Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beyoncé’nin yeni albümü “RENAISSANCE”ı öforik çığlıklar eşliğinde öve öve bitiremeyen kalabalığa katılmadan, biraz daha mesafeli olmaya çalışarak değerlendirmek isterim. Dünyada halen “diva” olarak çağrılabilecek ender sanatçılardan, pop ve R&B’nin en büyük vokallerinden biri olarak Beyoncé zaten ne yapsa merakla ilgiyle izleniyor. Köklere dönüş temalı “Lemonade”i yaptığında çocukluğunun ve siyah müzik kültürünün köklerine odaklanmıştı. Çok da güzel olmuştu. Bu albümde Jack White, The Weeknd, Kendrick Lamar, James Blake isimlerini görüyorduk katkıda bulunanlar arasında. Bu albüm bir tür “hayatıma ve köklerime saygı” albümüydü. Dans ve eğlence albümü değil, bir tür öz-analiz albümüydü.

Haberin Devamı

Beyoncé, 2016 tarihli bu çalışmanın ardından bir çok iş yaptı ama derli toplu bir stüdyo albümü çıkarmadı. Tam planlanıyordu araya pandemi girdi. İşler durdu. “RENAISSANCE” ise dans pistlerine yazılmış şarkılardan oluşan bir albüm. Soul, disco, club gibi alanlara yayılan şarkılar tabii ki ustaca Beyoncé’ye göre kesilip, biçilmiş. Dikkat ekici olan Beyoncé’nin ‘90’ların soul klasiklerine doğru meyleden bir sound’a sahip olması. Bu retro anlayış aslında kendi ilk yıllarına bir tür referans oluyor. İlk single “Break My Single” buna çok iyi bir örnek. “Plsatic off the Sofa” da öyle. Çılgınca övmeden de bir albümü beğenmek mümkün. Dinlemediyseniz derhal ilgi gösterin.

Beyoncé’nin yeni albümü  ‘90’lara göz kırpıyor

Bu konsere dikkat!

 

Christian Löffler, 13 Ağustos’ta Klein Phönix Park Maslak Sanayii’de bir performans gerçekleştirecek. Löffler 2020 tarihli “Lys” adlı karanlık ama bir o kadar güzel albümünün sesleri hâlâ kulaklarımızda yankılanıyor. Löffler’in live performansları kimi zaman canlı enstrümanların ve vokallerin katılımıyla ve müziğe eşlik eden görsel bir şovla gerçekleşiyor. Dikkat edilmesi gereken özel gecelerden biri olabilir. Genel anlamda techno ve deep house seven herkesin ilgi göstermesi gerekir. Bir diğer şahane albüm 2016 tarihli Mare albümü. Gitmeden dinlenecekler listenizde bulunsun.

Dört yıl geciken o şarkı

2018’de yayınlanacağı bildirilen “yeni” Kurban şarkısı bu hafta yayınlanıyor. Bu hafta yayınlanan bu yeni şarkı dört yaşında ama olsun henüz bir iki kişi dışında kimse dinlemediğinden ve Kurban’ın sound’u da öyle her hafta trendlere göre değişmediğinden problem yok. Neden diye sorarsanız, ki merak edip sordum, gruptan Özgür Özkaynar şu açıklamayı yaptı: “Grup elemanları arasında iletişim kanalları tıkandığı için gecikme yaşandı ve sonrasında güvenilir dostlarımızın şarkının yayınlanması ile ilgili girişimi onaylandı.”

Haberin Devamı

Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla hiçbir şey olmadıysa da bir şeyler olmuş. “Gülümse” adlı şarkı 2018 yılında Pir Recording Stüdyo’da kaydedilmişti. Şarkı Circle Müzik ve Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanıyor.

Kurban’ın yeni şarkı yayınlaması elbette rock sahnesi için her zaman önemli bir haber. Bir çok yeni grubun “çocukken dinlediğimiz baba gruplar” listesinde yer alan Kurban 1999 tarihli ilk albümü “Kurban” ile güçlü bir çıkış yakalamış ancak devamını türlü nedenlerden getirememişti.

Haberin Devamı

Bu türlü nedenler arasında müzikal nedenler en geri planda yer alanlar maalesef. Grup tarihi boyunca hep üyeleri arasındaki gerilimlerden kaynaklanan gelgitlere sahne oldu. Ancak yine bugüne ulaşan şahane şarkılar bırakmayı da başardı. Umarım güzel bir yeni başlangıca vesile olur, bu gecikmeli de olsa yayınlanan yeni şarkı.