Hakan Atis

Hakan Atis

info@hakanatis.com

Tüm Yazıları

Denizciliğin millî bir ülkü olmasını vasiyet eden büyük önder Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen yelkencilerimiz, bu yaz da Tokyo Olimpiyatları’nda kürsüleri zorlayacak

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 23 Temmuz 2021 tarihinde Tokyo’da başlayacak olimpiyatlara katılmak için beş yıldır kararlılıkla devam ettirdiği çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Futbol odaklı yaşayan bir toplumuz. Ancak bizleri yelkencilikte umutlandıran başarılı sporculara da sahibiz. Ülkemizin bu branştaki olimpiyat geçmişi 1936’ya uzanıyor. Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni Berlin’de düzenlenen olimpiyat oyunlarında temsil eden millî sporcularımız Behzat Baydar, Harun Ülman ve Demir Turgut’u her zaman saygıyla hatırlıyorum. Aradan geçen yıllarda birçok olimpiyata katıldık. Ancak yelken branşında madalya kazanmamız mümkün olmadı. Denizciliğin millî bir ülkü olmasını vasiyet eden büyük önder Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen yelkencilerimiz, bu yaz da Tokyo Olimpiyatları’nda kürsüleri zorlayacak.

Haberin Devamı

Japonya’da kimlerin yarışacağı Urla’da devam eden millî takım seçmelerinin bitiminde netleşecek. Listeyi gelecek yazılarımda paylaşacağım. Konuyla ilgili görüştüğüm Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, sporcularımızın performanslarından oldukça mutlu.

Barbaros’un torunları Japonya yolunda

“Tokyo’dan madalyayla  dönmek istiyoruz”

Milletimize madalya sevinci yaşatmayı hedeflediklerini belirten Akdurak, şunları söylüyor: “Dünya ve Avrupa şampiyonluklarımızı olimpiyat madalyasıyla taçlandırmak, denizcilikte ve yelkencilikte üstünlüklerini kanıtlamış ülkeleri nicelik ve nitelikte en kısa sürede geride bırakmak istiyoruz. Günümüzde federasyonumuzun çatısı altında 25 ilimizde 147 aktif yelken kulübümüz mevcut. Buralarda yetişen sporcularımız son beş yıl içinde uluslararası organizasyonlarda 62 altın, 41 gümüş ve 45 bronz madalya kazandı. Tokyo Olimpiyatları ile ilgili çalışmalarımız da 2016 yılından bu yana devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bize olan güveni, maddi ve manevi katkıları bu yoldaki en büyük güç kaynağımız. Olimpik sporcularımız Kovid-19 sürecinde de çok çalışıyor. Tokyo’dan en az bir madalya ile dönmek istiyoruz. Bakanlığımız, Yönetim Kurulumuz, teknik kadrolarımız, sporcularımız, kulüplerimiz ve antrenörlerimizle hedefe odaklanmış durumdayız. Türk yelkenciliğinin ‘Dünya Federasyonu’ çatısı altında her kademede etkin biçimde temsil edilmesine yönelik lobi faaliyetlerimizi de kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Haberin Devamı

Yelkencilik adına bilinçli adımlar

Özlem Akdurak, TYF Yönetim Kurulu ile birlikte yelkenciliğimizin gelişmesi adına bilinçli adımlar atıyor. Geçen yıl seçildiği Dünya Yelken Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevinde WSF çatısı altındaki dokuz komisyona yurttaşlarımızın getirilmesini sağlaması da son derece önemli. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da gelişmeleri yakından takip ediyor. Kamunun desteğini sürekli kılıyor. Bu bütünleşme gelecek için beslediğimiz umutları doğal olarak daha da güçlü kılıyor. Millî yelkencilerimizin yolu açık olsun. Gelecek yazım 24 Nisan 2021 Cumartesi günü. Denizcilerimizin pruvası neta, rüzgâr kolayına olsun.

Haberin Devamı

 Fotoğraf:

Sevgili oğlumla fırsat buldukça mütevazı teknemiz “Kırmızı İnci” ile denize açılıyoruz. Ege’nin objektifinden yansıyan bu kare, Sakız Adası’na karşı gün batımının eşsiz güzelliğini ortaya koyuyor. Biliyorum, hepimiz güneşli mavi günlerin özlemi içindeyiz. Ha gayret az kaldı! Tüm denizcilere şimdiden güzel
bir sezon diliyorum.

Barbaros’un torunları Japonya yolunda

Kitap: Nazmi ve Ümit Elbirlik, kendi deyişleriyle ikinci baharlarını denizlere adamış saygın bir çift. Amatör denizcilik kavramını başarıyla temsil ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde Atlantik’ten Akdeniz’e uzanan seyir notlarından oluşan kitapları son derece anlamlı bir notla elime ulaştı. Dikkatle okuyorum. Teşekkür ederim. İzlenimlerimi gelecek yazılarımda aktaracağım. Naviga Yayınları, (216) 418 51 91.

Barbaros’un torunları Japonya yolunda