2012 Türkiye Güzeli Açalya Samyeli Danoğlu, Bengü, Can ve Ege Dündar’la.
CAN Dündar ile Bengü anlaştılar. Can bu yıl içinde Bengü’ye bir şarkı sözü yazacak.
Bengü çıkaracağı albüme koyacak.
Bizim Şeffaf Oda’da sözleştiler.
Bengü nasıl da sevinçliydi.
Gerçekten merakla beklenecek bir ortak çalışma.
Buraya nasıl gelindi, anlatayım.
Can Dündar’ın şarkı sözü yazdığını hiç duymuş muydunuz?
Yazmış...
Fox’ta yayınlanacak bugünkü programda anlatıyor.
‘Bir gün Ayşegül Aldinç geldi.
Alexiou’nun bir şarkısını getirdi.
“Öylesine duygu yüklü bir müzik ki bunun sözlerini ancak Can Dündar yazabilir diye düşündüm” dedi.
“Hadi bir deneyeyim” cevabını verdim.
Sözler de iyi oturdu şarkıya.
Sonra bir başka gün Alexiou Türkiye’ye geldi.
Sezen Aksu sahne alacaktı.
Alexiou da onu izlemek için ön sırada.
Beni de yanına oturttular.
Konseri bekliyoruz.
Sohbet etmeye başladık.
Kendimi tanıtmaya çalışıyorum.
O arada “ben de şarkı sözü yazdım, hem de sizin bir şarkınızın üzerine” dedim.
“Aaaaa öyle mi, hangi şarkı” diye sordu.
Şarkının adını bilmiyorum ki, sadece sözlerini yazdım.
Müziğini hatırlıyorum.
GALERİST’TE “YOK” SATAN TABLOLAR
GALERİST’in Pera’daki merkezinde küçük bir grup peynir-şarap yaptık.
Bu arada resimlerinin hepsi daha ilk gün satılan Rasim Aksan’ın ilginç çalışmalarını tartıştık. İleride çok söz edilecek ondan.
Karakalemle çiziyor ve akrilikle boyuyor.
Kadın, kedi, meyve, çiçek resimleri.
Kendi tarzını zihinlere “dövme” gibi kazıyor. Çok okunan köşe yazarları arasında “sertleşme” eksenli satırlar uçuşurken Rasim Aktan’ın meyveler ve çiçekler ile kadın cinsel objesi arasında paralel koyan resimleri daha bir güncel. Ama...
Bir “eller” çalışması var ki önünde dakikalarca tutuyor. Çilek çalışması da öyle...
Onlarca çeşit makarna, matematik formülü, yeniden bilimsel üretimi.
MAKARNA VE MATEMATİK
SERKAN Özkaya ile Harvard Üniversitesi Profesörü matematikçi George L. Egendre bir araya gelirler ve bir sergi (enstelasyon) oluşur.
Burgu, papyon, çubuk ve diğer tüm makarna çeşitlerini matematik formülleriyle tasarım haline getirir ve yeniden üretirler.
Galerist’te bu enstelasyonu gördüm.
Onlarca raf...
Üzerlerinde her makarnanın “doğalı” ve yanında “tasarım” olanı sergileniyor.
Makarnayı severiz. Ben bayılırım.
“Zeytinyağı, sarımsak, fesleğen ve kırmızı biberle” yaptığım makarnayı tadanlar bilir...
Ama bir makarna tanesinin hiç matematik formülü nedir diye düşünmedim.
Aklımdan geçmedi.
Küçücük bir makarna tanesi ve yanında neredeyse bir sayfa dolusu satırlar halinde uzanan karışık, karmaşık matematik denklemleri. Doğrusu...
Bu sergi tam İsmet Berkan’lık...
YARIM AY’IN 2’NCİ DOĞUŞU
MEZZALUNA Nişantaşı’nın ilk göz ağrısı İtalyan’ıdır. Biber’in yan altındaki mekanda açılmıştı.
Çok tutmuştu.
Sevinerek gider -çok yediğimiz için- “pişman” çıkardık.
Ama “gene de değdi, yarın az yer telafi ederiz” derdik. Kısa bir süre ara...
Mezzaluna şimdi gene Nişantaş Mim Kemal’de.
Daha geniş, daha da keyifli bir mekan.
Şef Antonio parmakları yedirme hünerini sürdürüyor.
Sadece pasta çeşitleri değil, balık ve et de ağız şenlendiriyor.
İştah açıcılar için bir fikir verir diye fotoğrafını koydum sayfaya.
Mim Kemal mutfak tutkunlarının “lezzet voltası attıkları” sokaklardan biri.
Delicattessen’den sonra La Brisse ve Mezzaluna da geldi.
Şamdan zaten 30 yıldır sokağın alt köşesini tutuyor.
Özay Şendir
‘Diyalektik bir şey’ olarak Lozan tartışması...
16 Mayıs 2025
Abbas Güçlü
Sosyolojik hatalar!
16 Mayıs 2025
Zafer Şahin
Sanatçılar ‘Terörsüz Türkiye’ istemiyor mu?
16 Mayıs 2025
Abdullah Karakuş
Krizler, görüşmeler ve sonuçları
16 Mayıs 2025
Güldener Sonumut
İttifak’ta görüş ayrılığı çıkmadı
16 Mayıs 2025