projesi ile birlikte yürüttüğümüz proje ile Ordu Yumurta Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere sağladığımız altyapı ve eğitim destekleriyle üretim kapasitesini ve verimliliği önemli ölçüde artırdık. Geçtiğimiz yıllarda üretilen yumurta sayısı maksimum 50 bin adet iken, bu sayı 2021 yılında 35 milyon adede yükseldi. Yıllık 50 milyon adet yumurta üretim kapasitesine ulaşma hedefliyle çalışmalar sürüyor. Migros olarak, ülkemizin her köşesindeki üreticiye ulaşmaya, dünya standartlarında üretim yapmalarını ve sürdürülebilir tarımın devamlılığını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Mavişehir’de Flamingo Doğa Parkı kuruluyor

Organik yumurtalara süper adres

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında söz verdiği 35 Yaşayan Park’tan biri daha Mavişehir’de hayata geçiriliyor. Gediz Deltasının Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınması projesi kapsamında Mavişehir sahili Flamingo Doğa Parkı’na dönüşecek. Büyükşehir Belediyesi, Flamingo Doğa Parkı’nın yapımı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak. Flamingo Doğa Parkı’nın içinde yer alacak 3 bin 700 metrekarelik oyun alanında ayrıca doğa bulmacaları bölümü olacak. Deltada yaşayan karabatak, sumru, flamingo, tepeli pelikan gibi kuş türlerine ev sahipliği yapacak parkta, bu kuş türlerinin aynı zamanda gerçek ölçülerine uygun maketleri yer alacak. Parkı gezenler hem bu kuş türleri hem de maketleriyle karşılaşarak keyifli vakit geçirecek. Flamingo Doğa Parkı’na 41 farklı türde 85 bin bitki dikilecek.

Haberin Devamı

‘Bu şehri can dostlarımızla paylaşıyoruz’

Organik yumurtalara süper adres

İGDAŞ, yaptırdığı 100 adet köpek kulübesini sokak hayvanlarının kullanımı için İstanbul’un 25 farklı bölgesine yerleştirdi. Köpek kulübelerinin yerleşim lokasyonu için daha çok şehrin dışında kalan orman bölgeleri tercih edildi. Can dostları için mama desteği de unutulmadı. 16 milyon İstanbullunun evlerine, iş yerlerine kesintisiz olarak konforu, huzuru ve güveni ulaştıran İGDAŞ, şimdi de sokak hayvanları için yürekleri ısıtan bir proje ile gündemde. Şehri paylaştığımız can dostlarımız için soğuk kış günlerine girdiğimiz şu günlerde yaptırdığı 100 adet köpek kulübesi ile sokak hayvanlarının barınma ihtiyacına destek sağladı.   Projenin önemine dikkat çeken İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, “Bu şehri can dostlarımızla paylaşıyoruz. Sokak hayvanlarını gözden uzak tutamayız, yok sayamayız. Öncelikle bir farkındalık yaratarak onların hayatına dokunmak istiyoruz. 16 milyon İstanbullu için görevimiz gereği yaptığımız işleri, 16 milyon İstanbullu ile birlikte yaşayan bu can dostları için de yapmayı kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Her canlının yaşam hakkı var ve bunun farkındayız” dedi.

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

‘Tüm cadde asfaltlanacak’

Antalya’nın Altınkale Mahallesi, Palmiye Caddesi üzerinde üç senedir yapılmayan yol asfaltından vatandaş şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 21 Ocak 2022 Cuma günkü nüshasında konuyu “Bu yol ne olacak!” başlıklı haberimizle duyurmuştuk. Haberimizden sonra Antalya Döşemealtı Belediyesi’nden açıklama geldi: ”Söz konusu çukur geçici yöntemlerle doldurulmuştur. Kalıcı asfalt yapmak için ise şubat ayında ihale günü bekleniyor. İhale olduktan sonra çukur asfaltla kapanmayacak tüm cadde asfaltlanacak.”

Organik yumurtalara süper adres

Haftanın Eleştirisi

CHP’lilerin kimi yanıt veriyor, kimi de dikkate almıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde erken seçim söylemini sık sık dile getirse de, yerel yönetimlerde randevu ve ulaşılmama sıkıntısı varken nasıl başarı sağlanacak, muamma.

