Gül Mutlu Eskihancılar

Gül Mutlu Eskihancılar

gulmutlu.eskihancilar@gmail.com

Tüm Yazıları

Mümtaz Ataman Caddesi’ndeki kaos bitmek bilmiyor. Ara ara konuya değinip gelişmeler hakkında sizi bilgilendirmeye çalışıyorum. Maksadım, aylardır birlikte çektiğimiz çilenin akibeti hakkında son gelişmeleri aktarmak. Daha önceki yazılarımda bu çilenin ekim ayı sonuna doğru son bulacağından söz etmiştim. Maalesef öyle olmadı, olamadı, olduramadılar. Mevzu yılan hikayesine döndü!
Size aktardığım bu bilgileri tabi ki ilgili mercilere sorup soruşturarak yazıyorum. Ama gelin görün ki bu bilgiler, gözümüzün önünde cereyan eden gelişmelerle bir türlü örtüşmüyor. Söylenilen başka, gerçekleşen bambaşka. İşin en tuhaf ama en alışık olduğumuz tarafı ise herkesin topu birbirine atıyor olması. Aynı tekerleme gibi…
Tekerlemeler “Ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eşsesli kelimelerle kurulu konuşma” demektir. Bazen masallarda, hikâyelerde, halk tiyatrolarında, bağımsız olarak söylenen ölçülü ve kafiyeli sözlerdir. Türk edebiyatında ve Divan-ü Lügat-it Türk’te de bazı tekerlemeler yer alır.
Çocuklar tekerlemelerle büyür; çoğumuz öyle büyüdük. Dinlememiz, konuşmamız, anlamamız yani dilimizin matematiği tekerlemelerle gelişti. Tekerlemeler sayesinde dilimizin gülmece ve eleştirisel boyutunu tanıdık.
Altyapı düzenleme çalışmalarının son hali herkesin bildiği “Komşu Komşu” tekerlemesini hatırlattı bana. Sanırım bu tekerlemeyi hatırlamanın tam yeri ve vaktidir.
Komşu komşu!– Hu hu!– Oğlun geldi mi?– Geldi.– Ne getirdi?– İncik, boncuk.– Kime, kime?– Sana, bana.-Başka kime?– Kara kediye
– Kara kedi nerede?– Ağaca çıktı– Ağaç nerede?– Balta kesti.– Balta nerede?– Suya düştü.– Su nerede?– İnek içti.– İnek nerede?– Dağa kaçtı.– Dağ nerede?– Yandı, bitti kül oldu.

Haberin Devamı

İpin ucu çoktan kaçtı

Geçtiğimiz günlerde, Muğla Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfasında şöyle bir açıklama vardı: “Mümtaz Ataman ve Atatürk Caddelerinde içme suyu hatları, internet ve elektrik altyapısı yenileme çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmaların ardından asfalt dökümü ve kaldırım yapımı için terasman (zemin hazırlama) çalışmalarına başlandı. Eski yol ve kaldırımların sökülmesinin ardından zemin hazırlanarak yeni asfalt dökümü ve kaldırım çalışmalarına başlanacak. Proje kapsamında 3 km’lik yol güzergahında sıcak asfalt, kayrak (doğaltaş) kaldırım kaplamaları, durak ve otopark cepleri ve kavşak imalatları yapılacak…”
Bu bilgi veriliyor ama bitiş tarihine dair en ufak bir ipucu yok. Aslında ipucuna da gerek yok, zira ipin ucu çoktan kaçtı.
Söz konusu kaos, hepi topu 3 km lik bir yol yüzünden yaşanıyor. Bu yolu kullanmak zorunda olanlar, bu bölgede oturan vatandaşlar, bu bölgedeki işletme sahipleri son derece madur. Aylardır herkes perperişan. Mevsimin özlenen yağmuru olanca şiddetiyle yağınca, mevzu daha da vahimleşti.
Bütün çevre adeta off-road parkuruna döndü. Özellikle motor kullanıcıları ciddi tehlike atlatıyorlar. Taş ve kumla kaplı toprak yolda ilerlemek, aniden karşınıza çıkan çukurdan kaçmak maharet istiyor. Bu çalışmalar bitene kadar hepimiz enduro-motocross yarışlarına girebilecek kıvama geleceğiz gibi. Allah göstermesin, düşüp bir yerimizi sakatlamazsak, Bodrum’u dünya çapındaki off-road enduro yarışlarında temsil ederiz gari.

Haberin Devamı

Elçiye zeval olmaz

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarih beyansız açıklamasını okuyunca, mikrofonu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a uzattım ve “İhale bitiş tarihi 3 Ocak 2023 olarak belirlendi, ama kasım ayı sonuna kadar belli bir düzelme olacak” yanıtını aldım. Artık söylenecek tek söz var, “İnşallah verilen bu tarihten sapma olmaz.”