Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bir mahallenin sorunlarını en iyi muhtarlar bilir. Ben de her ay düzenli olarak muhtarlarımızla toplantılar yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Adana’nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin sosyal belediyecilik alanında ayrım gözetmeden Adana’ya hizmet ettiklerini belirterek, “Hiçbir ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmak bizim tek ve temel hedefimiz” dedi.

Başkanım bana biraz kendinizden bahseder misiniz?

1968 Adana doğumluyum. Üç kız, bir erkek, dört çocuk babasıyım. Çocukluğumdan beri sporla iç içeyim. Gençliğimde voleybol oynadım. O dönemde Adana’da salon sporları daha popülerdi. Sonrasında tenise merak sardım. Halen fırsat buldukça tenis oynuyorum. Belediye başkanı olduğum için Adana’nın her iki takımını da tutarım.

Haberin Devamı

Adana’nın en tanınmış avukatlarından biriydiniz, neden Başkan oldunuz?

Aile olarak siyasetin içinden geliyoruz. Dedem Adana’da CHP’yi kuran isimlerden biridir. Ağabeyim Kazım Çetin CHP’nin 1994 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Şimdi ailede siyaset bayrağını ben taşıyorum. Önemli davalar almış tanınmış bir ağır ceza avukatıydım ama siyaset hep hayatımda oldu. Ben siyasetçi değil hizmet adamıyım. O yüzden belediye başkanı oldum. Siyaset yapmak isteseydim milletvekili olurdum ya da partide başka görevler üstlenirdim. Hemşehrilerime hizmet edebilmek için belediye başkanlığını tercih ettim.

Her hafta Sen Sor Başkan Cevaplasın sloganı ile halka hesap veriyorsunuz. Gelen talep ve şikâyetleri tek tek takip ediyorsunuz, bu sizi yormuyor mu?

Belediye başkanlığı çok yorucu. Çünkü geceniz gündünüz yok. Avukatlık yaparken de öyleydi; ben her sabah 5’te kalkarım. Belediye başkanlığı çok çalışmayı gerektiriyor. Halkla iç içe olmak, onların dertlerine çözüm üretmek belediye başkanı olmanın gereğidir. Bizim belediyecilik anlayışımız da bu. Her cuma “Halk Gün”, yine haftada bir gün “Sen Sor Başkan Cevaplasın” uygulaması için hemşehrilerimizin sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinliyoruz. Bunun dışında da sürekli halkımızla iç içeyiz. Tüm bunlar elbette ki yorucu oluyor ama vatandaşı ilgisini ve sevgisini gördüğünüzde tüm yorgunluk bitiyor.

Haberin Devamı

Adana’ya değer katan bir dizi projeye imza attınız. Yeni tesisler açmayı planlıyor musunuz?

Çukurova Belediyesi olarak yedi buçuk yılda yedi toplu açılış yaptık. Yedinci toplu açılışı geçen ay Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdik. Hedefimiz her yıl bir toplu açılış ve temel atma töreni geleneğini sürdürmek ve 2024’te 10’uncu toplu açılış ve temel atma töreni yapmak.

Adana’nın Çukurova ilçesini neredeyse yeniden inşa ederek, sosyal alanlarıyla, parklarıyla Adana’nın en yaşanabilir ilçesi haline getirdiniz. İlçeniz Adana’nın yeşili en çok ilçesi. İlçenizde kaç park var?

Göreve geldiğimizde Çukurova’da 108 park vardı. Geçen yaklaşık sekiz yıl içinde park sayısını 240’a çıkardık. Bu parkların büyük bölümü de temalı parklar. Adana’yı temalı park kavramıyla tanıştırdık. Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı, Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parkı, Satranç Park, Masal Park, Mangal Park gibi... Çukurova Türkiye’nin en yeşil kentlerinden biri haline geldi. Biz hayata geçireceğiz tüm projelerde doğayı ve yeşili göz önüne alırız. Bu anlamda doğaya saygılı bir belediyeyiz.