CHP lideri son dönemde “Türkiye’yi aslında hep beraber inşa etmek istiyoruz” cümlesini de sık sık kullanıyor. Bunun gerçekleşebilmesi için belediye başkanlarının halkın sorunlarına karşı daha hassas ve duyarlı olması gerektiğinin altını çiziyor. Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği bir toplantıda, “Sorunları doğrudan doğruya yaşıyorsunuz veya sorunlar doğrudan doğruya size yansıyor, hatta validen önce size yansıyor sorunlar. Dolayısıyla çözme konusunda atacağınız her adım, sağlayacağınız her başarı bize de yansıyacaktır”  açıklamasında bulundu.

Ama şu an gelinen noktada vatandaş bir derdi, bir sorunu olduğunda CHP’li belediye başkanına yaklaşamıyor!

Derdini kime anlatacağını, dermanını nereden bulacağını bilmiyor!

Durum böyle olunca da seçim öncesi CHP’li belediye başkanları halkın gözünde ivme kaybediyor.

Bu nereden çıktı derseniz, anlatayım…

Bizler gazeteci olarak başkanları aradığımızda hemen olmasa bile bir süre sonra geri dönüş bekleriz.

Ama çoğu ne arıyor ne de yazılı iletişimle geri dönüyor. Başkanları bir yana bırakın, CHP’li birçok belediyede basın danışmanı ve özel kalem müdürleri bile dönüş yapmıyor. Bizlerin bile ulaşamadığı başkanlara vatandaş nasıl ulaşsın?

Pandemiyi bahane edip belediyeye uğramayan başkanları var.

Bizimle meslektaş olup, bizi en iyi anlayacak kişi olabileceğini düşündüğümüz insanlar bile belediye başkanı olduğunda ulaşılmaz oldu.

Bu arada, telefonunu 24 saat açık tutan, her arayana yanıt veren başkanların da olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Hepsi bir değil.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un bu konuyu masaya yatırıp, tüm belediye başkanlarıyla konuşması gerekiyor.

İzlenim

İzmir trafiğinin sorumlularına: “Yeşil ışık”

Trafik, ne yazık ki büyük kentlerin en büyük sorunu haline gelmiş durumda. Üç günlük İzmir seyahatimde dikkatimi çeken en güzel şey, kentte sabah ve akşam iş çıkış saatlerinde trafiğin olmamasıydı.

İzmir’de, her köşe başında her sokakta Trafik Denetleme Şubesi’ne bağlı emniyet birimlerini rahatça görebilirsiniz.

Trafikte denetim yapmak bir yana, her köşe başında trafiğin akışını düzeltmek için yağmur demeden, soğuk havaya aldırmadan canla başla çalışıyorlardı. Biraz sürücülerle sohbet ettim.

Herkes aynı şeyi söylüyordu.

Trafik Şube’nin başına yeni bir emniyet müdürü gelmiş.

“Müdür Bey, geldi geleli İzmir’de trafik düzene girdi.

Hatalı park eden, trafiği sıkıntıya sokanlara göz açtırılmıyor.  Kural ihlali neredeyse sıfır” diye yanıt aldım.

İzmir’de kiminle konuştuysam, herkesin bu güzel durumdan çok mutlu olduğunu gördüm.

Tecrübeli Emniyet Müdürü’nün İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olduğunu öğrendim. Ardından kendisini arayarak tebrik ettim.

Bu arada trafik ekipleriyle biraz sohbet de ettim.

Müdür beyi sordum.

Tüm memurlar, “Sadece biz sokakta değiliz, amirlerimiz hatta müdürümüz de sokakta. Gece-gündüz hem trafiğin durumunu hem de bizleri izliyorlar. Müdürümüz gecenin ilerleyen bir saatinde karşımızı çıktığında şaşırmıyoruz” dedi.

İşini yürekten yapan tüm memurları ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı’nı kutluyorum.

İzmir’deki bu örnek uygulamayı trafik sorunu yaşanan illerde de görmek isteriz.

Başkan Yılmaz’dan öğrencilere sömestir hediyesi

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla başlattığı eğitim yardımının ilk ödemesi gerçekleştirildi. Lisans öğrencilerine 1600 TL, Önlisans öğrencilerine 500 TL yardım yapan Toroslar Belediyesi, 2021-2022 eğitim-öğretim dönemini kapsayan eğitim yardımının ilk taksitini öğrencilerin banka hesaplarına yatırdı. Ailesi (anne ve babadan en az biri) Toroslar’da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere belediyenin karşılıksız eğitim yardımından faydalanıyor.

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...