Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, 98. yıl dönümünde resmi törenlerin yanı sıra yerelde de belediyeler tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanacak. Belediyelerin kutlama etkinlikleri ile Cumhuriyet coşkusu, köylerde, meydanlarda, parklarda ve sokaklarda da hissedilecek...

Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek

İSTANBUL İBB, özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin 98. yaşını, bayram coşkusuna yakışır şekilde kutlamak için hazırlıklarını tamamladı. 7’den 70’e tüm İstanbulluları kuşatacak programlar planladı. Cumhuriyet’in yeni yaşına özel düzenlenecek etkinlikler kapsamında sevilen sanatçılar hayranlarıyla buluşacak. Cumhuriyet temalı özel şovlar ve sergiler duygu dolu anlar yaşatacak. Milli değerler bir kez daha saygıyla hatırlanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin gurur günü

İlçelerde neler olacak?

İstanbul’un ilçeleri de Cumhuriyet sevincine büyük küçük herkesin eşlik etmesi için özel etkinlikler düzenleyecek. İstanbul’da gerçekleşecek etkinliklerden öne çıkanlar şunlar:

- Avcılar Belediyesi, bayram kutlamalarında Ceza’yı ağırlayacak. İspark Avcılar Meydanı Açık Otoparkı’ndaki konser saat 20.00’de başlayacak.

- Bağcılar Belediyesi, Cumhuriyet’in 98. yılını düzenlenen bir şölenle kutluyor. Eğitimde ve spor dallarında başarılı olan öğrencilerin ödüllendirileceği programda Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş da Cumhuriyet Konseri’yle gençlere coşku dolu dakikalar yaşatacak.

- Bahçelievler Belediyesi, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutlayacak. Sabah saatlerinde kamu binaları meydanındaki Atatürk Anıtı önünde başlayacak tören, çelenk sunma, öğrencilerin gösterileri ve okulların geçit resmi ile sona erecek. Cumhuriyet Bayramı Şöleni’ne, akşam gerçekleşecek fener alayı ve devamında Milli Egemenlik Parkı’ndaki Merve Özbey konseriyle devam edilecek.

- Beyoğlu Belediyesi; 29 Ekim Cuma günü saat 20.00’de, yapımı iki yıldan kısa bir sürede tamamlanan ve dünyanın sayılı sanat yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Devlet erkânı ve kültür sanat camiasının bir araya geleceği tarihi açılış töreninde “Sinan” operası özel gösterisi sahnelenecek.

Haberin Devamı

- Beşiktaş Belediyesi, Türk müziğin eşsiz sesi Sertab Erener’i ağırlayacak. Usta sanatçı, saat 21.00’de Barbaros Meydan’ında Beşiktaşlılarla buluşacak.

- Büyükçekmece Belediyesi, Cumhuriyet coşkusunda herkesi buluşturan etkinlikler kapsamında Ece Seçkin’le sevenlerini bir araya getirecek.

- Esenyurt Belediyesi, 29 Ekim kutlamalarında iki konsere ev sahipliği yapacak. Grup Abdal ve Eypio Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alacak.

- Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 29 Ekim sabahı Cumhuriyet Koşusu ile başlayacak. 1.100 çocuk ve genç, çeşitli kategorilerde birincilik ödülleri için kıyasıya mücadele edecek. Cumhuriyet coşkusu, saat 18.30’da Gaziosmanpaşa Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle zirveye çıkacak. DJ performansı ile başlayacak konser şöleni, Grup Tablo ile devam edecek. Ardından, sevilen müzik grubu Gripin, Cumhuriyet Bayramı konseriyle Gaziosmanpaşalılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin gurur günü

- Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Cumhuriyet Bandosu, Kadıköy’ün sokaklarında vatandaşın coşkusuna coşku katacak. Her yıl olduğu gibi, Suadiye Işıklar’da buluşacak olan Kadıköylüler, saat 19.00’da Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirecek. Yürüyüş İskele Sokak’ta son bulacak. 

- Kartal Belediyesi, Türkiye’nin sevilen sanatçıları Selda Bağcan, Cem Adrian, Gazapizm ve Haluk Levent ile binlerce Kartallıyı buluşturacak.

- Küçükçekmece Belediyesi,  etkinlikler kapsamında sevilen oyuncu ve ses sanatçısı Şevval Sam’ı ağırlayacak.

- Sarıyer Belediyesi,  kutlamalar kapsamında gerçekleştireceği etkinlikleri unutulmaz bir konserle tamamlayacak. Sevilen sanatçı Mehmet Erdem en çok dinlenen eserlerini Cumhuriyet’in 98. yılında dinleyicileriyle paylaşacak.

