Hakan Atis

Hakan Atis

info@hakanatis.com

Tüm Yazıları

Cebelitarık’ı kulaçla geçen ilk Türk unvanına sahip uzun mesafe yüzücüsü Emre Seven’in yeni hedefi 80 kilometrelik Mersin-Girne etabı

Uzun ve sağlıklı yaşam sürmenin yolu düzenli spor yapmaktan geçiyor. Kasımpaşa doğumlu 49 yaşındaki Emre Seven, bunun somut örneği. Hem sağlığını koruyor hem de genç sporcular için rol model oluyor. Uzun mesafe veya diğer adıyla performans yüzücüsü sporcumuz, ağustos ayında gerçekleştireceği 80 kilometrelik Mersin-Girne etabı için antrenmanlarını sürdürüyor. Cebelitarık’ı yüzerek geçen ilk Türk olma unvanını 2012 yılında elde eden Seven, bugüne kadar birçok başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Örneğin 9 kez Çanakkale Boğaz Yarışı’na katıldı. İstanbul Boğazı’nı 21 kez geçti. Yunanistan’da Kalamata-Koroni arasında 12 saat süren 31 kilometrelik etabı 4 kez aştı. Bu konuda kendisini motive eden Büyükada’nın tanınmış simalarından Arden Arevyan oldu.

İddiaya girdi hayatı değişti

Aslına bakarsanız Emre’nin yaşamı arkadaşı İlhan Turan Puntar’la 2006 yılında girdiği ilginç bir iddia ile değişti. Verdiğim sözden dönmem diyen usta yüzücü, İngiltere-Fransa arasındaki 42 kilometrelik Manş etabını 13 saat 34 dakikada geçti ve dediğini gerçekleştirdi.

Mersin’den KKTC’ye yüzmek için antrenmanları sürdüren Seven, SAT komandoları için hocaların hocası kabul edilen Namık Ekin ve deneyimli bir ekip tarafından fiziksel, teknik ve psikolojik olarak hazırlanıyor. Ağustos ayında 80 kilometrelik etabı başarıyla geçmeyi planlayan Emre Seven, KKTC’yi dışlayan ülkelere “Burası bağımsız bir Türk devleti” mesajını vermeyi amaçlıyor. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Akücüler Derneği tarafından desteklenen uzun mesafe yüzücümüzü KKTC etabında bir tekne ve bot takip edecek.

Köpekbalığına karşı özel cihaz

Köpekbalığı tehlikesine karşı manyetik alan oluşturan özel bir cihaz takacak. Önceden hazırlanmış özel gıdalarla suyun içinde beslenecek. Deniz antrenmanlarını Marmara Ereğlisi’nde sürdüren ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul havuzlarından faydalanan Emre Seven, görüşlerini şöyle ifade ediyor: “Bana destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Yavru vatanın sesini dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım. Ailem bana hissettirmemeye çalışıyor ancak biraz endişeleniyorlar. Çünkü bu tür denemeler bir noktadan sonra limitler aşırı derecede zorlandığı için insanı biyolojik olarak deforme edebiliyor.”

Haberin Devamı

Mavi yürekli yüzücümüze başarılar diliyorum.

Denizlerde zoru başarmak

Denizlerde zoru başarmak

İstanbul doğumlu Emre Seven, mavi tutkusunun peşinden giderek uzun mesafe yüzücüsü oldu. Usta isim, Mersin-KKTC etabını aşmak için antrenmanlarına devam ediyor.

Fuar

Marmara Boat Show Deniz Araçları ve Ekipmanları Fuarı, 18 Eylül’de Marintürk İstanbul City Port Pendik’te açılacak. Teknelerin yanı sıra doğa sporları ekipmanları ve yazın gözdesi karavanlar görücüye çıkacak.

Denizlerde zoru başarmak

Güncel

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, 2010 yılından bu yana teslim edilen süper yat adet ve uzunlukları bakımından dünya üçüncüsü. Bu konuda sektörün geleceğine yön verecek önemli bir  içeriğe sahip. Sözün özü izlenmesi gereken yol haritasını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Kitap

Hayata yeni bir pencereden bakmak istiyorsanız dünya gezgini usta denizcimiz Özkan Gülkaynak’ın “Özgürlük Hattının Batısına” isimli kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. www.kayitsiz.com Hayata yeni bir pencereden bakmak istiyorsanız dünya gezgini usta denizcimiz Özkan Gülkaynak’ın “Özgürlük Hattının Batısına” isimli kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. www.kayitsiz.com üzerinden talep edebilirsiniz.

Denizlerde zoru başarmak