Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hemen hemen her sezon olduğu gibi; gidenler, gelenler, sözleşmesini feshedenler, yeni teknik direktör adayları derken, ülkede transfer gündemi olarak en yoğun ve en bomba takımlardan birisi Buca FK oldu.

Bu sezonun diğer sezonlardan tek bir farkı var! O da bu yıl Buca’da yepyeni bir takım doğuyor olması. Bu takımın adı da Buca FK.

Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş 3. Lig’deki Tire 1922’yi şirketleştirip adını Bucaspor FK olarak değiştirdi. Kulüp önümüzdeki sezon 3. Lig mücadelesini Buca Stadı’nda yeni adıyla sürdürecek. Bucaspor ise önümüzdeki yıl BAL Ligi’nde oynayacak.

Haberin Devamı

***

Spor kulüplerinin başkan ve yöneticilerinin yapılan icraatlar ile ilgili hiçbir sorumluluğu yok.

İstediklerinde hesapsız-kitapsız bırakıp gidiyorlar. Tıpkı seçimi kaybeden belediyelerde olduğu gibi.

Spor kulüpleri gibi belediyelerin gelirleri de belirlenmiş durumda.

Gelire göre, harcama yapılması gerekiyor ama kimse kulübün ya da belediyenin borçlarını kafasına takmıyor.

Yeni belediye başkanları, önceki belediyenin borcunu belediye önüne astığı bilançolarla afişe ediyor.

Rakamlar çok büyük.

TFF’nin görevi olmasına rağmen yetkisini kullanarak kulüpleri denetlemiyor.

Kulüpler borçlandıkça borçlanıyor, iflas noktasına gelindiğinde ise TFF ceza silahını çekiyor.

En ağır ceza transfer yasağı ve puan silme. Kulübü yönetenlere değil, şehre ceza veriliyor. Ve köklü kulüpler birer birer yok olup gidiyor.

***

İzmir’i 8 yıl öncesine kadar Süper Lig’de temsil eden Bucaspor, yaşadığı idari ve maddi sorunları bir türlü aşamadı. Ekonomik krizler, gelen transfer yasağı ve puan silme cezalarıyla boğuşan İzmir’in 91 yaşındaki kulübü daha fazla direnemedi.

Geçen sezon 2. Lige veda eden Bucaspor, bu sezon bitime sadece 2 hafta kala da 3. Ligden Bölgesel Amatör Lige geriledi.

***

Bucaspor’da yıllardır hep aynı yüzler vardı. İşte böyle bir ortamda, 91 yıllık koca çınar Bucaspor’u düştüğü bataklıktan çıkartmak için genç bir babayiğit çıktı ortaya.

Taşın altına elini koyan Cihan Aktaş ilk önce iflas etmiş kulübü borçlarını sırtladı. Hem takımın adını hem de yönetimini yenileyerek Buca FK ile yola koyuldu. Vizyon, proje ve zeka. Yolun açık olsun Cihan Başkan...

Haberin Devamı

***

Buca FK önümüzdeki sezon zirveye ve şampiyonluğa oynayacak kadro için transfer çalışmaları yaptı. Transferdeki en büyük bombalardan ilki 1. Lig’e yükselen Menemensporlu Mustafa Şen oldu.

Diğer transferler ise Göztepe’den İsmail Köse, Nevşehirspor’dan Fuchs, Uşak’tan Tayfur Emre ile Ahmet Aktaş, Pazarspor’dan kaleci Ceyhun ve Hekimoğlu Trabzonspor’dan Cafercan, Tire 1922’de performansıyla göz dolduran Berke Bıyık ve Gökhan Erdöl Buca FK’nin kadrosunda yerlerini aldı.

İzmir futbolu için gerekli desteği sağlamak ve kamouyu oluşturmak için çabalayan bir gazeteci olarak bu noktada nacizane bir istek de benden. Yeni yapılanma sürecinde geçtiğimiz dönemlerde Bucaspor’a emek vermiş genç ve tecrübeli isimlerin takıma kazandırılması için gerekli, araştırmanın yapılması gerektiğinin kanaatindeyim. Tabi ki takdir Buca FK’nin yönetimindedir.

***

Artık Buca’nın yeni yüzü Buca FK’ye herkes sahip çıkıp destek olmalı.

Haberin Devamı

Bucaspor’un bundan böyle vizyonsuz Başkan sorunu yok.

Ekonomik sorunu olmamalı.

Kaynak sorunu olmamalı.

Kenti yönetenlerin ilgisizliği olmamalı.

En önemlisi ise Bucaspor FK’ye siyaset asla bulaştırılmamalı.

Buca FK İzmir ve Türk Futbolu’na hayırlı olsun, başarılar getirsin.