Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

BUGÜN acı içindeyiz. Genç bir arkadaşımızı, Milliyet Internet Editörü Emre Enver Özmen'i bir trafik kazasında kaybettik. Her gün, her saat aramızda dolaşan trafik canavarlarından birinin kurbanı oldu Emre... Gazetemizin İstihbarat Şef Yardımcısı Erkan Avcılar, Internet Servisi Editörü Emre Enver Özmen, Turan Sağır, Spor Servisi gece sorumlusu Afşın Yakupoğlu'nu taşıyan servis aracımız, Cavit Özgül yönetiminde yol alıyordu. Sarhoş olduğu sonradan belirlenen sürücü, hızla arkadaşlarımızın bulunduğu otomobile çarptı.
Çarptığı araçta bulunanlar, canını dişine takmış gazetecilerdi. Herkes uyurken onlar görev başındaydı. Milliyet okurlarına en son haberleri de ulaştırmak için çalışan gece sorumlularıydı. Milliyet'i Internet'le dünyaya yayan çağdaş basın mensuplarıydı.
Emre Enver Özmen'imiz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yakupoğlu ve Sağır halen tedavi altında. Turan Sağır'ın durumu ciddiyetini koruyor.
Emre'ye Tanrı'dan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Gazetecinin kaderidir. Görev şehidimizin acısıyla bağrımıza taş basar, gece ve gündüz işimizi sürdürürüz.
Yine öyle olacak...

Susurluk'la ortaya çıkan ve çözüldükçe dolaşan bilmece, sonunda Köşk'e çıktı. Parti liderleriyle teke tek görüşen Cumhurbaşkanı Demirel, genel başkanları 22 Aralık günü Çankaya'da toplamaya karar verdi. Bu demektir ki, Susurluk'un ortaya koyduğu tablo, böyle büyük bir zirvenin yapılmasını gerektirecek kadar vahimdir. Ve olayın üzerinden kırk küsur gün geçtiğine göre, bir an önce çözülmesini gerektirecek kadar da acildir.
Çankaya zirvesine Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Muhsin Yazıcıoğlu, Tansu Çiller ve Başbakan Necmettin Erbakan katılacak. "TBMM'de temsil edilen parti lideri" olmanın dışında, Çankaya zirvesine katılacakların sıfatlarını alt alta yazıp toplarsak ilginç bir tabloya ulaşıyoruz: Bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan, dört eski başbakan.
Bu tablo, olayı çözecek iradeyi gösteremezse, yazık Türkiye'ye...
Çankaya zirvesini ve sonuçlarını merakla bekliyoruz.
İyi haftalar dileğiyle...