Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hayli sıkıntılı geçen bir yılı çok acı bir olayla kapattık... Uludere’de yanlış istihbarat sonucu 35 köylü vatandaşımız PKK’lı terörist sanılarak uçaklar tarafından bombalandı, hayatları talihsiz şekilde son buldu. İnsanım diyen herkes olaya üzüldü. Uludere ortak acı olarak yüreklere kazındı.
Tabii olayı siyasi ranta çevirmek isteyenler de sahnenin önüne fırlayıp insani duyguları sömürerek şovlarını yapmakta gecikmediler.
Bu olaya herkesin üzülmeye hakkı var.
Ama bazılarının üzüntü ticareti yapmaya hakkı yok...
- PKK terörünü destekleyenlerin...
- Dağlıca’da, Aktütün’de, Şırnak’ta halk çocukları mayınlar ya da gece saldırılarıyla yok edilirken “vur gerilla” diye zafer narası atanların...
- Bölgede bir savaşı meşru görenlerin...
Şovuna hiç ihtiyaç yok.
35 ölümlü trajedinin evveliyatında o bölgeyi savaş alanına çevirenlerin sorumluluğu yatıyor... İkiyüzlülüğün alemi yok...


Yılbaşı gecesi kameralar Van’da.. Muhabir soruyor:
- Yeni yıldan ne bekliyorsunuz?
- Konteyner bekliyoruz...
Van’ı unutmayalım...




Kızma birader!


Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa için görüş belirtmeyen üniversitelere kızıyor... Örgütlere kızıyor... Vatandaşa kızıyor...
Demek vatandaşın gündeminde yeni bir anayasa yok.
Demek vatandaş görüşünün hesaba katılacağına inanmıyor.
Demek ülkeyi korku imparatorluğuna çevirenlerin daha demokratik bir anayasa yapacağına inanmıyor. Cemil Bey’e tavsiyemiz şu anayasa ısrarından vazgeçmesi... Böylesine ısrar ederse vatandaş manzarayı çakacak:
“Anlaşılan yeni anayasaya bizden çok onların ihtiyacı var” diye düşünmeye başlayacak...



Yazarımız Güngör Uras’a göre 2012 “zamlı bir yıl”
olacakmış.
Demek aynı zamanda “gamlı bir yıl” olacak!
Fahrettin Fidan




Noel polis...

Yılbaşı gecesi Taksim - Nişantaşı gibi bölgelerde polisler Noel Baba, simitçi, kestaneci, piyangocu gibi kılıklara girerek görev yaptı. Bunun böyle olacağı önceden açıklandığı için... Yılbaşı gecesi Noel Baba’yı görenler ona gülücükler atmak yerine derlenip toparlandılar... Cafelerde barlarda Noel Baba’ya:
- Memur bey şöyle buyurun, diye yer verdiler...
Baba artık yılbaşında hediye taşıyan değil karakola sarhoş taşıyan figür.
Anneler de artık çocuklarını eskisinden farklı olarak:
- Bana bak yaramazlık yaparsan seni Noel Baba’ya veririm, diye korkutacaklar.
Bu arada... Önümüzdeki yılbaşı hırsız, yankesici ya da tacizcilerin Noel Baba kıyafetine girip iş çevirdiğini görürsek şaşırmayalım... Polis üniforması giymenin cezası var. Noel Baba kılığına girmek serbest.
Yılbaşı gecesini güvenlik içinde geçirmek isteyenler de Baba Noel kıyafetine girebilir.. Önümüzdeki yılbaşı Noel Baba enflasyonu yaşanabilir.



Savcıya mektup...


Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu geçenlerde bir yazısında bir merakını dile getirdi:
“AK Partili bir ismin 2004 yılında İsviçre’ye neden gittiğini, gelirken yanında bulunan valizde kaç milyon dolar olduğunu, bu paranın Türkiye’ye neden getirildiğini doğrusu merak ediyorum.”
Baransu’nun adını vermediği AKP’li elbet ortaya çıkıp benim valizimde şu kadar para vardı, şu nedenle getirdim, demeyecekti. Peki, ya savcılar? Onların meraklanıp soruşturma başlatmaları gerekmez mi? Ancak öyle bir şey de duymadık. CHP Milletvekili Atilla Kart da duymamış olmalı ki konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Ve Başbakan’a sordu:
- İmzasız elektronik postalarla gelen soyut ihbarları bile ciddiye alan, kapsamlı soruşturmalar yapan cumhuriyet savcıları böylesine somut ve ciddi bir ihbarı neden gözönüne almıyor?
- Böyle bir tablo cumhuriyet savcılığı makamlarının merkezi bir planlamayla yönlendirildikleri anlamına gelmez mi?
Atilla Kart’ın “merakını” bakalım Erdoğan giderecek mi?



Garanti Bankası Emekli Sandığı Kadıköy kliniğine yolumuz düştü dün. Hekim ve diğer sağlık çalışanlarının tertemiz bir ortamda sabır ve şevkle arı gibi çalışması dikkatimizi çekti.
Örnek olmasını dileriz...




Halo Dayı...

Bizim Londra’da ikamet eden ama Türkiye’yi Türklerden daha yoğun yaşayan Haldun Ertem’in espri ve soruları harikadır. İşte dün yolladığı üç soru:


Sivillerin, yazı ve kitap yazanları terörist diye içeri attığı bir ülkede askerin terörist sanıp yanlışlıkla köylüleri bombalamasına gereğinden fazla tepki göstermedik mi?
* * *
Maliye Bakanı Şimşek açıkladı: “2011’i gelir fazlasıyla kapatıyoruz.”
O zaman niye hâlâ vergi üstüne vergi bindiriyorlar?
* * *
Aile Bakanı Fatma Şahin çalışma yapmış:
“Artık öyle iki şahitle evlenmek yok.”
Ne olacak peki? Çeşitli davalardaki gibi bir de gizli şahit mi gerekecek?