Hakan Atis

Hakan Atis

info@hakanatis.com

Tüm Yazıları

Şirketler tarafından kurulan yelken takımlarının sayısı, ekip ruhunu pekiştirdiği ve çalışanların performansını olumlu yönde etkilediği için giderek artıyor

İki farklı ülkede bine yakın çalışanıyla hijyen, temizlik, su arıtma, tekstil, kâğıt ve seramik sektörlerinin stratejik ürünlerini sağlayan Akkim Kimya, son yıllarda maviliklerde de ses getiriyor. 2017 yılında yelken takımı kurup temel eğitimlerini Cenk Tekkaya ile gerçekleştiren ekibin en büyük destekçilerinin başında Genel Müdür Onur Kipri geliyor. Başarılı yönetici, aynı zamanda takımın ana yelkencisi. Zevkli ve adrenalin düzeyi yüksek bir spor dalı olduğu için yelkencilikte karar kıldıklarını belirten kimya sektörünün deneyimli ismi, yaz aylarını ailesiyle teknesinde geçiren, her fırsatta maviliklere açılan usta bir denizci aynı zamanda. Bu tutku Akkim Kimya Yelken Takımı’na elbette pozitif yansıyor.

Haberin Devamı

Rüzgârla yarışan kimyacılar

Sporda da lokomotif

Onların hikâyesi özel sektörün ülkemizde sadece ekonomi alanında değil sporda da lokomotif olduğunun güzel bir örneği. Kuruldukları tarihten bugüne kadar IRC 2’de boy gösteren Akkim Kimya Yelken Takımı, İstanbul Yelken Trofesi, Deniz Kuvvetleri Kupası, Doğu Ege Yelken Haftası, Olympos Regatta gibi prestijli yarışlarda rakiplerini zorlamış bir ekip. Elde ettikleri başarılarda ve sergiledikleri üst düzey performansta onların olduğu kadar Levent Peynirci ve Chesee Sailing’in de payı var elbette. Geçen yıl ilk kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı’nda kendi sınıflarında ve IRC 0-1-2 sınıfları overall sıralamasında elde ettikleri birincilikler onları gelecek için hayli umutlandırıyor.

Çalışanlar hevesli

Onur Kipri de takımlarının gelecek yıllarda daha da güçleneceğinin altını çizerek özetle şöyle diyor: “Son beş yılda iş alanlarımızda stratejik planlarımız doğrultusunda ciddi bir büyüme ve gelişim yaşadık. Öte yandan çok başarılı, hevesli çalışanlarımız var. Strateji öğrendiğimiz, doğanın gücünü hissettiğimiz ve o güçle neler yapabildiğimizi gördüğümüz, keşfettiğimiz bir branş yelkencilik. Bu alandaki strateji kabiliyetinin iş hayatında da yarar sağladığını düşünüyorum. Belki birkaç yıl sonra IRC-1 veya IRC-O sınıflarında yarışmayı düşünebiliriz. Şirket olarak her zaman büyük hedefler koymayı seviyoruz. İleride neden olmasın deyip ekibimizi biraz heyecanlandırmış olayım.”

Haberin Devamı

Rüzgârla yarışan kimyacılar

Değerli okurlar, özel sektör kuruluşlarının sahip olduğu yelken takımları ülkemizde denizciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması adına son derece önemli. Hepsine başarılar diliyorum. Akkim Kimya Yelken Takımı ile ilgili ayrıntıları www.hakanatis.com sayfasında bulabilirsiniz. Gelecek yazım 10 Nisan 2021 Cumartesi günü. Pruvanız neta, rüzgâr kolayınıza olsun.

Başarı

Portekiz’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 470 Kadınlar Sınıfı’nda milli sporcularımız Beste Kaynakçı ve Okyanus Arıkan olimpiyat vizesi aldılar. Kaynakçı ve Arıkan elde ettikleri dereceyle ülkemizi bu yaz Tokyo’da gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarında temsil etme hakkını kazandı. Spor yaşamlarını ARM Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde sürdüren genç sporcularımızı, ailelerini, antrenörlerini ve Türkiye Yelken Federasyonu’nu kutluyorum.

Haberin Devamı

Rüzgârla yarışan kimyacılar

Etkinlik

Teos Marina, 25 Nisan Pazar günü tarihi bir buluşmaya ev sahipliği edecek. Genel Müdür Faruk Günlü’nün verdiği bilgiye göre, 1965-68 yıllarında dünyayı dolaşan Sadun ve Oda Boro’dan ilham alan denizcilerimiz Teos Marina’da bir araya gelecek. Etkinlik Kovid-19 salgını nedeniyle marinanın YouTube, Facebook ve Instagram sayfalarında canlı yayınlanacak. Moderatörlüğünü gazeteci-yazar Turgay Noyan’ın yapacağı tarihi buluşmada salona dinleyici alınmayacak. Dünya seyahati sıralamasına göre Annette-Tanıl Tuncel, Christina-Haluk Karamanoğlu, Erkan Gürsoy, Zuhal-Osman Atasoy, Ekrem İnözü, Hattaya-Alim Sür, Türkan Yöney-Kerem Tayla, Özkan Gülkaynak, Mayisa-Cumhur Gökova, Haldun Karagöz, Nadire Berker-Selim Yalçın, Ebru-Nurettin İşletici, Elif-Mustafa Yurtbulmuş ve Selim Ekmekçioğlu görüşlerini dile getirecek. Program gereği yayın sırasında soru kabul edilmeyecek. Merak ettiğiniz konuları şimdiden info@teosmarina.com adresine iletebilirsiniz. Teos Marina yönetimini şimdiden tebrik ediyor, Sadun ve Oda Boro’yu saygı ve rahmetle anıyorum.