Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

TÜRKİYE bazı İslam ülkeleriyle temasa geçince ortalık neden karışıyor? Ziyaretler gerektiği zaman ve gereken ölçülerde olsa yine bu kadar toz kalkar mı? Örneğin... Kaddafi denen adam, Türkiye Başbakanı'nın gözünün içine baka baka teröristlik yapmasa... İran Devlet Başkanı Rafsancani ayağını, Cumhurbaşkanı Demirel'in önünden aşırıp milletin burnuna uzatmasa... Nezaketen götürüldüğü Güneydoğu'da Suriye'nin kadastro memuru gibi su işine çomak sokmasa... "Türkiye İslami harekete yöneliyor" gibi saçma laflar etmese... Rafsancani'nin kızı Faize Hanım, Türkiye'yi Şah'ın son günlerindeki İran'a benzeten sözleri sarfetmese... Bu kıyamet kopar mı? Tabii ki hayır.
Ama maksat, ikili ilişkileri geliştirmek değil de, Türkiye'nin rejimini değiştirmek olunca, bu terbiyesizlikler, bu şımarıklıklar alıp başını gidiyor.
İran gibi, Libya gibi "din kardeşlerimiz", "nasıl olsa Türkiye'de bize çanak tutan bir iktidar var" diyerek işin dozunu kaçırmakta sakınca görmüyorlar.
Neyse ki, bu kez İran'ın patavatsız temsilcileri hakettikleri yanıtı aldılar. İşte bu yanıttan bazı sözler:
"Türkiye laik ve demokratik bir ülkedir. Ve böyle kalacağına inanıyorum. Türkiye bir NATO ülkesidir. İran ile Türkiye arasında çok büyük fark var. İran ve şah döneminde ne de sonrasında hiçbir zaman demokrasiyi tanımamıştır. Rafsancani'nin kızı saçmalamış. Türk tarihini okumasını öneririm."
Bu açıklama Türk Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından değilse de, Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılmıştır.

Dinamik gazetecilik dinamik kadrolarla yapılır. Genç, bilgili, atak ve deneyimli elemanlar, Milliyet'in belkemiğini oluşturur. "Basında güven" bayrağı elden ele aynı anlayışla geçer. Bu anlayış içinde yeni bir görev devir teslimi yaşadı Milliyet. Ankara Büro İstihbarat Şefimiz Zülfikar Doğan, bu görevi Cengiz Kuşçuoğlu'na devretti.
Zülfikar, deneyimli gazeteciliğiyle yeni yeni başarılara koşacak.
Ankara'yı ve parlamentoyu adeta avucunda tutan Cengiz, şimdi yöneticilik göreviyle de kollarını sıvadı bile...
Cengiz Kuşçuoğlu'na başarılar diliyoruz.
İyi haftalar...