Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni ürün tanıtımları sürüyor. Son döneme damgasını vuran ürünler Neo QLED TV, doğrudan YouTube’a bağlanan fotoğraf makinesi, uzun pil ömrüne sahip cep telefonu, kablosuz kulaklıklar ve yeni nesil bilgisayar monitörleri oldu.

Teknoloji dünyasında yeni ürün tanıtımları sürüyor. İçerik paylaşmayı kolaylaştıran fotoğraf makineleri, yeni teknolojili televizyonlar, çalışmayı daha verimli kılan bilgisayar monitörleri, uzun pil ömrüne sahip cep telefonları, kablosuz kulaklıklar, LED projektörler bunlar arasında. Büyük teknoloji markalarının yeni ürünlerini yazdık. 

Haberin Devamı

Karanlık sahnede iyi sonuç

Samsung, 2021 yılı Teknoloji Semineri’nde bu yılın yeni ürün serilerindeki televizyon modellerini duyurdu. Samsung Neo QLED 8K, Samsung Micro LED ve Lifestyle portföyü görücüye çıkarıldı. Neo Quantum Mini LED’lerde Samsung’un Micro Layer, Quantum Matrix teknolojisi ve en son teknoloji Neo Quantum işlemci kullanılıyor.

Tekno ürün geçidi



Bu sayede Neo QLED’ler en karanlık ve en aydınlık sahnelerde dahi en ince ayrıntıları yakalayarak daha keskin, net ve gerçeğe en yakın görüntü kalitesini sunabiliyor.

Micro LED, var olan ekranlardan farklı olarak kendinden yayıcı LED ekran teknolojisiyle ve 4K HDR içerik sunan yeni Micro AI işlemcisi sayesinde çarpıcı renk canlılığı ve parlaklık sağlıyor. 2021 Neo QLED TV’leri hem PC hem konsol oyunlarında iyi bir oyun deneyimi de sunuyor. Samsung’un ödüllü Lifestyle TV portföyünde ise The Frame, The Serif ve The Sero da seriye özel uzantılarla donatıldı.

Hiç enerjisi bitmiyor

Tekno ürün geçidi

Realme’nin yeni cep telefonu modeli C15, uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor. 6000 mAh mega pil ve 18W hızlı şarj özellikleriyle öne çıkan realme C15’in, 6.5 inç’lik ekranı var. C15 ile kullanıcılar 44 saat boyunca kesintisiz telefon görüşmesi yapabiliyor ve YouTube’da 26.8 saat video izleyebiliyor.

Tekno ürün geçidi

Telefonun bekleme süresi de 57 gün. Arka kısmında yapay zeka destekli 13 MP’lik dörtlü kamera kurulumu ve önde 8 MP’lik selfie kamerası bulunuyor. 2.3 GHz’ye ulaşan sekiz çekirdekli MediaTek Helio G35 işlemcisi var. Aynı anda 2 nano sim kart ve 1 mikro SD kartın kullanılabildiği cihazın belleği 256 GB’a kadar genişletilebiliyor.

Haberin Devamı

Kulaklara özgürlük

Tekno ürün geçidi

TCL, yeni kablosuz kulaklık serisi S150, S200 ve S600’ü Türkiye’ye getirdi. 13 mm hoparlöre sahip S150, suya, toza ve tere karşı dayanıklılık sunarak spor salonlarında bile müzik keyfinin devam etmesini sağlıyor. Kulak içi yapısı sayesinde arka plandaki gürültüler azalıyor ve kullanıcılar en gürültülü ortamlarda bile net görüşmelerin keyfini çıkarıyor. Akıllı kontrol imkanı da tek bir dokunuşla kolay bir kullanım sunuyor. S200 gerçek kablosuz kulaklıklarla gelişmiş ses deneyimi, konfor ve tüm cihazlarla kolay bağlantı imkanı sağlıyor. Uygun fiyatıyla ilgi çekiyor.

Doğrudan YouTube’a bağlanıyor

Tekno ürün geçidi

Canon, içerik üreticilerinin ihtiyaçları için EOS M50 Mark II’yi tanıttı. Aynasız fotoğraf makinesi, portatif yapısına karşın sahip olduğu yüksek güçle çekimden içerik yüklemeye kadar tüm süreci kolaylaştırıyor. Instagram’daki Reel’ler için yüksek kaliteli fotoğraflar, TikTok’ta paylaşmak için doğal dikey video veya YouTube’da canlı yayın akışı dahil tüm ihtiyaçları tek cihazda karşılıyor. Yatay ve dikey 4K videolar çekiyor. YouTube’a özel Full HD canlı yayın yapma becerisine sahip. 3.5 mm mikrofon girişi, yalın HDMI ve USB çıkışı ile bir içerik üreticisinin ihtiyaç duyabileceği tüm giriş ve çıkışları sağlıyor. Kompakt gövdesi, değişken açılı dokunmatik ekranı ve çeşitli Canon lenslerle uyumluluğu sayesinde kullanıcılarına hareket halindeyken vlog çekim imkanı da sunuyor.

Haberin Devamı

Evde yeni eğlence

Tekno ürün geçidi

Asus’un yeni LED projektörü H1, ev eğlencesi ve ofis kullanımı için alternatif oluyor. Uzun ömürlü 3000 lümen LED ışık kaynağı, 30 bin saate kadar uzun süre tutarlı renk ve parlaklık sağlıyor. 200 inç’e kadar görüntüler oluşturabiliyor. Bu sayede ev eğlencesi için alternatif oluyor. H1, filmler ve videolar için harika olmasının yanı sıra 120 Hz yüksek yenileme hızıyla 1080p çözünürlükte akıcı bir oyun deneyimi de sunuyor. 10 Watt gücündeki yerleşik hoparlörle izleme deneyimi tamamlanıyor. 1.2 kat zoom özelliği sayesinde de kullanıcılar görüntüleri optik olarak yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyor. H1’i tavana monte etmek veya bir masanın üzerine yerleştirmek mümkün. Küçük bir kumandaya da sahip.

Bilgisayar için monitör

Tekno ürün geçidi

Bilgisayarlar için yeni monitörler görücüye çıkarıldı. Acer’in LED monitörü R270 çerçevesiz ekranıyla ilgi çekiyor. 27 inç büyüklükteki ekranda daha fazla alan ve FHD çözünürlükte canlı görüntüler sunuyor. Acer R270, AMD Radeon FreeSync destekli ekran kartlarıyla kullanıldığında ekran yırtılmalarını yok ediyor ve gecikmeyi de en aza indiriyor. -5 ile 20 derece arasında eğilerek kullanılabilen Acer R270, AcerVisionCare teknolojisiyle göz yorgunluğunu azaltmaya da yardımcı. Acer R270 monitörün fiyatı 1.599 TL. Huawei, MateBook serisi dizüstü bilgisayarlarında kullandığı FullView teknolojisini masa üstüne getiren monitörü AD80’i satışa sundu. Monitör, 5.72 milimetrelik çerçeve kalınlığı, yüzde 90 ekran gövde oranı ve 178 derecelik görüş açısıyla dikkatleri çekiyor. 23.8 inç büyüklüğündeki monitör, 16:9 oranına sahip.