Rüzgar uyumuş, ay dalıyor, her taraf ıssız / Ölgün bakıyor, varsa uzakta bir iki yıldız / Bak çıt bile yok, korkma benim bahçede yalnız / Ey gözlerinin rengi kadar kalbi güzel kız.
Cenap Muhiddin Kozanoğlu'nun güftesi ile Refik Fersan'ın bestelediği bu "Acemkürdi" şarkıyı Birsen Tezer söylüyor. Yer Bodrum'da Kumbahçe Mahallesi, Dere Sokak'taki Bura Restoran'ın bahçesi. Birsen Tezer, Bura'yı işleten Orgül Erkal'ın oğlu Murat ile evlenmiş. Bebek bekliyor. Çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları kanununu kucağına alıyor. Hem çalıyor, hem söylüyor. Tepede ay, bahçede mis gibi çiçek kokuları ve gerçekten her taraf sessiz... Orgül Erkal'ın yönetiminde Bura Restoran Bodrum'da geceleri gidilebilecek yerel lokantaların en güzellerinden. Nefis mutfağı ve servisi ile her gideni mutlu ediyor. Birsen Tezer'in canlı müzik yapmadığı geceler Murat Erkal karma müzik çalıyor. (Kumbahçe Dere Sokak 8, Telefon 252.313 20 42)
MARİNA KÖFTECİSİ. İki genç hanımın Hayriye İçtüzün ve Serap Aksel'in iki yıl önce Marina'nın karşısında açtıkları köfteci dükkanı köftelerinin lezzeti ve de Şevket Karaben yönetimindeki servis elemanları ile makul fiyatla karın doyurmak isteyenlerin ve de (benim gibi) köfte meraklılarının gitmeleri gereken bir yer. İnegöl köftenin porsiyonu 1 milyon 300 bin lira. Yoğutlu, teraylı, pideli Marina köfte nefis. (Neyzen Tevfik Caddesi, 214, Telefon 252.313 55 93)
CAFE - In. Barbaros Baykal, İstanbul'daki Cafe - In'i Bodrum'a taşıdı. Liman'da Küba'nın sırasında, Neyzen Tevfik'in evinin bitişiğindeki eski taş Bodrum evini mimar Gökhan Avcıoğlu dekore etti. Cage - In'in mutfağında şimdilerde Kanadalı genç bir şef var. Yemek sonu, bar keyfine doyulmuyor. (Neyzen Tevfik Cad. 32, Telefon 252.316 20 14)
PICANTE - Mexican Restaurant and Bar. Hakan Arat'ın Picante'si bu yıl yenilendi. Picante'de önce bar bir "frozen margarita" alınır. Daha sonra Mexican, Tex - mex, Spanish tapas, Cajun and Southwest American tarzı mutfaklardan seçme yemekler yenilir. Yemek sonu müzik eşliğinde sabaha kadar dans edilir. (Türkkuyusu Mah. Turgutreis Cad. Külcü Sok, 6, Telefon 252.316 02 70)
HADİ GARİ. Bodrum'un bu eski müessesesinin Kale'nin eteklerindeki yeni mekanının alt bölümünde upuzun metal - modern bir Amerikan bar tezgahı var. Şehrin manzarasına doyum olmuyor. Barda Sarıyerli Ertan Taş ile Düzceli Numan Dayıoğlu servis veriyor. Set üzerindeki Yelda Sönmez yönetimindeki lokantada kişi başına 20 milyon liraya nefis akşam yemeği yenilebiliyor. DJ Rıdvan Çap nefis Yunan müziği yapıyor. (Kaleönü, Telefon 252.447 06 39)
KÜBA. Bülent Şenol'un Küba'sı Bodrum klasiği olmuş durumda. Limana bakan terasının manzarası, masa düzeni, servisi ve mutfağı ile belli bir çizgiyi koruyor. Yemek sonu bar sohbetine gelenler sabaha kadar Küba'dan ayrılmıyor.
HAVANA. Emre Ergani, Kemal Kurçel, Levent Rıza Büyükuğur ve Hasan Sel'in ortak projesi Havana, Gündoğan'da eski Palmiye'nin yerinde açılıyor. Deniz kıyısında içinde palmiye ağaçları bulunan 10 dönümlük arazi bir eğlence merkezine dönüştürüldü. Mimar Berna Bora'nın projelendirdiği tesiste 800 metrekarelik açık havuz plaj, disko, Akdeniz lokantası Hurma, İtalyan lokantası Da Mario, Avrupa lokantası Havana, günlük kabanalar, çarşı var. Tesisi Sarp Eren yönetecek. (Gündoğan, Telefon 252.357 82 50)
SHIP - AHOY. Türkbükü'nde Zafer Tarlan'ın gündüzleri plaj, akşamları lokanta olarak işleyen tesisi, Cemal Yarar ve yardımcıları Cemil Kom ile Ecevit Yılan'ın yönetiminde köklü bir müeseseye dönüştü. (Telefon 252.377 50 70)
ADA - NEW YORKER - SÜLEYMAN NAZİF. Türkbükü'nde bulunan Ada Otel'in plaj tesisinde bu yıl bir bölümü Süleyman Nazif bar olarak işletiyor, bir bölümü de İstanbul'daki Manhattan / New Yorker grubu lokantaya dönüştürmüş. Bahçenin ortasındaki Bella Sombria ağacının altında Serhat Bilgili'nin yönetiminde düzgün bir servis ve iyi bir mutfak ile müşterileri memnun etmeye çalışıyorlar (Telefon 252.377 52 66)
MAKİ OTEL - BEACH TOWN. Ali Manisalı, İrfan Kuriş, Ali Deveci ve Hehmet Gürs birlikteliği ile ortaya çıkan bu otel - plaj - lokanta kompleksi mimar Berna Bora'nın katkısı ile Türkbükü'nün en lüks tesisi olmuş. Maki Otel adı verilen ve küçük küçük binalardan oluşan otel bölümü denizin hemen üzerinde. Oda fiyatları 130 - 170 dolar arasında. Plaj bölümünün üzerindeki lokantayı ise İstanbul'daki Down Town grubu, Beach Town adı ile işletecek. Mutfağı Mehmet Gürs yönetecek. Otel bölümü yöneticisi Timur Donkaş, lokanta bölümü yöneticisi Nurcan Tomruk (Telefon 252.377 61 05)
MAÇA KIZI. Maça Kızı Ayla 5 yıl aradan sonra tekrar Bodrum'da. Maza Kızı Ayla'nın oğlu Sahir Erozan, Washington'daki "City's" lokantasından şef aşçısı Aret Sahakyan'ı getirmiş. Çok geniş bir araziye yayılan, plaj ve lokanta tesislerinde gün boyu insanı meşgul edecek farklı aktiviteler var. Küçük evlerdeki oda fiyatları 125 - 145 dolar arasında. Otel sorumlusu Mustafa Cevizci. Lokanta sorumlusu İhsan Poyraz. Ayla ve oğlu Sahir bu yaz müesseseyi oturtmak için her gün işlerinin başında. (Telefon 252.377 62 72)
Yazara E-Posta: guras@milliyet.com.tr