- Silivri Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünü Cumhuriyet Yürüyüşü ve Ahmet Şafak konseriyle kutlayacak. Bayram coşkusunun tüm ilçeye yansıması amacıyla organize edilen yürüyüş Cuma günü saat 19.00’da Kaymakamlık binası arkasındaki 19 Mayıs Meydanı’ndan başlayacak. Alanda toplanan vatandaşlar Balkan Bandosu ve meşaleler eşliğinde Silivri Sahili Atatürk Meydanı’na yürüyecek. Programın devamında festival alanında saat 20.00’de sanatçı Ahmet Şafak tarafından Cumhuriyet Bayramı’na özel konser verilecek.

- Şişli Belediyesi, 29 Ekim’de Can Bonomo ile Şişlililere keyif dolu anlar yaşatacak.

- Üsküdar Belediyesi; DJ müziği ile başlayan konser şöleni, gençlerin hayran olduğu, sevilen sanatçı İlyas Yalçıntaş’ın sahne performansıyla devam edecek. Ardından, Üsküdar Belediyesi’nin 29 Ekim için hazırladığı özel film, Harem Meydanı’nda kurulan dev ekrandan yansıtılacak. Usta oyuncu Kadir Çöpdemir, kendine özel üslubuyla 29 Ekim’in ruhunu film eşliğinde izleyenlere aktaracak. Konserin finalinde 90’ların unutulmaz sanatçıları arasına adını yazdıran Rafet El Roman, unutulmaz şarkılarını seslendirecek.

- Tuzla Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çeşitli etkinlikler eşliğinde büyük bir coşkuyla kutlayacak. 28 Ekim Perşembe Günü düzenlenecek bisiklet turuyla Tuzla sokakları kırmızı beyaza bürünecek. 29 Ekim Cuma günü ise Tuzla Sahil Tören Alanı’nda Bilal Sonses konseri ile Cumhuriyet Bayramı coşkusu Tuzla’da yaşanacak.

Türkiye’nin gurur günü

Tek yürek olacak

ADANA Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünde Adana tek yürek olacak. Adanalılar ellerinde meşale, dillerinde şarkılar, Cumhuriyet’i bir kez daha çok büyük bir coşkuyla kutlayacak. 29 Ekim’de, saat 19’da, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde başlayacak Meşaleli Yürüyüş, Uğur Mumcu Meydanı’nda son bulacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümekten asla vazgeçmeyen Adanalılar, Uğur Mumcu Meydanı’nda Gülşen’in şarkılarıyla Cumhuriyeti coşku içinde kutlayacak.

Türkiye’nin gurur günü

Cumhuriyet Bayramı’na hazır

İZMİR İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için iki günlük ve kent geneline yayılan bir program hazırladı. 29 Ekim akşamı ise Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na doğru yapılacak fener alayı yürüyüşünün ardından Sıla konseri var.

Başkentte 29 Ekim coşkusu

Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim’i Gazapizm konseri, Figen Genç & Kent orkestrası Cumhuriyet tangoları, zafer sergisi, resim performansı ve ardından Mustafa Özarslan, Aysel Yakupoğlu konseri etkinlikleriyle kutlayacak.

Görkemli fener alayı

ARDAHAN Ardahan Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı 29 Ekim akşamı fener alayı yürüyüşünün ardından Cumhuriyet şarkılarıyla coşku içinde kutlayacak.

Türkiye’nin gurur günü

Solo Türk’ten nefes kesen gösteri

ANTALYA Antalya Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yılını, Solo Türk gösterisi, fener alayı ile Antalya ve Kaş’ta Kıraç’ın vereceği muhteşem konserlerle kutlayacak. Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, 28 Ekim’de ikinci öğrenci yurdunu hizmete açacak. Bayram günü ise Gençlik Orkestrası bir Cumhuriyet Konseri verecek.

Türkiye’nin gurur günü

Güneydoğu’da 29 Ekim coşkusu

DİYARBAKIR Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Fener Alayı’nın ardından Kent Meydanı’nda Big Bando performansı sergilenecek, daha sonra Diyarbakır Kent Konservatuvarı sanatçıları Leyla Arslan, Ali Aktaş ve Senem İçli sahne alacak. Etkinlikte Dodan Özer konser verecek. Valilik önünde yapılacak kutlama töreninde ise günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından kutlamalar Kayapınar ve Sur Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam edecek. Ardından Büyükşehir Belediye Bandosu müzik dinletisi sunacak.

Karadeniz’de bayram var

ORDU Ordu Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 98. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Şehirde bir bayram havası oluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi düzenlediği sportif ve kültürel organizasyonlarla bayram coşkusunu şehre yayıyor. Düzenlenen tenis turnuvaları, yelken ve kano yarışları, kent orkestrası konserleri, halk oyunları etkinlikleri ve fener alayı yürüyüşleri ile şehir Cumhuriyet’i tam bir bayram havası içinde kutluyor.

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...