Hamdi Türkmen

Hamdi Türkmen

hamdi-turkmen@hotmail.com

Tüm Yazıları

KURULTAY sonrası İzmir’deki gelişmeler, CHP’nin yeni Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu bile rahatsız etmiş olmalı ki, Kemal Bey, dün öğle saatlerinde İl Başkanı Ekrem Bulgun’u telefonla aradı.
İkinci ağızdan edindiğim bilgi ve izlenimlere göre, Kılıçdaroğlu, Ekrem Bey’e, “Söylenenlere ve konuşulanlara aldırmayın, görevinize devam edin. Siz doğru olanı yaptınız” mesajını verdi.
On dakika kadar süren telefon görüşmesinde, Kılıçdaroğlu’nun, il başkanını parti genel merkezinden, yeni yerleştiği Baykal’ın koltuğundan araması kadar, “Ben kişisel olarak, hiç bir arkadaşımın, özellikle de seçimle gelen bir il başkanımı görevden almak gibi bir düşünce ve yapıda olmadım. Olmayacağım da” sözleri dikkat çekiciydi.
* * *
Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem Bulgun, telefonda başka ne konuştular?
Görüşmenin özeti, İzmir’deki Önder Sav ekibinde belki hayal kırıklığı yaratacak ama, dün Milliyet Ege’nin manşetindeki, “CHP İzmir’de Gandi Barışı” başlığına uygundu.
Bu köşeden, Önder Savcı’lara; “Peki Ekrem Bulgun ne yapmalıydı?” diye sorduğum...
Ve, “Bulgun, Deniz Baykal’a destek vermekle doğruyu yaptı” diye yorumladığım Kurultay’daki tavrını, aynı şekilde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da onaylaması, tespitimin haklılığını ortaya koydu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bunu şu sözlerle seslendirdi:
“Çalışmalarınıza devam edin. Ortaya atılan iddialara kulak asmayın. Kurultay’daki tavrınızı, söylenenlerin aksine takdirle karşılıyorum. Sizden memnunum. Kurultay sürecinde bir il başkanının gerektirdiği şekilde davrandınız. İç meselelerle uğraşmayalım...”

Haberin Devamı

Önder Sav ve ekibinin, İzmir’de Baykal’a yakın isimlerin Parti Meclisi listesi dışında kalışını, “rövanşı aldık” çığlıklarıyla, üstelik de bunu, halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının seslendirmesiyle “zafer” havasında kutlaması son derece yanlıştır.
Etik değildir...
CHP’ye, bir CHP’liye, hele hele bir belediye başkanına hiç yakışmaz.
Oldu olacak, bir de kızılderililer(!) gibi “apaçi(!)” dansı yapsaydı!...
* * *
Kılıçdaroğlu-Bulgun görüşmesinden sonra, Bulgun’un değerlendirmesine gelince...
“Genel Başkanımızı Kurultay’dan sonra aradım, kutladım. Beni aradılar. Kendilerine tartışmaya girmek istemediğimi ve İzmir’de yaşanan gelişmeler üzerine kendisiyle baş başa konuşmak istediğimi söyledim. Bu görüşmeden memnun olacağını söylediler. Genel Merkez’de görev dağılımı yaptıktan sonra bizimle görüşmek istediğini söyledi. İzmir İl Yönetimi’nin yanında olduğunu belirttiler.”
CHP’de son gelişmeler böyle...
İnşallah “arkası yarın” gibi uzayıp gitmez..