Haberin Devamı

Görev süreniz boyunca her sene birçok anket şirketinin yaptığı anketlerde üst üste yedi yıl Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçildiniz. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Şimdiye kadar 15 değişik araştırma şirketi araştırma yaptı. Bunların tümünde ilk üçte yer aldım. Bu araştırmaların 10’unda birinci, 3’ünde ikinci 2’sinde de üçüncü sırada yer aldım. Biz herkese eşit ve adaletli hizmet götürüyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hitap eden projeler üretiyoruz. Hizmet üretirken bahanelere sığınmıyor, tüm zorlukların üstesinden geliyoruz. Akılcı bir yönetim anlayışımız var. Böyle olunca hemşehrilerimizin sevgisi ve ilgisi kendiliğinden çoğalıyor. Tabii durum omuzlarımızdaki sorumluluğu da artırıyor. Hemşehrilerimize layık olmaya çalışıyoruz.

Tek hedefimiz yaşam kalitesini yükseltmek

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

Bakım onarım yapıldı

Adana’da yaşamakta olan okurlarımızdan Volkan Hicret Temel, Adana Karataş Vergi Dairesi’nin olduğu binanın girişinin atıl ve bakımsız olmasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 10 Ocak 2022 Pazartesi günkü nüshasında konuyu “Adana’dan şikâyet yağıyor” başlıklı haberimizle duyurmuştuk.

Haberimizden sonra Adana Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan açıklama geldi:

”Adana İli, Karataş İlçesinde bulunan Karataş Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak kullanılan bina 3 katlı olup, zemin katla birlikte 4 kattır. Binanın zemin, 1. kat ve 2. katları özel şahıslara ait çeşitli market, büro ve dükkan vb. olarak kullanılmaktadır. Karataş Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak binanın 3. katında hizmet verilmektedir. Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak görev yaptığımız katlarda her türlü bakım onarım işlemleri yapılmaktadır. Ortak kullanım alanında yer alan bina girişinde bodrum kata inen bölgenin bakım, onarımı yapılmış ve kontrollü kullanımı sağlamak için kapıyla kapatılmıştır. Ortak mahalde bulunan elektrik tesisatının bakım ve onarımları yapılmıştır. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve binanın bakım, onarımlarını hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmek için bina yönetimi oluşturulması çalışmalarına başlanmıştır. İlçede yeni Hükümet Konağı yapılması için çalışmalar devam etmekte olup, Vergi Dairesi için de yer talebinde bulunulmuştur.”

Tek hedefimiz yaşam kalitesini yükseltmek

Proje genişletiliyor

Sultanbeyli’de yaşamakta olan okurlarımız, Sultanbeyli Belediyesi tarafından yaptırılan işçi ve emekli lokalinin 2019 seçimleri öncesinde bitmesine rağmen bir gün bile açılmamasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 17 Ocak 2022 Pazartesi günkü nüshasında konuyu “Lokal açılmadan emekli mi oldu?” başlıklı haberimizle duyurmuştuk. Haberimizden sonra Sultanbeyli Belediyesi’nden açıklama geldi: “Sultanbeyli Belediyesi olarak ‘Emekliler Lokali’ olarak planladığımız projemizi 2019 yılında bitirdik. Ardından tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci başladı. Koronavirüs sebebiyle toplu halde kapalı alanda bulunmak sağlık açısından olumsuzluklar barındırdığı için ve lokali belli bir yaş düzeyinde bulunan emekliler kullanacağı için sağlıklarını riske atmamak adına hizmete açmadık. Bu süreç içerisinde yaptığımız değerlendirmeler sonucunda alanın daha da verimli olarak kullanılması için çalışmalar yaptık. İBB ile bu alan üzerinde büyük bir proje uygulayabilmek için uzun süren müzakereler yürüttük ve geçtiğimiz günlerde bu müzakereler sonuçlandı. Şimdi bu alanı hemşerilerimizin yaşamlarına daha da kalite katacak şekilde, içinde 1500 metrekare organizasyon alanı, 1200 metrekare otopark, 2 bin metrekare park alanı ve 450 metrekare kafe olacak şekilde yeniden planladık. Projeyi 2022 yılı içinde hizmete almayı hedefliyoruz.”

Tek hedefimiz yaşam kalitesini yükseltmek

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...