Hakan Atis

Hakan Atis

info@hakanatis.com

Tüm Yazıları

Bulunduğu bölgenin ticaret, turizm ve sosyal yaşamına önemli katkılar yapan IC Çeşme Marina, İngiltere’de düzenlenen Yeşil Elma 2021 Ödülleri’nde “En İyi Çevre Uygulamaları” alanında birinci seçildi.

Yat turizminin gözde ülkelerinden biri olma yolunda ilerleyen Türkiye, coğrafi güzellikleriyle olduğu kadar marinalarının kalitesiyle de dikkatleri çekiyor. Bu alanda Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Fransa ve İspanya ile başarıyla rekabet ediyoruz.

Yeşil Elma Çeşme’nin

Kalamar yuvası, deniz patlıcanı, yapay resif, zeytin ağaçlarının özenle korunması… Bunlar ilk akla gelenler. Bulunduğu çevreyi topluma saygı ilkesiyle güzelleştirmeye çalışan, Çeşme’nin dünyaya açılan kapılarından IC Çeşme Marina’dan söz ediyorum. Setur Altın Yunus Marina ve Port Alaçatı ile birlikte yöreye canlılık katan modern tesisin, 2021 sonunda elde ettiği uluslararası başarı, sektöre duyulan güveni tazeledi. Son sözümü baştan söyleyeyim: Marinalar, yat turizmi alanında ülkemizi cazibe merkezi yapan en önemli avantajların başında geliyor. Türkiye’nin bu alandaki potansiyeli çok yüksek. Bu nedenle sektörün çevreye, topluma ve ekonominin temel dinamiklerine uygun “devlet politikalarıyla” desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çeşme’den söz açılmışken tarihe düşmek istediğim önemli bir not daha var: Aslına bakarsanız ilçeyi dünyaya açan, yıldızlaştıran kişi Yaşar Topluluğu’nun Onursal Başkanı duayen sanayici Selçuk Yaşar’dır. Türkiye’nin yokluk ve kargaşa yıllarında tüm zorlukları aşarak Çeşme Altın Yunus’u 1974 yılında ülke turizme kazandıran Selçuk Bey, ileri görüşlülüğüyle birçok sektörde bugünlerin mimarı olmuştur. Kendisini saygıyla selamlıyor, yarın adım atacağı yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum.

Haberin Devamı

Ödül mutluluğu

Yazımın başında da belirttiğim gibi İbrahim Çeçen Yatırım Holding ve Camper&Nicholsons ortaklığında işletilen Çeşme Marina, geçen yılı uluslararası bir ödülle kapattı. Bir başka deyişle “Yeşil Elma”, üçüncü kez Çeşme’ye kazandırıldı.

Yeşil Elma Çeşme’nin

Londra’da düzenlenen törende “En İyi Çevre Uygulamaları Ödülü” Camper&Nicholsons Pazarlama Müdürü Laura Harrison’a verildi. Oluşturdukları flora ve faunayı korumaya kararlı olduklarını vurgulayan IC Çeşme Marina Genel Müdürü Bora Ergezgin de konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Özellikle Kızıldeniz geçişi yaparak Akdeniz dışından gelecek teknelerin istilacı türleri sularımıza taşımalarını önlemek için 48 saat içinde sıcak basınçlı suyla karinaları yıkanacak. Geçen yıl Çeşme Sahil Güvenlik ve İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle sürdürdüğümüz deniz patlıcanı projesiyle kaçak avlanan 2 bin 500’den fazla canlı doğal ortamlarına döndürüldü. Deniz patlıcanları, organik süpürge gibidir. Marina suyumuzun kalitesinin artırılmasını sağlıyor. Çevreye saygılı uygulamalarımızı devam ettireceğiz. Yeşil Elma’yı üçüncü kez kazanmaktan mutluluk duyuyoruz.” Emeği geçenlerin tümünü kutluyorum. IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen’le en yakın zamanda denizcilik ve marina sektörü hakkında sohbet gerçekleştirmeyi planlıyorum. Çünkü maviliklerin korunmasına yönelik çalışmaları önemsiyorum ve destekliyorum. Değerli okurlar, gelecek yazılarımda tekne sahiplerinin, bağlama yeri ve marina ücretleriyle ilgili görüşlerine de yer vereceğim. O alanlarda da sıkıntılar mevcut. Konu uzun olduğu için bir başka yazıya bırakıyorum. Gelecek pazar yeniden buluşuncaya kadar pruvanız neta, rüzgâr kolayınıza olsun.

Haberin Devamı

Yeşil Elma Çeşme’nin

Haberin Devamı

“En İyi Çevre Uygulamaları Ödülü” Camper&Nicholsons Pazarlama Müdürü Laura Harrison’a verildi.

SEKTÖR: Tersanelerinde inşa ettiği modern römorkörleri dünyanın birçok ülkesine başarıyla ihraç eden Sanmar, 2022 takviminde Akdeniz foku, kum köpekbalığı, cüce karavida başta olmak üzere korunması gereken deniz canlılarına dikkatleri çekiyor. Bu duyarlı mesaj için Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven ve Başkan Vekili Ali Gürün’ü kutluyorum.

Yeşil Elma Çeşme’nin

KİTAP: Kemal Anadol, Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü başta olmak üzere birçok onura erişmiş usta bir yazar. “Kulağım Karadeniz’de-Kuvayı Milliye Donanmasının Romanı” başlıklı eserinde, Kurtuluş Savaşı’mızın destansı başarısından kesitler sunuyor. Kırmızı Kedi Yayınevi’nden bulabilirsiniz.

Yeşil Elma Çeşme’nin

TEKNE: Volant Yacht, katamaran, yelkenli ve yüzen ev sektörlerinde ses getireceğine inandığım bir Türk firması. Volant 43 model konforlu katamaranlarının iç ve dış pazarlarda ilgi göreceğini tahmin ediyorum. Boy: 12.95 m, en: 6.20 m, ağırlık: 21.5 ton. Yolları açık olsun. Tel: (532) 179 42 64

Yeşil Elma Çeşme’nin