Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Resmi Gazete’de 17 Şubat’ta yayımlanan “Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları” hakkındaki Başbakanlık genelgesi bir harika...
Memurları amirlerin karşısında kurbanlık koyuna çeviren genelge, “legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran” memurlara da ceza öngörüyor.
Memur bir sivil toplum kuruluşunun legal görünüm altında illegal faaliyet yürütüp yürütmediğini nereden bilecek? Elbet bilemez. O zaman ne yapacak? Bakarsın illegal faaliyet yürütüyordur, diye düşünerek legal faaliyet yürüten yapılardan da uzak duracak. Üstelik de ülkemizde malum, bugün legal olan bir yapı iktidarın işine gelmediği anda birden illegal ilan edilebilir.
Legal görünümlü illegal bir genelgedir yayımlanan...

Haberin Devamı

Rus’un RPG’si...

Şu günlerde internette bir resim dolaşmaya başladı. Bir özel harekâtçı polis, duvara “Ey Rus, sizin RPG’niz varsa; bizim de RTE’miz var” yazmış, sonra da önüne geçip resim çektirmiş. Bundan birkaç gün önce de iki özel harekâtçı Cumhurbaşkanı’na sevgilerini belirten bir şeyler yazıp, önünde resim çektirmiş, Cumhurbaşkanı da bir konuşmasında bundan duygulandığını belirtmişti. Okurumuz diyor ki:
“Aslında bu son fotoğrafta Cumhurbaşkanı’na düpedüz hakaret ediliyor. RPG, malum Sovyetlerin geliştirdiği ve ürettiği bir tanksavar roketi. Özellikle de Afganistan ve Ortadoğu’daki yasa dışı gurupların çok kullandığı, tehlikeli bir Rus silahı. Şimdi bu aklı evveller, akıllarınca yağcılık yapmak için Cumhurbaşkanı’nı bununla eşleştirmişler. Onu, yasa dışı gurupların kullandığı bu tehlikeli Rus silahına benzetmişler. Cumhurbaşkanı tutar da bu resmi de överse yanlış olur, uyaralım.”

FİDAN
Atatürk döneminin ünlü gazetecisi Falih Rıfkı Atay anlatır...
Atatürk’ün Çankaya’daki bahçesini yapan müdür konuşmaktadır:
“Bahçeyi dolaşıyorduk. Çok ihtiyar ve geniş bir ağaç, Atatürk’ün geçeceği yolu kaplıyordu. Ağacın bir yanı havuz, bir yanı dik bir yokuştu. Atatürk ağaca yaslanarak güçlükle karşı tarafa geçti. Atıldım:
- Emrederseniz hemen keseyim efendim, dedim...
- Yüzüme baktı:
- Yahu, dedi, sen hayatında böyle bir ağaç yetiştirdin mi ki keseceksin?
***
Bahçenin müdürü bugün yaşasa herhalde şöyle diyecekti:
- Efendim keselim, yerine birkaç fidan dikeriz...
Şimdikiler öyle yapıyor. Ağaçları caniyane kesiyor, yerine fidan diktiklerini söylüyorlar.
Üstelik o fidanları ne gören var, ne tutup tutmadıklarını bilen...

Haberin Devamı

Türkiye’yi bölgenin
“Parlayan yıldızı yapacağız” dediler,
“patlayan yıldızı” yaptılar…
***
40 yaşındaki kamyon şoförü
“İktidara sövdü” diye eşi hakkında suç duyurusunda bulunmuş!
Yalakalık öyle yaygınlaştı ki, millet kimseyi bulamayınca eşini ihbar etmeye başladı!

Akif Kökçe

KAPLAN
Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, TRT’de katıldığı programda Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut’a da verip veriştirdi:
- Asker dayatması ile getirildi. Cumhurbaşkanı’nın bileğini büktü, dedi...
Sosyal medyada Yusuf Kaplan doğal olarak AKP’liler tarafından topa tutuluyor.
“İdam edilsin” başlığı altında atılan tweetlerden ikisi gülümsetiyor.
“Hacca gidip şeytan taşlarken cemaatin kafasına bilerek taş atan Yusuf Kaplan idam edilsin.”
“İslam ülkelerinin saç şekillendiricisi jöleyi aşağılayıp, gâvur batının briyantinini yücelten Yusuf Kaplan idam edilsin.”

Haberin Devamı

Gazeteci pes etti!

AKP’li 4 Trabzon milletvekilinin dün Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında konu Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşanan olaylardı. Milletvekilleri, Trabzonspor’a şimdiye kadar pek çok haksızlık yapıldığını, onlardan biri olan bu olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler. Sorumluları kınadılar.
Sorular bölümünde bir kadın gazeteci, birkaç ay önce kararları beğenilmeyen bir hakemin soyunma odasında rehin alınması olayını hatırlattı. Malum, Hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları Trabzon’da 2- 2 biten Gaziantep maçından sonra yöneticilerin emriyle soyunma odasına hapsedilmiş, ancak 4 saat sonra Cumhurbaşkanı’nın araya girmesiyle serbest kalabilmişlerdi. Milletvekillerine bu olayı da kınayıp kınamadıkları soruldu. 4 milletvekili:
- Hayır, Trabzon’da hakemin rehin alınması diye bir olay asla söz konusu olmamıştır, demesin mi?
Bütün gazeteciler “Pess” dedi...