Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

8 Mart, dünyada “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanıyor. Bizde de geçmişte kadın günü olarak kutlanırdı. Artık adeta “kadına şiddet günü” olarak anılıyor. Bakınız 8 Mart tarihli gazete yazılarına, televizyon programlarına... Yazılan, konuşulan genellikle kadına şiddet. Kadın denince akla artık ilk olarak şiddet geliyor.

Öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki dönemde gazeteci bayramları da “gazeteciye şiddet günü” olarak anılacak. Gazeteciye saldırılar neredeyse gündelik hale geldi. Ayda en az bir iki gazeteciye saldırı olayı yaşıyoruz. Halk TV’de program yapan Levent Gültekin saldırıya maruz kalan (korkarız şimdilik) son isim oldu. Kanalın önünde 20-25 kişilik güruhun saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Son bir yıl içinde Sabahattin Önkibar, Yavuz Selim Demirağ, Ahmet Takan, Murat İde, İzzet Tınmaz, Murat Üçkuş, Afşin Hatiboğlu, Kıymet Sarıyıldız, Orhan Uğuroğlu, Osman Güdü saldırılardan nasiplerini alan meslektaşlarımız. Bildiğimiz kadarıyla da şu anda bu saldırıları yapanlardan içeride olan yok.

Gültekin’e saldıranlar polis tarafından aranıyor. Bulunurlarsa ne olacağını geçmişten az çok biliyoruz. Bu saldırılar ve sonrasında verilen mesaj açık:

“Hakkımda yazarsan dayağı yersin, üstelik seni hiç kimse kurtaramaz.”

Son saldırı büyük iddiayla hazırlanan “İnsan hakları eylem planı”nın tam üstüne geldi. Plan “gazetecilerin mesleklerini kolaylaştırmak” amacını da içeriyordu. Bakın ne oldu...

CİHANGİR

CHP’nin Saadet Partisi’ne verdiği kontenjandan TBMM’ye giren, daha sonra partisinden ayrılıp, bir süredir bağımsız olan Cihangir İslam, önceki gün CHP’ye geçti. Rozetini bizzat Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Cihangir İslam’ın şöyle tweet’leri akılda:

“Laiklik ilkesi İslam’a uygun bir rejime herhangi bir katkıda bulunabilir mi? Bulunur diyenler bunu izah etmeli.”

“Kemal Kılıçdaroğlu bu toplum için, muhalefet için, TBMM için, en önemlisi CHP için çok daha büyük bir problem.”

Kılıçdaroğlu, Cihangir İslam’ı bu tweet’lerini bilerek ve onlarda bir sorun görmeyerek mi partiye kabul etti? Yoksa Cihangir İslam, “O görüşlerim eskidendi, şimdi farklı düşünüyorum” dedi de partiye öyle mi kabul edildi?

Haberin Devamı

Eğer görüşlerini değiştirdiyse mesele yok. Ancak bunu Kemal Bey’in kulağına fısıldaması yetmez... Kamuoyu önünde de açıklaması gerekirdi.

KEYİF

CHP Grup Sözcüsü Özgür Özel, Meclis’te Odatv’nin kapalı tutulmasını eleştirirken şöyle diyor:

“Burası hukuk devleti ise kanun devleti ise Odatv niye kapalı? Bu keyfiyettir.”

Özel çok akıcı ve hızlı konuşan bir siyasetçi. Bu hızla bir dil sürçmesine kurban gitti sanırız.

“Keyfilik” diyecekken “keyfiyet” demiş.

İki sözcük sık sık karıştırılıyor.

Keyfiyet, malumunuz, Arapça “durum” anlamında bir sözcük.

CİP

İstanbul Tuzla’da bir cip fabrikası vardı. 1990 yılında kurulmuş, 15 yılda 13 binden fazla araç üretmişti. Tesis 2006 yılında alınan kararla kapatıldı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sordu:

“4x4 askeri arazi araçların da üretildiği Tuzla cip fabrikasının faaliyeti neden durduruldu?

Faaliyet durdurulduktan sonra TSK yurtdışından kaç cip ithal etti, ne kadar döviz ödendi?”

Gürer, sorularına yanıt bekliyor.

Haberin Devamı

SINOVAC

Yurt dışında yaşayan ve Biontech aşısı yaptıran dostlardan haberler geliyor.

Hemen hepsi ya kol ağrısından ya hafif ateşten ya yorgunluktan söz ediyor.

Türkiye’de Çin malı Sinovac aşısı yaptıran yüz binlerce vatandaştan ise en ufak şikâyet yok.

Bu manzara karşısında bazıları espri yapıyor:

- Yoksa bize aşı diye su mu enjekte ediyorlar?

Bendenize sorarsanız... Ben Çin aşısına güveniyorum.

Sebebini sorarsanız... Düşünüyorum ki...

Çin bütün dünyayı üretim ve ticaret yoluyla fethetme iddiasında olan bir ülke. ABD’yi bile solladı, dünya lideri olmaya doğru gidiyor.

Her türlü üretim disiplin içinde yapılıyor.

Böyle bir ülke üç kuruşluk aşıda hile yaparak ya da kalitece düşük bir ürünü piyasaya sürerek kendi ticari itibarını yerle bir etmez. Bu riski göze almaz.

Umarım yanılmam...

BEDES

Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES), geçen ay “iyilik dükkânı”nın kapılarını açtı.

Kadıköy Göztepe’de açılan dükkânda, çoğunluğu hiç kullanılmamış ve titizlikle seçilen ikinci el eşyalar satılarak elde edilen gelir, yoksul ailelere aş, öğrencilere ise eğitim desteğine dönüşüyor.

Harekete destek vermek için siz de BEDES İyilik Dükkânı’na züccaciye, biblo, tablo, mutfak aletleri, masa örtüleri, dekoratif ürünler, yeni veya yeniye yakın temiz kıyafet, ayakkabı, çanta, cüzdan vs. bağışlayabilir ya da bu ürünlerden satın alabilirsiniz.

Telefon: +90 (554) 340 48 81

E-Posta: bedesyonetim@yahoo.com.tr

DÜKKÂN: Taşmektep sok no34. Göztepe/Kadıköy